synoronews

Έρωτας και φιλία στον ίδιο άνθρωπο.

Μπορεί ο έρωτας να γίνει φιλία και η φιλία να γίνει έρωτας;
filia

Ένα debate που κρατάει χρόνια.

Λοιπόν, σε αυτή τη ζωή πια δεν αποκλείω τίποτα. Έμαθα ότι τα πάντα είναι δυνατά, καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε ανθρώπινη σχέση διαφέρει από την άλλη.

Και καθώς σκέφτομαι ότι στο αιώνιο debate της φιλίας και του έρωτα δεν υπάρχει ποτέ μία και μοναδική απάντηση, καταλήγω σ’ ένα άλλο συμπέρασμα, που ίσως τελικά να είναι κι αυτό που θα μας φέρει πιο κοντά σε μία ευτυχισμένη σχέση ή γάμο ή τελοσπάντων οτιδήποτε αποφασίσουν να έχουν δύο άνθρωποι (δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες ποτέ).

Τι κι αν γνωρίσεις στον ίδιο άνθρωπο και τη φιλία και τον έρωτα; Αυτό βέβαια θα σημαίνει ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις από τον άλλο, ότι είσαι απόλυτα ειλικρινής με τα αισθήματά σου και απέναντι στον άλλο και ότι νιώθεις ανοιχτός να εμπιστευτείς και να είσαι ο εαυτός σου.

Σπάνια ένας άνθρωπος καταφέρνει ή έστω θέλει να μας κάνει ν’ ανοιχτούμε σε τέτοιο βαθμό που όταν είσαι μαζί του, νιώθεις την απόλυτη ελευθερία.

Τι έρχεται πρώτα, όμως; Ο έρωτας ή η φιλία; Γιατί να μην αναπτύσσονται αυτά τα δύο μέσα σας παράλληλα και αμοιβαία; Ναι, είναι το πιο σπάνιο που μπορεί να μας συμβεί, είναι όμως και το απόλυτα τέλειο.

Καθώς γίνεσαι φίλος με κάποιον και μαζί του πίνεις, γελάς, μιλάς για το παρελθόν σου άφοβα ή έστω δουλεύεις μαζί του, παράλληλα αρχίζεις ν’ αναγνωρίζεις τα όμορφα μάτια του, τα τέλεια χείλη του, τα δυνατά του μπράτσα και μία γλυκιά διαμάχη ξεκινάει μέσα σου που καταλήγει και τελειώνει στα σεντόνια του.Σημασία τι έχει τελικά; Ότι μαζί του περνάς καλά. Όπως ακριβώς με τους φίλους σου. Σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου. Σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Κι αυτός νιώθει το ίδιο άνετα μαζί σου.

Ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι υπέροχος, η χημεία στο σεξ τέλεια και οι τσακωμοί σας έντονοι.

Ακόμη και την ώρα που βρίσκεται από πάνω σου θα βρείτε κάτι να πείτε για να γελάσετε ή να θυμώσετε. Κι όλα τα πρόβληματα τα συζητάτε μαζί. Βλέπετε μαζί ταινίες, παίζετε στον καναπέ, πάτε ξεχωριστά διακοπές ή βγαίνετε μόνοι με φίλους και μετά όταν συναντιέστε πίσω στο σπίτι, διασφαλίζετε τον έρωτα σας με ένα στα γρήγορα στον καναπέ.

Φαντάσου να βρεις τον έρωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο. Και να είναι αμοιβαίο. Γιατί το μόνο σωστό timing στον έρωτα είναι το αμοιβαίο αίσθημα. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που λέμε για να παρηγορήσουμε τον άρρωστο.

Οτιδήποτε δε μας ικανοποιεί ή μας κάνει να νιώθουμε λίγοι και φτηνοί είναι κάτι λιγότερο από αυτό.

Ο έρωτας θέλει το χρόνο του. Θέλει ένα μαξιλάρι ν’ ακουμπήσει μετά το σεξ για να κάνει όνειρα, ν’ ανταλλάξει χάδια και κουβέντες. Θέλει μια βόλτα, ένα δωμάτιο για να τον στεγάσει, θέλει την αλμύρα της θάλασσας το καλοκαίρι και το χουχούλιασμα κάτω από την κουβέρτα το χειμώνα. Και αυτή η επαφή με κάποιον μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Όλα τα άλλα είναι απλά σεξ. Εκπλήρωση μίας σαρκικής ανάγκης που κάποια στιγμή μας αφήνει ανικανοποίητους. Πάντα μας αφήνει ανικανοποίητους αλλά προσποιούμαστε ότι δεν το κάνει, είτε γιατί τρέφουμε μονόπλευρα αισθήματα είτε γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα βρούμε ποτέ το αμοιβαίο ή απλά επειδή συνηθίσαμε στην επιφάνεια και φοβόμαστε να κολυμπήσουμε με κάποιον στα βαθιά.

Φαντάσου, λοιπόν, να είσαι τόσο τυχερός που να γνωρίσεις τον έρωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο. Αν τον βρεις να τον κρατήσεις, θα είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου κι ας φαίνεται στην αρχή ο δρόμος δύσκολος.

Γράφει η Πράξια Αρέστη
Πηγή :loveletters.gr

https://www.facebook.com/csrework/

Related

blog 5604600604316738515

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -