synoronews

Τα φάρμακα που κόβουν την όρεξη για σεξ! (music video)

Το άρθρο επιμελήθηκε  ο Κ. Κωνσταντινίδης  Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος,  Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Όλοι έ...

Το άρθρο επιμελήθηκε 
ο Κ. Κωνσταντινίδης  Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, 
Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Όλοι έχουμε ακούσει για φάρμακα που μπορεί να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή, όπως είναι το πασίγνωστο Viagra. Υπάρχουν όμως και φάρμακα που έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, το μειωμένο ενδιαφέρον για τη σεξουαλική πράξη να οφείλεται στη λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής.

Είναι σημαντικό όμως, εάν κάποιος υποψιάζεται ότι η χαμηλή του libido οφείλεται σε κάποιο φάρμακο να συμβουλευτεί τον ιατρό του και να μην το διακόψει αυθαίρετα . Είναι πολύ πιθανό ο ειδικός να συστήσει κάποια εναλλακτική.

Ποια είναι όμως τα φάρμακα που επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική λειτουργία;

• Οι επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRIs)

Η κατάθλιψη ως γνωστόν, έχει καταστροφική επίδραση στη libido, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με κάποια αντικαταθλιπτικά. Πιο συγκεκριμένα, τα αντικαταθλιπτικά που ανήκουν στην κατηγορία SSRI βελτιώνουν τη διάθεση με την αύξηση που προκαλούν στα επίπεδα σεροτονίνης, αλλά ταυτόχρονα μειώνουν τη libido. Υπάρχουν ωστόσο, δυο φάρμακα αυτής της κατηγορίας που δεν επιδρούν στη Libido, ενώ οι ειδικοί συστήνουν επίσης τη φυσική άσκηση. Μια πρόσφατη μελέτη έχει δείξει ότι η καρδιοτονωτική προπόνηση πριν από τη σεξουαλική πράξη μπορεί να βελτιώσει τις σεξουαλικές επιδόσεις.

• Τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά

Από την κυκλοφορία των SSRIs και μετά τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά δε χρησιμοποιούνται το ίδιο συχνά. Κάποιοι ιατροί όμως, τα συσνταγογραφούν όχι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, αλλά για την ανακούφιση νευραλγιών. Εάν δημιουργήσουν πρόβλημα στη σεξουαλική επιθυμία μπορεί να αναζητηθεί κάποιο άλλο φάρμακο ή να τροποποιηθεί η δοσολογία. Πολλές φόρες, η πιο χαμηλή δόση μπορεί να είναι αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες.

• Αντισυλληπτικά χάπια

Η λήψη αντισυλληπτικής αγωγής από το στόμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του φύλου συμπεριλαμβανομένης και της τεστοστερόνης και κατά συνέπεια, μπορεί να μειώσουν και τη libido. Στην περίπτωση αυτή οι εναλλακτικές είναι πολλές , όσες και οι διαφορετικές αντισυλληπτικές μέθοδοι. Εάν η γυναίκα δεν επιθυμεί να αλλάξει μέθοδο μπορεί ένα δοκιμάσει ένα άλλο αντισυλληπτικό δισκίο. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, το αντισυλληπτικό δισκίο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη libido.

• Proscar

To Proscar χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνδρες καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία. Η δραστική ουσία του φαρμάκου είναι η φιναστερίδη, η οποία εμποδίζει την τεστοστερόνη να μετατραπεί στην ενεργή της μορφή. Τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη libido.

Εναλλακτικά υπάρχει η χειρουργική αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, γνωστή ως διουρθρική εκτομή. Πρόκειται για μια επέμβαση μίας ώρας, η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός ειδικού σωλήνα μέσα από τη ουρήθρα με σκοπό την αφαίρεση ενός τμήματος του προστάτη.

• Propecia

Το φάρμακο αυτό έχει την ίδια δραστική ουσία με το Proscar, αλλά σε μικρότερες δόσεις για την αντιμετώπιση της απώλειας τριχών του τριχωτού της κεφαλής στους άνδρες.

Η φιναστεριδη λοιπόν, αν και χορηγείται σε μικρότερες δόσεις έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της Libido σε νεότερους άνδρες. Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πως η παρενέργεια εμφανίζεται στο 2% των ανδρών που έλαβαν την ουσία. Παράλληλα, υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι η επίπτωση της αγωγής στη σεξουαλική λειτουργία μπορεί να συνεχιστούν ακόμη και μετά τη διακοπή της αγωγής.

Σήμερα υπάρχουν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της απώλειας μαλλιών που δεν έχουν παρενέργειες.

• Αντισταμινικά

Τα κοινά αντισταμινικά που κυκλοφορούν στα φαρμακεία μπορεί να ανακουφίζουν από τα αλλεργικά συμπτώματα, παράλληλα όμως, επηρεάζουν την ερωτική ζωή. Η λύση εδώ φαίνεται να είναι πολύ απλή και σχετίζεται με το χρόνο λήψης της αγωγής.

Η δράση των περισσότερων αντισταμινικών δε διαρκεί 24 ώρες και κατά συνέπεια οι παρενέργειες τους δεν μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Ιδιαίτερα στους νέους και υγιείς άνδρες η δραστική ουσία συνήθως δεν υπάρχει στον οργανισμό 8 ώρες μετά τη λήψη του φαρμάκου.

Οι ειδικοί επίσης τονίζουν ότι μικρές δόσεις αντισταμινικών υπάρχουν και σε πολλά φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του βήχα και του απλού κρυολογήματος. Πόλυ συχνά λοιπόν, μπορεί κανείς να λαμβάνει αντισταμινικά, τα οποία μειώνουν τη Libido χωρίς να το γνωρίζει. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να ενημερώνεται το άτομο, σχετικά με το φάρμακο που πρόκειται να λάβει διαβάζοντας προσεκτικά το φυλλάδιο των οδηγιών.

* Xristin-aki.-*


Πηγή : boro.gr

Related

Υγεία 1590065594092524136

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item