synoronews

"Δεν είναι σοβαρή υπόθεση το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή"

Τι κατέθεσε στον 3ο τακτικό ανακριτή ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Την πεποίθηση του ότι «δεν αποτε...

Τι κατέθεσε στον 3ο τακτικό ανακριτή ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου

Την πεποίθηση του ότι «δεν αποτελούν σοβαρή υπόθεση» οι καταγγελίες «περί δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή» εξέφρασε καταθέτοντας στον 3ο τακτικό ανακριτή ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έχει διατελέσει σε θέσεις κλειδιά στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός από τον κομβικό ρόλο που φέρεται να έχει στην υπόθεση των ΜΚΟ, για την οποία μάλιστα είναι κατηγορούμενος, ο Άλεξ Ρόντος εμφανίζεται, σύμφωνα με έγγραφο που αποδίδεται στην ΕΥΠ να γνώριζε πρόσωπα και πράγματα σχετικά με επιχείρηση που φέρεται να εξελίχθηκε το 2008-2009 με στόχο τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και απώτερο σκοπό την ανατροπή της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης .

Ο διπλωμάτης Άλεξ Ρόντος και σημερινός εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής, φέρεται να ξεκαθάρισε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το «σχέδιο δολοφονίας» και έκανε την εκτίμηση πως «όλα αυτά δεν συγκροτούν μια σοβαρή υπόθεση».

Η κατάθεση του Άλεξ Ρόντος, η οποία δεν ξεπερνά την μια δακτυλογραφημένη σελίδα, εξελίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια συζήτηση που αφορούσε την ενεργειακή πολιτική. Μάλιστα, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, ο κ. Ρόντος κατέθεσε πως στη διεθνή σκακιέρα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και ανταγωνισμός μεταξύ κρατών και επιχειρηματιών.

Στο άλλο ανοιχτό μέτωπο, αυτό των ΜΚΟ, ο Άλεξ Ρόντος, λίγο πριν επιστρέψει στο εξωτερικό έκανε μια ακόμη κίνηση. Μετά την 4η ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθέτησης για την οποία αναμένεται να δώσει σύντομα εξηγήσεις, επισκέφθηκε και την επικεφαλής εισαγγελέα του τμήματος διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Ο Άλεξ Ρόντος γνωστοποίησε στην εισαγγελική λειτουργό πως είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης στο πλαίσιο των ανοιχτών ερευνών για ΜΚΟ που έχει στα χέρια της. Μάλιστα, για να ενισχύσει την πρόθεση του κατέθεσε και έγγραφη δήλωση ότι θα είναι παρών όποτε κριθεί απαραίτητο.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο ο Αλεξ Ρόντος επιχειρεί να αποτρέψει ενδεχόμενη έκδοση εντάλματος σε βάρος του με δεδομένο ότι εκείνος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον Άλεξ Ρόντος να ισχυρίζεται για τις περιπτώσεις των ΜΚΟ ότι πριν τη δική του υπογραφή στα σχετικά έγγραφα είχαν προηγηθεί άλλες, από πρέσβεις εγνωσμένου κύρους.

Όσο για την εκταμίευση των χρημάτων, γινόταν μετά από έλεγχο των δραστηριοτήτων και εκτέλεσης των δράσεων που είχε αναλάβει η κάθε ΜΚΟ. Υπεύθυνοι ελέγχου ήταν, όπως φέρεται να λέει, επιτροπές του ΥΠΕΞ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι κατά τόπους πρέσβεις. Για την επίμαχη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης, εμφανίζεται να λέει πως τα επίμαχα έγγραφα φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού ή του υπουργού.

Πηγή :  news.gr/

SUPPORT THIS BLOG

Related

Πολιτική 5428814482439059712

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -