Βανδή, Κοκκίνου, Ρουβά, Καρρά και Γονίδη καλεί για μάρτυρες στη δίκη της υπεξαίρεσης ο Κούγιας!
Ολοκληρώθηκε για σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι κατηγορούμενος κα...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/01/blog-post_2833.html?m=0
Ολοκληρώθηκε για σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι κατηγορούμενος και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Η δίκη για την "τρύπα" στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας, Αναστασίας Τσεμπερά. Στην αρχή ωστόσο της κατάθεσης της κυρίας Τσεμπερά επικράτησε ένταση μεταξύ των συνηγόρων του Μιχάλη Λεμούσια, Αλέξη Κούγια και του Παναγιώτη Σαξώνη, Μάκη Καυκόπουλου.
Ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα ανάκλησης της κατάθεσης της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά από τη διαδικασία, καθώς ισχυρίστηκε ότι η κατάθεσή της στηρίζεται σε προανακριτικό υλικό. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καυκόπουλος, είπε ότι ο πελάτης του κατέθεσε αυτοβούλως στην κ. Τσεμπερά, οπότε δεν θεωρείται προανακριτικό υλικό.
Ακόμη, όπως διαβάζουμε στο Thestival, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ζήτησε να προσέλθουν ως μάρτυρες στη δίκη της υπεξαίρεσης, γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου που τραγουδούσαν στα κέντρα διασκέδασης του Παναγιώτη Σαξώνη.
Συγκεκριμένα, ζήτησε τους: Δέσποινα Βανδή, Έλλη Κοκκίνου, Σάκη Ρουβά, Βασίλη Καρρά και Σταμάτη Γονίδη,καθώς οι συγκεκριμένοι τραγούδησαν στο παρελθόν στα κέντρα διασκέδασης του Παναγιώτη Σαξώνη.
Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε, τέλος, να προσκομιστούν στο δικαστήριο τα φορολογικά στοιχεία των κέντρων του κυρίου Σαξώνη, καθώς και της ομάδας μπάσκετ που διατηρούσε στο Πανόραμα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε τα χρήματα της υπεξαίρεσης, διοχετεύονταν στις επιχειρήσεις του κατηγορούμενου.
Διαχωρίζει τη θέση του ο Παπαγεωργόπουλος
Να διαχωρίσει τη θέση του από αυτήν του συγκατηγορουμένου του κι άλλοτε πλέον στενού συνεργάτη του στον Δήμο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια επιχείρησε, μέσω του συνηγόρου του, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Αυτό φάνηκε κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει, σε δεύτερο βαθμό, την υπόθεση υπεξαίρεσης που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, την ώρα που κατέθετε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, έλαβε το λόγο ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε αναφορά στον τέως δήμαρχο. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο εκ των υπερασπιστών του τελευταίου Δημήτρης Τσάκος, ο οποίος ζήτησε από τον συνάδελφό του να περιορίζεται μόνο στον δικό του εντολέα.
Ο Αλ. Κούγιας απάντησε ότι όλες οι επιλογές του πελάτη του είναι "ταυτισμένες" με τον τέως δήμαρχο και "δεν μπορεί να γίνει λοβοτομή σε αυτή τη δίκη". Υπενθύμισε δε στον συνάδελφό του, ότι κατά το πρωτόδικο δικαστήριο τους υπερασπίστηκε και τους δύο.
Να σημειωθεί ότι η ταύτιση των δύο κατηγορουμένων θεωρήθηκε ένας από τους λόγους για την καταδίκη τους πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη.
Τσεμπέρα: Ο Σαξώνης ήταν το αγαπημένο παιδί του Δήμου
Στο μεταξύ, για "αδικαιολόγητη αύξηση εκροής μετρητών" από τα δημοτικά ταμεία κατά τη διοίκηση του Β. Παπαγεωργόπουλου έκανε λόγο, στο δεύτερο κομμάτι της σημερινής πολύωρης κατάθεσής της, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, αντιπαραθέτοντας στοιχεία. Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το ποιος αποφάσιζε πόσα χρήματα θα "βγουν" από τα δημοτικά ταμεία, η βασική μάρτυρας στην υπόθεση, "υπέδειξε" τον διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Δήμου.
Επεσήμανε ακόμη ότι ο πρώην ταμίας, καταδικασθείς επίσης σε ισόβια κάθειρξη, Παναγιώτης Σαξώνης, είχε το ελεύθερο να παίρνει όποτε κι όσα χρήματα ήθελε από τα ταμεία, επαναλαμβάνοντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν το "αγαπημένο παιδί" του Δήμου.
H δίκη διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί, αύριο το πρωί, με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας, η οποία θα κληθεί να απαντήσει στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
SUPPORT THIS BLOG