Πώς υποδέχθηκαν οι Γάλλοι πολιτικοί το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας
"Ραντεβού με την ιστορία", χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, το νέο σχέδιο στήριξης προς την Ελλάδα πο...
https://to-synoro.blogspot.com/2011/07/blog-post_3183.html
"Ραντεβού με την ιστορία", χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, το νέο σχέδιο στήριξης προς την Ελλάδα που αποφασίστηκε από τους ηγέτες της ευρωζώνης.
Σε συνέντευξή του σε πρωϊνή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού RTL, δήλωσε ότι "οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι ιδιαίτερες. Είναι απαντήσεις βαθιές, δυναμικές και με διάρκεια, οι οποίες παρέχουν στην Ελλάδα εγγυήσεις προκειμένου να επανέλθει η κατάστασή της σε ένα αποδεκτό επίπεδο".
Ο κ. Μπαρουέν, υποστήριξε ότι με τη δυναμική αυτή απάντηση, η οποία χαράσσει προοπτικές για τη μελλοντική ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, θα αποφευχθεί κάθε κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.
"Πολλά πράγματα άλλαξαν χθες, ήταν ένα πραγματικό ραντεβού με την ιστορία", είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στις διαπραγματεύσεις το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.
"Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όταν το γαλλο-γερμανικό δίδυμο συναντάται με την ιστορία, η Ευρώπη οδηγείται σε μία προοπτική που είναι πολύ πιο σταθερή" κατέληξε ο κ. Μπαρουέν.
Στελέχη του Γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, αντέδρασαν άμεσα μετά την ανακοίνωση της χορήγησης του νέου σχέδιου οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα.
" Είμαι ικανοποιημένη για τη συμφωνία που επετεύχθη επιτέλους στις Βρυξέλλες, ώστε να βρεθεί μια λύση στη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους. Το οφείλουμε στον ελληνικό λαό, το οφείλουμε στην Ευρώπη", δήλωσε η πρώην γενική γραμματέας του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος και νυν υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι "το επίκεντρο του προβλήματος εξακολουθεί να υπάρχει και είναι η οικοδόμηση μιας διακυβέρνησης για το ευρώ".
Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εκτιμά ότι τα μέτρα που ελήφθησαν "φρενάρουν προσωρινά μια άνευ προηγουμένου κρίση του ευρώ, η οποία ξεπερνά το πρόβλημα τους χρέους στην Ελλάδα ".
Ο Φρανσουά Ολάντ σχολίασε ότι πρόκειται για μια συμφωνία "που ήταν αναγκαία, ήρθε όμως με καθυστέρηση και είναι ανεπαρκής", ενώ πρόσθεσε ότι εάν τα μέτρα αυτά είχαν ληφθεί 18 μήνες πριν, δεν θα είχε υπάρξει κρίση της ευρωζώνης.
"Η καθυστέρηση κόστισε ακριβά και οφείλεται στις " υποκφυγές και τις αντιφάσεις μεταξύ Μέρκελ και Σαρκοζί", εκτίμησε ο Γάλλος πολιτικός.
real.gr