synoronews

Νομοσχέδιο για τη χρήση μαριχουάνας!!!

Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς σε όλη τη χώρα κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Σήμερα, σε 18...

Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς σε όλη τη χώρα κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Σήμερα, σε 18 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια επιτρέπεται η πώληση, η αγορά και χρήση μαριχουάνας με ιατρική συνταγή. Παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία και μπορεί κανείς να κλειστεί στη φυλακή.

Είναι εκπληκτικό γεγονός το ότι η χρήση του «χόρτου» για ιατρικούς σκοπούς τα τελευταία 17 χρόνια στις ΗΠΑ επετράπη σε 18 κράτη και στην περιφέρεια της Κολούμπια. Όμως όλο αυτό το διάστημα κατά την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης οι χρήστες και οι πωλητές μαριχουάνας διέπρατταν έγκλημα. Η κυκλοφορία αυτής της ναρκωτικής ουσίας εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Ουάσιγκτον και όχι των περιφερειακών Αρχών. Και η μαριχουάνα μέχρι σήμερα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ουσιών, η χρήση των οποίων για ιατρικούς σκοπούς δεν προβλέπεται. Αυτό το νομικό κενό, το οποίο έχει στοιχίσει σε πολλούς καταναλωτές και πωλητές την ελευθερία και πολλά νεύρα, αποφάσισαν να το εξαλείψουν 13 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα υπέβαλαν για εξέταση την «Πράξη για την προστασία των ασθενών που έκαναν χρήση ιατρικής μαριχουάνας» (Medical Marijuana Patients Protection Act), η οποία αποκλείει αυτή τη ναρκωτική ουσία από τη λίστα των παράνομων παρασκευασμάτων και επιτρέπει την καλλιέργεια, μεταφορά, πώληση και αγορά της με συνταγή ιατρού.

Οι αντιθέσεις μεταξύ των νόμων των ομοσπονδιακών Αρχών και των τοπικών Αρχών οδηγούν σε παράδοξες καταστάσεις. Τον περασμένο Νοέμβριο, οι πολιτείες της Ουάσιγκτον και του Κολοράντο επέτρεψαν πλήρως την κυκλοφορία της μαριχουάνας για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς. Όμως η απόφαση αυτή δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ εξαιτίας του ομοσπονδιακού νόμου. Στην πολιτεία του Όρεγκον δεκάδες καταστηματάρχες, που πουλούν μαριχουάνα με συνταγή, έχουν λάβει προειδοποίηση από την Εισαγγελία με την απαίτηση να τερματίσουν την παράνομη πώληση αυτού του ναρκωτικού. Και ακόμη και στην Καλιφόρνια, η οποία νομιμοποίησε πρώτη το "χόρτο" το 1996, οι χρήστες μαριχουάνας τυπικά παραβιάζουν τον ομοσπονδιακό νόμο.

Το θέμα αυτό, εκτός από την καθαρά νομική, έχει και οικονομική πτυχή. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι μόνο στην Καλιφόρνια η πώληση μαριχουάνας αποφέρει στον προϋπολογισμό από φόρους περίπου 1 δισ. δολάρια. Όμως το πιο σημαντικό, θεωρεί ο οικονομολόγος Τζος Μπράουν, είναι το ότι ο νέος νόμος θα συμβάλει πολύ στην εξοικονόμηση πόρων που δαπανούνται για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών:

- Σήμερα δεν είναι καιρός να υπολογίζουμε πόσα μπορούμε να κερδίσουμε. Ας δούμε πόσα μπορούμε να εξοικονομήσουμε! Σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπανάει 15 δισεκ. δολάρια το χρόνο για την καταπολέμηση της διακίνησης μαριχουάνας και άλλα 25 δισεκατομμύρια δαπανούν οι πολιτείες. Συνολικά – 40 δισεκ. δολάρια το χρόνο για να συλληφθούν 800 χιλ. άτομα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων απλώς αποφάσισε να χαλαρώσει. Λοιπόν σήμερα οι πολιτείες αποφάσισαν ότι δεν είναι αυτό το κύριο, για το οποίο πρέπει να δαπανούνται τα χρήματα.

Το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς σε όλο το έδαφος της χώρας, που κατατέθηκε στο Κογκρέσο, ήδη σήμερα είναι πρόθυμοι να το υποστηρίξουν τουλάχιστον 150 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Πηγή :  periergaa.blogspot.com/

Related

Κόσμος 4685444893021871492

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -