Τι είναι οι εμμονές και πως θα τις αντιμετωπίσεις?
Εμμονή μπορεί να έχεις με ένα άτομο, ένα χώρο, ένα σκοπό, ένα αντικείμενο. Οι εμμονές προκαλούν πολύ άγχος στο άτομο και συχνά όσο και ν...
https://to-synoro.blogspot.com/2013/03/blog-post_6549.html
Εμμονή μπορεί να έχεις με ένα άτομο, ένα χώρο, ένα σκοπό, ένα αντικείμενο. Οι εμμονές προκαλούν πολύ άγχος στο άτομο και συχνά όσο και να προσπαθεί είναι αδύνατο να τις αποβάλλει παρά μόνο με άλλες εμμονές.
Ενώ σε κάθε τι στη ζωή ξέρουμε ότι χρειάζεται συγκέντρωση, πνευματική προσπάθεια για να γίνει, στις εμμονές η πνευματική προσπάθεια που γίνεται δεν ωφελεί καθόλου το άτομο. Είναι σαν να σπαταλάς όλη σου τη φαιά ουσία χωρίς λόγο.
Αν οι εμμονές σου καταλαβαίνεις ότι είναι σκέψεις που σε απομακρύνουν από το να είσαι χαρούμενος και δραστήριος μέσα στη μέρα, τότε πρέπει να κάνεις κάτι για να τις ξεπεράσεις…
Εμμονές: Συμβουλές αντιμετώπισης
1)Αντί να βασανίζεις διαρκώς τον εαυτό σου σκεπτόμενος την εμμονή, να καταπιαστείς με κάτι που θα σε κάνει να αφοσιωθείς για λίγη ώρα πνευματικά και σωματικά. Διάλεξε εσύ τι μπορεί να είναι αυτό. Διάβασμα, γυμναστική, επικοινωνία με φίλους.. Αρκεί να είναι κάτι που θα σε ενισχύσει και θα σου τονώσει την αυτοπεποίθηση.
2)Ολοκλήρωσε καθήκοντα ή ενασχολήσεις που ξέρεις ότι έχεις και αναβάλλεις συνέχεια (συνήθως λόγω της εμμονής σου).Όταν τελειώσεις με αυτά θα νιώσεις αυτοπεποίθηση γιατί επιτέλους το «πήρες απόφαση» και εκτέλεσες τις υποχρεώσεις σου. Αντί να κάθεσαι να σκέφτεσαι όλη μέρα, κάτσε και ολοκλήρωσε τις δουλειές εντός ή εκτός σπιτιού. Καμιά φορά απλώς πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα, στη ζωή δεν κάνουμε μόνο αυτό που μας αρέσει.
3)Γράψε σε ένα τετράδιο πόσες φορές τη μέρα σκέφτεσαι το αντικείμενο της εμμονής σου. Kάθε φορά που σου έρχεται η σκέψη σημειωνέ το. Θα εκπλαγείς από το πόσες φορές μπορεί να το σκέφτεσαι. Σκοπός σου είναι οι φορές να γίνονται όλο και λιγότερες.
4)Επιβράβευε τον εαυτό σου κάθε φορά που καταφέρνεις να αποσπάσαι από την εμμονή. Η επιβράβευση θα είναι κάτι που θα επιλέξεις εσύ.
5)Μην μπαίνεις στον πειρασμό να συζητάς με τους άλλους το αντικείμενο αυτό της εμμονής σου. Είναι σίγουρο ότι θα επανέλθεις. Ακόμα και αν σε ρωτήσουν απέφυγε το θέμα, συζήτα κάτι άσχετο.
6)Πίστεψε ότι το αντικείμενο της εμμονής σου δεν είναι ο δρόμος που θα σε κάνει ευτυχισμένο (ή τουλάχιστον δεν είναι ο μοναδικός δρόμος). Μπορείς τώρα να γράψεις 10 πράγματα που μπορεί να σε κάνουν ευτυχισμένο (εκτός της εμμονής σου φυσικά) και να φανταστείς πόσο καλά θα είσαι αν τα έχεις. Στη συνέχεια διάλεξε τα 3 πιο εφικτά από αυτά προς το παρόν και προσπάθησε με όλη σου τη δύναμη να τα αποκτήσεις. Μην απογοητευτείς αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη, στη ζωή προσπαθούμε διαρκώς.
7)Συνειδητοποίησε, πάνω απ’ όλα πόσο «πίσω» σε πηγαίνει η εμμονή σου. Άφησε χώρο στη ζωή σου για το νέο. Σε όποια ηλικία και να είσαι, ό,τι και να σου έχει συμβεί, μπορείς να αλλάξεις.
Πηγή : howto-get-your-ex-back.info/