Έτσι θα φτιάξετε μεσογειακές πένες
Μπορείτε να εκτελέσετε τη συνταγή και με ζυμαρικά ολικής άλεσης Υλικά για 4 άτομα 350 γρ. πένες 4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 1 πράσ...
Υλικά για 4 άτομα
350 γρ. πένες
4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα λαχανικά και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και, όταν ροδίσουν, σβήνετε με το κρασί. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με βασιλικό και σερβίρετε.
Πηγή: filoitexnisfilosofias.com via thessnews.gr