synoronews

Χειροπέδες στους απαγωγείς της φοιτήτριας

Φως στην υπόθεση απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας έδωσαν τα στοιχεία που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της έρευνας η ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρέθ...

Φως στην υπόθεση απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας έδωσαν τα στοιχεία που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της έρευνας η ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρέθηκε στα ίχνη των δραστών λίγες ημέρες μετά το περιστατικό. Δύο άτομα έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή.

Εγκέφαλος των απαγωγέων ήταν ο 48χρονος Χάρης Φαναριώτης, DNA του οποίου βρέθηκε είτε στα ρούχα που φορούσε η κοπέλα κατά την απελευθέρωσή της είτε σε ιδιόχειρο σημείωμαΕγκέφαλος των απαγωγέων, σύμφωνα με την ομολογία του, ήταν ο 48χρονος Χάρης Φαναριώτης, DNA του οποίου βρέθηκε είτε στα ρούχα που φορούσε η κοπέλα κατά την απελευθέρωσή της είτε σε ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο είχε αφεθεί στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, με το οποίο οι δράστες ζητούσαν ως λύτρα 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος  εργαζόταν ως υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι ένας 53χρονος ομογενής από το Καζακστάν που διατηρούσε νυχτερινό κέντρο επί της οδού Κατσαρδή 3 στις Αχαρνές και ένας Αλβανός υπήκοος που λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, ο οποίος και αναζητείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση τους θεωρείται ιδιαίτερα οργανωμένη και μεθοδική, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι απαγωγείς γνώριζαν πολύ καλά πού «βάδιζαν» και περίμεναν αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρακολουθούσαν επί έξι μήνες τις κινήσεις και την καθημερινότητα της κοπέλας, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook όπου συχνά έγραφε πού βρισκόταν και τι έκανε.

Το κρησφύγετο στη Λούτσα και οι έρευνες στα σπίτια

Το σπίτι όπου κρατούσαν όμηρο την κοπέλα επί 9 ημέρες βρίσκεται στην περιοχή της Λούτσας Αττικής. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν αποδεικτικά στοιχεία που ταυτοποιούν τα πρόσωπα των δραστών.
Επιπλέον, εκτενείς έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στο σπίτι του εγκεφάλου στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων λύτρων, ενώ στο σπίτι του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 11 φυσίγγια αβολίδωτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα και μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Η απαγωγή και η καταβολή λύτρων

Ήταν αργά το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου όταν η 27χρονη ανιψιά του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη εξερχόταν από το σπίτι της στην περιοχή της Κυψέλης προκειμένου να μεταβεί στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου εργάζεται, στην περιοχή της Δάφνης. Εκεί οι απαγωγείς τής επιτέθηκαν προτού προλάβει να προβάλει αντίσταση, την άρπαξαν και την έβαλαν με τη βία σε ένα σκούρο αυτοκίνητο τύπου βαν. Μετά την επιχείρηση αιφνιδιασμού οι απαγωγείς την οδήγησαν σε άγνωστο κρησφύγετο, όπου την κράτησαν σε ομηρία.

Τρεις ημέρες μετά την απαγωγή επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και του έθεσαν τους όρους για την απελευθέρωσή της. Οι απαγωγείς στην αρχή απαιτούσαν να τους καταβληθεί το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ομάδα διαπραγματευτών βοηθούσε την οικογένεια στις συνομιλίες της με τους απαγωγείς. Η υπόθεση κρατήθηκε απόλυτα μυστική, αφού η ζωή της νεαρής βρισκόταν σε κίνδυνο. Η 27χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη το πρωί της 9ης Νοεμβρίου κοντά στο σπίτι της στην Άνω Κυψέλη, έπειτα από την καταβολή λύτρων ύψους 82.000 ευρώ από τον πατέρα της σε περιοχή του Αμαρουσίου. Η συμφωνία επετεύχθη κατόπιν διαπραγματεύσεων στις 7 Νοεμβρίου.

H 27χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής παραδόθηκε δύο ημέρες μετά στην οικογένειά της, ενώ ήταν καλά στην υγεία της.

Ομολόγησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή

Μετά την ομολογία τους, εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία. Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αργότερα στον ανακριτή, ενώ ο τσιλιαδόρος αναζητείται.

O εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για: α. Αρπαγή κατά συναυτουργία με την επιβαρυντική περίπτωση του εξαναγκασμού στην καταβολή λίτρων. β. Εκβίαση κατά συναυτουργία με σωματική βία. γ. Παράνομη οπλοκατοχή.
 Πηγή : zougla.gr

Related

Ελλάδα 7151402654532178791

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -