synoronews

Επιστολή Πιπιλή: Κινδυνεύουμε. Απαγόρευση τώρα της οπλοφορίας στη Βουλή

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, ζητά την οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας μέσα στη Βουλή. Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τους βουλευ...

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, ζητά την οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας μέσα στη Βουλή. Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. "Καμία ονομαστική σε μένα" απαντά ο Ε. Μεϊμαράκης

Την πλήρη και οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, ζητάει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

"Με αφορμή την απόφαση του Προεδρείου για την απαρέγκλιτη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε μέλη του Κοινοβουλίου που με τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν το θεσμό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ζητώ την πλήρη και οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας Βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, αναφέρει η βουλευτής στην επιστολή της προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Όπως, εξάλλου, επισημαίνει η βουλευτής "και μόνο η δυνατότητα οπλοφορίας εντός του Ναού της Δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης από αντιπροσώπους του Έθνους, συνιστά βαρύτατη προσβλητική πράξη" και προσθέτει:

"Άλλωστε, ουδείς μέσα στη Βουλή κινδυνεύει ώστε να φέρει όπλα. Αντιθέτως, με όσα ακραία σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, η Βουλή των Ελλήνων κινδυνεύει".

Η επιστολή Πιπιλή έρχεται λίγες μέρες μετά το νέα ένταση που προκλήθηκε στη Βουλή, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν βρίζοντας τους συναδέλφους τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" της Δευτέρας, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε πριν λίγες μέρες να μπει στη Βουλή με το πιστόλι του, ωστόσο έγινε αντιληπτός από αστυνομικό.

Το όπλο ήταν ακουμπισμένο στο κάθισμα του συνοδηγού, ενώ ο χρυσαυγίτης κατευθυνόταν με το αμάξι του προς το υπόγειο γκαράζ της Βουλής. Ο αστυνομικός που ελέγχει τους εισερχόμενους στο χώρο στάθμευσης του μεγάρου, τον αντιλήφθηκε και του είπε να το κρύψει. Ο βουλευτής ακολούθησε την οδηγία, ωστόσο είπε στον αστυνομικό: "Προτιμώ να φάω πρώτος εγώ κάποιον, παρά να με φάει αυτός".

Οι καταγγελίες των βουλευτών ότι, οι συνάδελφοί τους της Χρυσής Αυγής, οπλοφορούν μέσα στο κοινοβούλιο πληθαίνουν, την ώρα που αυτό επιτρέπεται μόνο για την ασφάλεια της Βουλής. Οι βουλευτές που οπλοφορούν υποχρεούνται να αφήνουν το όπλο τους στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, δηλώνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι βουλευτές φοβούνται για κάποιο βίαιο επεισόδιο.

Μεϊμαράκης: "Δεν έχω δεχθεί ονομαστική καταγγελία"

Δεν θα πρέπει να οπλοφορούν οι βουλευτές εντός του κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα έχει επισημάνει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, "ο πρόεδρος της Βουλής είχε επισημάνει στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που μετέχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι ουδείς κινδυνεύει εντός της Βουλής και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να οπλοφορεί εντός του Κοινοβουλίου. 

Άλλωστε διαχρονικά όλοι οι πρόεδροι της Βουλής έχουν προβεί σε αντίστοιχες επισημάνσεις. Με τη σημερινή επιστολή της η κ. Πιπιλή ζητάει το αυτονόητο. Σημειωτέον πάντως ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει γίνει δέκτης οποιασδήποτε ονομαστικής καταγγελίας για οπλοφορία βουλευτή εντός του κοινοβουλίου".



Πηγή :  news247.gr

Related

Πολιτική 2676134614070294687

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -