10 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε στη δουλειά
Όπως έχει γίνει αντιληπτό σε όλους μας τους τελευταίους μήνες, διανύουμε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από οικονομική στενότητα. Αυτό ...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/03/doulia.html
Όπως έχει γίνει αντιληπτό σε όλους μας τους τελευταίους μήνες, διανύουμε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από οικονομική στενότητα. Αυτό βεβαίως και έχει αντίκτυπο στον εργασιακό μας χώρο, αφού όλοι μας ξέρουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της κρίσης. Στο myself.gr σκεφτήκαμε μερικά κριτήρια που θα μας έκαναν να γίνουμε....υποψήφιοι προς αποχώρηση από τον εργασιακό μας χώρο, και σας τα παρουσιάζουμε.
Ιδού λοιπόν τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε στη δουλειά!
1) Προβλήματα υγείας Πάσχετε από κάτι χρόνιο; Ή μήπως απλά κάθε φορά που είναι εκείνη η μέρα του μήνα υποφέρετε από πόνους και δεν μπορείτε να πάτε στη δουλειά; Δεν είναι ανάγκη να το διατυμπανίζετε. Πάρτε ένα χαρτί γιατρού, και απλά δηλώστε αδιαθεσία. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστείτε αδύναμες ή μη διαθέσιμες, σωστά;
2) Εμπιστευτικές εργασιακές πληροφορίες Πρέπει να κρατάτε τις εμπιστευτικές πληροφορίες και να μην βγάζετε το προφίλ του μη έμπιστου υπαλλήλου έτσι ώστε να θεωρείστε αξιόπιστοι ό,τι και να γίνει. Ακόμη κι αν η πληροφορία που έχετε είναι ό,τι πιο σημαντικό για την ομάδα σας (βλ. επερχόμενες απολύσεις).
3) Εργασιακά πλάνα Στην περίπτωση που σκέφτεστε να αλλάξετε δουλειά, σκεφτείτε το διπλά πριν το ανακοινώσετε σε συναδέρφους σας, ακόμα και τους πιο κοντινούς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δημιουργήσετε κακό κλίμα, και ενδεχομένως να σας θεωρήσουν παρελθόν πριν φύγετε κιόλας.
4) Online περιπέτειες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε facebook φροντίστε να έχετε απενεργοποιημένες τις προειδοποιήσεις (notifications) έτσι ώστε να μην ειδοποιείτε άθελά σας τον εργοδότη σας για το status σας (βλ. Eleni has the biggest brain – Eleni has played 45 hours of facebook mafia κλπ ). Επίσης, σε περίπτωση που έχετε το δικό σας blog, φροντίστε να μην μάθει κανένας συνάδερφος το link. Ένα παράδειγμα υπαλλήλου με blog που την πάτησε: http://apotografeio.blogspot.com/2007/01/blog_23.html
5) Τα προσωπικά μου Άλλο να έρχεσαι πιο κοντά με τους συναδέρφους, και άλλο να αναλύεις την προσωπική σου ζωή. Εάν συνέχεια κλαίγεστε για τις ερωτικές σας αποτυχίες ή συνέχεια περηφανεύεστε για τις κατακτήσεις σας, είναι πιθανό συνάδερφοί σας που μέχρι πρότινος σας συμπαθούσαν, να αδυνατούν να διαχωρίσουν τον «εργασιακό» από τον «προβληματικό ή ασταθή στα ερωτικά» χαρακτήρα σας.
6) Πολιτική Το συγκεκριμένο κομμάτι φαντάζει σχεδόν αδύνατο να μην αναφερθεί, ειδικά σε μία χώρα όπως τη δική μας με τα τόσα γεγονότα που συμβαίνουν από το Δεκέμβριο. Πάρτε μέρος στην κουβέντα χωρίς φανατισμούς. Στην περίπτωση πολιτικής διαφοράς, δύσκολα θα αναθερμανθούν οι σχέσεις με κάποιο συνάδερφο που μπορεί να σας θεωρήσει ριζοσπαστικό στην ιδεολογία. Έτσι, μπορεί αδίκως να μην σας εμπιστευτεί για κάποια συνεργασία.
7) Μισθολογικές πληροφορίες Μία από τις πληροφορίες που καλύτερα να κρατά ο καθένας για τον εαυτό του είναι ο μισθός του. Η κάθε δουλειά απαιτεί διαφορετική προσπάθεια, και εάν δηλώσετε το μισθό σας δίνετε λαβές για να σας συζητούν, ειδικά αυτοί που βγάζουν λιγότερα από εσάς.
8) Office gossip Ένας από τους λόγους που δεν πρέπει να μιλάτε για προσωπικά θέματα όπως αυτά που προαναφέραμε, είναι το κουτσομπολιό και το χαλασμένο τηλέφωνο που μπορεί να ακολουθήσει. Μην δίνετε και μη διαδίδετε πληροφορίες που δεν πρέπει. Απλά θα μειώσει την αξία και την αξιοπιστία σας.
9) Office Party Στα εταιρικά πάρτι προσέξτε τη συμπεριφορά σας. Μην πιείτε όλο το μπαρ και μην φάτε όλο το μπουφέ. Να είστε πάντα συγκρατημένοι και να αποφεύγετε κακόβουλα αστεία που αντί να σπάσουν τον πάγο με τους προϊσταμένους σας, μπορεί απλά να δημιουργήσει κάποια επιπρόσθετα …τοιχώματα κρυάδας.
10) Και (δεν) χτυπάει το τηλέφωνο… Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσει η επικοινωνία; Αυτό είναι καλό. Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που νομίζουν πως στο job description είναι το να μιλάνε 3 ώρες καθημερινά με τη μαμά/ το φίλο/τη φίλη/ τη γυναίκα που προσέχει τα παιδιά, τότε θα μπείτε σύντομα στο club των απολυμένων. Οφείλετε να σέβεστε τους συναδέρφους σας που δεν είναι υποχρεωμένοι να σας ακούνε όλη μέρα να συνομιλείτε, αλλά και τους προϊσταμένους σας που βλέπουν πως η δουλειά δεν γίνεται σωστά λόγω πολυλογίας. Αναλογιστείτε τι από τα παραπάνω κάνετε, και όσο σας είναι εφικτό, προφυλάξτε τον εαυτό σας και την εργασιακή σας θέση από τη δύσκολη θέση που είναι αυτή της απόλυσης. Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα προχωρήσουν μόνο αυτοί που σέβονται τον εαυτό τους, το αντικείμενό τους, αλλά και τους ανθρώπους που τους προσφέρουν ένα πιο σίγουρο εργασιακό περιβάλλον και περιμένουν ως αντάλλαγμα επαγγελματική δέσμευση.
(Ευχαριστούμε την Αναγνώστρια Christy για το θέμα που μας έστειλε)
Πηγή : myself.gr/