Ασθενείς από όλον τον κόσμο εντάσσονται στη μελέτη Pride-HD
Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE: TEVA) ανακοίνωσε πρόσφατα την ένταξη του πρώτου ασθενούς στη μελέτη Pride-HD, μια μελέτη φά...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/05/pride-hd.html
Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE: TEVA) ανακοίνωσε πρόσφατα την ένταξη του πρώτου ασθενούς στη μελέτη Pride-HD, μια μελέτη φάσεως ΙΙ παγκόσμιας εμβέλειας, τυχαιοποιημένη, διπλή τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, που αφορά στην αξιολόγηση της πριδοπιδίνης, ενός ερευνητικού φαρμάκου, για την αντιμετώπιση της μειωμένης κινητικής ικανότητας ασθενών με νόσο του Huntington (HD).
«Η νόσος του Huntington εξακολουθεί να είναι μη αντιμετωπίσιμη ιατρικά σε σημαντικό βαθμό, καθώς, επί του παρόντος, δεν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που να βελτιώνουν την κινητικότητα των ασθενών, η οποία είναι κρίσιμη για τη βάδιση, την ισορροπία και το συντονισμό, με σημαντικές επιπτώσεις για τον ασθενή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, G. Bernhard Landwehrmeyer (M.D., Ph.D, FRCP), καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ulm στη Γερμανία και μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρικής της Αγγλίας.
«Βασιζόμενοι σε προηγούμενες παρατηρήσεις μας κατά τη χρήση του σκευάσματος, θεωρούμε ότι η πριδοπιδίνη μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της νόσου μ’ ένα αποδεκτό προφίλ ασφαλείας», συμπλήρωσε.
«Οι υπάρχουσες θεραπείες δεν ενδείκνυνται για ορισμένους ασθενείς, εξαιτίας των παρενεργειών και των επιδράσεων στην πρόκληση ακούσιων κινήσεων», δήλωσε ο δρ. Karl Kieburtz, ερευνητής της μελέτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταγραφικών & Κλινικών Ερευνών του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Rochester (M.D.).
«Βάσει των προκαταρκτικών κλινικών ενδείξεων, πιστεύουμε ότι η πριδοπιδίνη μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ασθενών με τη νόσο του Huntington και των οικογενειών τους». Η έναρξη της ένταξης ασθενών στη μελέτη Pride-HD αποτελεί ορόσημο στη δέσμευση της Teva για την ανάπτυξη φαρμάκων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων από ανίατες ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ), όπως είναι η νόσος του Huntington.
«Οι πάσχοντες από τη νόσο του Huntington έχουν άμεση ανάγκη από νέες θεραπείες και εμείς έχουμε δεσμευθεί να ερευνήσουμε τα ενδεχόμενα οφέλη της πριδοπιδίνης το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο κ. Michael Hayden, μέλος της ερευνητικής ομάδας για τη μελέτη της νόσου του Huntington, πρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και επικεφαλής του Επιστημονικού Τομέα του ομίλου Teva.
«Η πριδοπιδίνη είναι πολλά υποσχόμενη, όπως προέκυψε από προηγούμενες κλινικές δοκιμές προηγμένου σταδίου και αξίζει να μελετηθεί περισσότερο, καθώς παρουσιάζει μια δυναμική ως προς τη σημαντική επίδρασή της στο συνολικό βαθμό κινητικότητας (TMS), την πλέον αποδεκτή και διαδεδομένη παράμετρο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των θεραπειών της νόσου Huntington», είπε ο Dr. Ralf Reilmann, μέλος της ερευνητικής ομάδας της μελέτης και ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου George-Huntington του Münster Γερμανίας.
Πηγή : arouraios.gr