Η συνταγή της ημέρας - Τοματοκεφτέδες με ελιές και κάπαρη
Ένα ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, που ενθουσιάσει εσάς και τα παιδιά σας. Υλικά 5 ώριμες τομάτες τριμμένες ½ φακελάκι πουρέ πατ...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/11/fagito.html
Ένα ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, που ενθουσιάσει εσάς και τα παιδιά σας.
Υλικά
5 ώριμες τομάτες τριμμένες
½ φακελάκι πουρέ πατάτας MAGGI
1κτγ μπέικιν πάουτερ
4 τεμ φρέσκο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωνάρια άνηθο ,μαϊντανό
λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό,
6 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
200γρ φέτα τριμμένη
1 κτσ αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι πάπρικα,
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αλέθουμε το σκόρδο ,το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές στον πολυκόφτη. Τσιγαρίζουμε το μείγμα με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε προσθέτοντας την τριμμένη τομάτα τα μυρωδικά και καρυκεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε το μείγμα προσθέτοντας αναλόγως την πατάτα MAGGI και το μπέικιν πάουτερ. Δουλεύουμε με το κουτάλι και τέλος προσθέτουμε την φέτα πλάθοντας σε στρόγγυλα πεπλατυσμένα μπαλάκια. Ιδανικά ψήνουμε στο φούρνο πασπαλίζοντας με λίγο πατάτα MAGGI και ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο ή τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!
Πηγή : manamia.gr