synoronews

Να καθορίζεσαι από τα “όχι” σου

Να καθορίζεσαι από τα “όχι” σου κι όχι από τα καλοφορεμένα και δειλά “ναι” σου!

Να καθορίζεσαι από τα “όχι” σου κι όχι από τα καλοφορεμένα και δειλά “ναι” σου!

Ωραία… και φτάνεις εκεί γύρω στα 50 και διαπιστώνεις ότι όλη η ζωή σου ήταν και είναι γεμάτη “πρέπει”. “Πρέπει” που στα έχουν φορέσει οι άλλοι από πολύ μικρή ηλικία. Σαν ρούχα εξόδου, που ΠΡΕΠΕΙ να είναι καθαρά, καθώς “πρέπει”, που να φανερώνουν το status της οικογένειας και της ηθικής της. “Πρέπει” που συνοδεύονται από πολλά κι αφόρητα “ναι”. Κι εσύ αν έχεις μια έντονη και συνειδητοποιημένη προσωπικότητα από μικρός/ή και αρνείσαι να “φορέσεις” αυτά τα ρούχα, τότε σε βαφτίζουν αντιδραστικό, ζωηρό, αντικομφορμιστή και φυσικά φροντίζουν να σε… συνετίσουν!

Ακόμη κι αν δεν αντιδράσεις από μικρός και εκεί λοιπόν στην μέση των πιο δημιουργικών σου χρόνων, στα 50s, ασφυκτιάς σε αυτή την φορεσιά και πεις “Ώπα! Μέχρι εδώ! Θα ζήσω την ζωή που θέλω εγώ κι όχι των άλλων!”, εκεί ακριβώς αισθάνεσαι χαμένος, γιατί απλά δεν ξέρεις πώς να το κάνεις! Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και απέναντί σου βρίσκονται όλοι όσοι θα χρειαστεί να πικραθούν από τα νέα “όχι” σου. Τα “ναι” σου τα έχουν αγαπήσει, στα έχουν περάσει βαθιά στο υποσυνείδητό σου σαν κάτι δεδομένο, να είσαι το καλό παιδί που δεν αρνείται. Τα “όχι” σου όμως, είναι αυτά που θα σε κάνουν αληθινό. Που θα σε αυτοκαθορίσουν. Τα “όχι” σου είναι αυτά που θα σε πάνε παρακάτω. Με τα “όχι” έχεις φωνή, δεν είσαι πειθήνιο όργανο κανενός.

Το πρώτο σου “όχι”

 Θα είναι δειλό, ίσα που θα το αφήσεις να βγει. Πιθανόν να το αναιρέσεις κιόλας ή να αρχίσεις να το στολίζεις με πολλές δικαιολογίες. Ειδικά όταν βλέπεις την αντίδραση του άλλου, ίσως αρχίσεις να το ξανασκέφτεσαι και να υπαναχωρήσεις. Καλώς κι αισθάνεσαι έτσι… σε καταλαβαίνω, έχω περάσει από αυτό. Αλλά μην λυγίσεις! Κρατήσου σαν να είσαι δέντρο που παλεύει να κρατηθεί στην μανία του ανέμου. Το δεύτερο “όχι” σου, θα βγει με περισσότερη ευκολία κι εσύ θα αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου, θα το αρθρώσεις καθαρά, δυνατά και σθεναρά. Αντίδραση θα έχεις από την απέναντι πλευρά. Να θυμάσαι ότι εσύ τους έμαθες στα “ναι” σου, οπότε δώσε και σε αυτούς τον χρόνο που χρειάζεται, τον χρόνο που εσύ θες.

Μετά το τρίτο “όχι”

Έχει συμβεί το θαύμα. Σου αρέσει αυτό που είσαι και πηγαίνεις εκεί που θες κι όταν θες εσύ. Αρχίζεις να βλέπεις την μοναδικότητά σου και ορθώνεις το ανάστημά σου. Πόσο “ψηλός” είσαι! Γουστάρεις να σε κοιτάς στον καθρέφτη και ναι, αξίζεις πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζεις! Για κανένα “όχι” σου μην μετανιώνεις. Να σκέφτεσαι διπλά τα “ναι” σου και να κοιτάς αν προκύπτουν από την δική σου θέληση, από δική σου ανάγκη. Τότε ρίξου στην παλαίστρα και πολέμα για αυτά! Go for it! Μπορείς! Μην σε νοιάζει τι θα πουν! Ζήσε την ζωή που θες κι αξίζεις, με σεβασμό πρώτα στον εαυτό σου και κατόπιν στους άλλους! Λέγε “ναι” στα πανέμορφα “όχι”!

Πηγή : gynaikaeimai.com

Related

Με τη ματιά της ψυχής 7465886876988408394

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -