synoronews

H Δόξα το όνομα, ο θρύλος το... Δράμα

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Ολυμπιακός στη θεωρητικά πιο εύκολη έδρα του πρωταθλήματος! Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με τη ...

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Ολυμπιακός στη θεωρητικά πιο εύκολη έδρα του πρωταθλήματος!

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με τη Δόξα, έβαλαν τέλος στο σερί νικών και παράλληλα άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς!

Ετσι, ο Παναθηναϊκός πλησίασε πλέον στο -4, έχει δύο αγώνες λιγότερους κι αν νικήσει Λεβαδειακό και Δόξα, τότε θα επιστρέψει στην κορυφή με +2!


Από την άλλη η Δόξα δείχνει αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι εσχάτων, έχει πάθος ενώ «κλέβει» και δεύτερο βαθμό από μεγάλη ομάδα, μετά το «Χ» της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ και μάλιστα εκτός έδρας!
Ο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 και συγκριμένα τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, τους, τους Τοροσίδη και Μαρκάνο στα δύο άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, αποτέλεσαν οι Α. Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ.
Στη μεσαία γραμμή, Μακούν και Μανιάτης σε ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Φουστέρ μπροστά τους, ενώ Φετφατζίδης και Μιραλάς κάλυψαν τις δύο πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε τον Πάντελιτς αντί του Τζιμπούρ. Από την πλευρά του ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1 και τον Αραβίδη μοναδικό προωθημένο τον Αραβίδη.

Ματς με καλό ρυθμό, αλλά με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, είδαμε στο πρώτο μέρος Ολυμπιακός είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων (67-33 υπέρ του η κατοχή) και τον έλεγχο του ρυθμού, ωστόσο παρά τη διάθεση που είχε η τριάδα Φουστέρ-Πάντελιτς-Μιραλάς δεν κατάφερε να γίνει πολλές φορές απειλητικός.

Βεβαίως οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ με τη… σέντρα, όταν στα πριν συμπληρωθεί καν μισό λεπτό αγώνα, ο Μιραλάς (σ.σ. από εξαιρετική πάσα του Φουστέρ) δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέρεμετ σε μεταξύ τους τετ α τετ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Βαλβέρδε στο πρώτο ημίχρονο
Οσο για τη Δόξα ήταν καλά στημένη μεσοαμυντικά και δεν άφηνε πολλούς ελεύθερους διαδρόμους, ισορροπώντας κατά κάποιο τρόπο μετά το 20λεπτο. Εκτός της φάσης του Μιραλάς, στο α' μέρος οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και στο 20' (με τον Μιραλάς) και τον Μανιάτη (30'), αλλά μέχρι εκεί. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν μία και μοναδική ευκαιρία, αυτή του 41' με ένα καλό μακρινό σουτ Λίμα (σ.σ. είδε τον Μέγερι εκτός θέσης) που πέρασε λίγο άουτ.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Βαλβέρδε απέσυρε τους Φουστέρ και Πάντελιτς, βάζοντας Γέστε και Τζιμπούρ, ωστόσο εκείνη που μπήκε πιο δυνατά ήταν η Δόξα που είχε μια σπουδαία ευκαιρία στο 47' με τον Αμπουμπακάρι που από εξαιρετική θέση δεν έπιασε το σουτ όπως θα επιθυμούσε.

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός είχε και πάλι τον έλεγχο και την κατοχή όμως και πάλι αδυνατούσε να βρει διαδρόμους. Εν τούτοις οι Πειραιώτες έχασαν μια σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 60' με μια κεφαλιά του Τζιμπούρ που κατέληξε στο δοκάρι και ένα σουτ-προβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου το οποίο απέκρουσε εξαιρετικά ο Σέρεμετ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μια φλύαρη υπεροχή, ακόμη και όταν ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Μόνχε γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο Τζιμπούρ-Μιραλάς. Οσο για τη Δόξα, όσο η ώρα περνούσε έπαιρνε και περισσότερο θάρρος και μάλιστα σε 1-2 φορές βγήκε με αρκετές αξιώσεις στην αντεπίθεση. Ομως οι παίκτες της δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.
Αξίζει να σημειωθούν και δύο διαιτητικά λάθη στο φινάλε του ματς που ίσως να στέρησαν τις δύο ομάδες από ένα γκολ. Αρχικά στο 88' όταν ο Αραβίδης κόπηκε ως οφσάιντ σε αντεπίθεση χωρίς να υπάρχει, όπως επίσης και στο 92' ο Τοροσίδης που βρέθηκε φάτσα με τον Σέρεμετ.

Τελικό αποτέλεσμα 0-0 με τους λίγους οπαδούς της Δόξας που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο (σ.σ. περίπου 1500) να ξεσπούν σε πανηγυρίσμούς και τον Ολυμπιακό να αφήνει δύο υπερπολίτιμους βαθμούς τους οποίους πριν την έναρξη του ματς θεωρούσε... σίγουρους.

Related

Αθλητικά 7942183414064462122

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -