synoronews

Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Αμπντελχακίμ Ντεχάρ είναι το όνομα του υπόπτου που συνελήφθη για τις επιθέσεις στα γραφεία της εφημερίδας Liberation και της τράπεζας So...

Αμπντελχακίμ Ντεχάρ είναι το όνομα του υπόπτου που συνελήφθη για τις επιθέσεις στα γραφεία της εφημερίδας Liberation και της τράπεζας Societe General, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες το απόγευμα μέσα σε αυτοκίνητο σε πάρκινγκ στην πόλη Μπουά - Κολόμπ, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία ο Ντεχάρ είχε φυλακιστεί τη δεκαετία το 1998 για το ρόλο του σε αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στο Παρίσι.

Την περασμένη Παρασκευή ένας ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο σε τηλεοπτικό σταθμό και τη Δευτέρα στα γραφεία της Liberation και της Societe General.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τα δείγματα DNA του Ντεχάρ ταιριάζουν με το γενετικό υλικό που συλλέχθηκε από τα σημεία των επιθέσεων. Οπως τόνισαν οι εισαγγελείς, ο ύποπτος προς το παρόν δεν είναι σε θέσει να ανακριθεί και η ανάγνωση των δικαιωμάτων του έχει αναβληθεί.

«Οι συνάδελφοί μου κατάλαβαν ότι δεν ήταν πολύ νηφάλιος. Συμπέραναν ότι είχε πάρει ποσότητα χαπιών, επειδή βρέθηκαν κάψουλες δίπλα του», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, ενώ μέσα μαζικής ενημέρωσης έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το BBC, ο Ντεχάρ πιστεύεται ότι ήταν το τρίτο πρόσωπο στην πολύκροτη υπόθεση Ρέι - Μοπίν, που πήρε το όνομά της από το νεαρό ζευγάρι με διασυνδέσεις με αναρχικές ομάδες, το οποίο έκλεψε άτσαλα τα όπλα φρουρών και στη συνέχεια κατέλαβαν ένα ταξί.

Στο ανθρωποκυνηγητό και την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί, ο ταξιτζής και ο Οντρί Μοπίν. Η κοπέλα του Μοπίν, Φλόρενς Ρέι, αποφυλακίστηκε πριν από λίγα χρόνια.

Στη δίκη του το 1998, ο Ντεχάρ υποστήριξε την αθωότητά του, ισχυριζόμενος ότι είχε προσληφθεί από τις αλγερινές μυστικές υπηρεσίες για να διειδύσει στη γαλλική ακροδεξιά. Τελικά φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια.

Το χρονικό του «εφιάλτη των Παρισίων»

Το πρώτο «χτύπημα» του υπόπτου στο Παρίσι ήταν την περασμένη Παρασκευή με στόχο τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Ο εισβολέας άδειασε τη θαλάμη του όπλου του στη ρεσεψιόν, χωρίς να πυροβολήσει λέγοντας: «Την επόμενη φορά δεν θα σας ξεχάσω». Κάμερες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης έδειξαν ότι έμεινε μόνο λίγα δευτερόλεπτα στη ρεσεψιόν, προτού σπεύσει να φύγει.

Τη Δευτέρα, ο ύποπτος επιτέθηκε σε γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Liberation, πυροβολώντας δύο φορές και τραυματίζοντας σοβαρά έναν 23χρονο φωτορεπόρτερ.

Δύο ώρες αργότερα, ο ίδιος άνδρας πυροβόλησε και έξω από τα γραφεία της τράπεζας Societe Generale, στην πολυσύχναστη περιοχή La Defense, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.

Στη συνέχεια κατέλαβε ένα ταξί και κράτησε όμηρο τον οδηγό, αναγκάζοντάς τον να τον οδηγήσει μακριά από τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, όπου εξαφανίστηκε.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν σοκ στο γαλλικό δημοσιογραφικό κόσμο, ενώ ο 23χρονος τραυματίας έχει ανακτήσει πλέον τις αισθήσεις του και έχει αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη.


Πηγή :  ethnos.gr

SUPPORT THIS BLOG

Related

Κόσμος 3605386236157489517

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -