synoronews

Βενιζέλος: «ασύλληπτο να διανοηθεί κανείς νέα οριζόντια μέτρα»

«Ασύλληπτο» χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμη και το να διανοηθεί κανείς την επιβολή νέων οριζόντων μέτρων, ενώ δηλώνει ότι πρέπε...

«Ασύλληπτο» χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμη και το να διανοηθεί κανείς την επιβολή νέων οριζόντων μέτρων, ενώ δηλώνει ότι πρέπει να επαναδημιουργηθεί η ισότητα ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, δημοσιεύει σήμερα το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA. O κ. Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Ρώμη, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνομιλία με την επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, Έμα Μπονίνο και τον Ιταλό υπουργό, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

«Η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν το θεσμικό καθήκον να συντονίσουν τις δύο προεδρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εξηγεί ο υπουργός Εξωτερικών στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Και σε ό,τι αφορά, όμως, το διμερές επίπεδο, έχουμε την πρόθεση να κάνουμε πολλά πράγματα από κοινού, λαμβάνοντας σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες», συμπληρώνει.

Το θέμα της μετανάστευσης, τονίζει στη συνέχεια, «μαζί με την ασφάλεια των συνόρων, θα είναι μία από τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας».

Σε ό,τι αφορά τις θυσίες που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν οι Έλληνες, για να βγει η χώρα από την κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει: «είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση, με πολύ δύσκολα μέτρα, με ιδιαίτερα βαριές θυσίες, που έχουν κάνει οι συμπολίτες μου.

Τώρα, όμως, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια διαπιστωμένης κρίσης, έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το πρώτο αποτέλεσμα του ισολογισμού, το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές ότι ο άλλος μεγάλος στόχος είναι να επιτελεσθεί πρόοδος στις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να επανακτήσουν ανταγωνιστικότητα οι ελληνικές επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέας.

«Το κύριο πρόβλημα», επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «είναι η κρίση της ελληνικής κοινωνίας, το απαράδεκτο ποσοστό ανεργίας. Πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή, να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελπίδα και την προοπτική».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι «είναι ασύλληπτο να διανοηθεί, κανείς, νέα οριζόντια μέτρα» και ότι «δεν μπορούν να προετοιμαστούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», από τη στιγμή που την περίοδο 2010-2012, τα εισοδήματα των Ελλήνων μειώθηκαν κατά 35%, «κάτι το πρωτοφανές και απαράδεκτο εν καιρώ ειρήνης».

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι «η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα τέσσερα πέμπτα της ομαδικής αυτής προσπάθειας», ενώ υπογραμμίζει ότι «η χώρα μπορεί να επιδείξει το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα στην ζώνη του ευρώ, της τάξης του 2% του ΑΕΠ».

Σχετικά με τις προοπτικές της Ευρώπης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι «πρέπει να ξαναρχίσει η μεγάλη συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, για να προστατευθεί και να επαναδημιουργηθεί η ισότητα ανάμεσα στα κράτη-μέλη και να αναπτυχθεί ο προβληματισμός γύρω από το δημοκρατικό έλλειμμα, ξεκινώντας από μια νέα οπτική γωνία».

«Δεν μπορούμε να δεχόμαστε να υπάρχουν κυβερνήσεις με δυνατότητας λήψης αποφάσεων και άλλες χώρες που να υποχρεούνται να εφαρμόζουν τις αποφάσεις, για να αποφύγουν τη χρεοκοπία ή την καταστροφή της οικονομίας και των τραπεζών» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή :  newsit.gr

Related

Πολιτική 5830527365802733176

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -