synoronews

Πότε μια γυναίκα είναι ερωτευμένη με έναν άντρα

Με αφορμή ένα χαριτωμένο άρθρο, που διάβασα στο πολύ καλό μπλογκ της κ. Πόπης Σουφλή [ Όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα...

Με αφορμή ένα χαριτωμένο άρθρο, που διάβασα στο πολύ καλό μπλογκ της κ. Πόπης Σουφλή [Όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα] συλλογιέμαι τώρα, ότι εμείς οι άνδρες δεν πολυδίνουμε σημασία στα αισθήματα των γυναικών, ει μη μόνον στην αρχή και στο τέλος της σχέσης μας.
Δηλαδή, λίγο πριν τη ρίξουμε στο κρεβάτι και λίγο μετά, αφότου μας βαρεθεί στο κρεβάτι και αναχωρήσει για άλλα. Στο μεσοδιάστημα προτιμάμε να βλέπουμε τσάμπιονς λίνγκ, παρά να τη διαβεβαιώνουμε δεκαοχτώ φορές την ημέρα ότι την αγαπάμε, όσο δεν αγαπήσαμε καμία από τις προηγούμενες ερωμένες μας [για τις επόμενες δεν τίθεται θέμα, διότι δεν κάνει να τις αναφέρουμε καν...]
Κι όμως...
Από κάτι τέτοιες μικρολεπτομέρειες είναι που μαραζώνουν οι σχέσεις.

Γι αυτό σας λέω, κάντε μια προσπάθεια να το ψάξετε λιγάκι το πράγμα, γιατί όταν ανακαλύψετε ότι τόσον καιρό η σύντροφος σας ήταν ερωτευμένη με τον Μπάμπη κι εσάς σας είχε για να τις κουβαλάτε τις βαλίτσες, θα εκπλαγείτε δυσάρεστα και θα τρέχετε στα ριάλιτυ σώου, να λέτε τον πόνο σας.
Κι όχι τίποτε άλλο, θα χάσετε και το τάμπλετ που της κάνατε δώρο στα γενέθλια της...

Από την εκπληκτική ταινία broken flowers του Τζιμ Τζαρμους.
Θέμα της, ένας έρωτας που ίσως και να μην υπήρξε ποτέ...

1. Ο ετεροφυλοφυλικός έρωτας και τα προβλήματα του

Αν ρωτάγατε τον κ. Ψινάκη, για το πότε μια γυναίκα είναι ερωτευμένη με έναν άντρα, πιθανόν να παίρνατε την απάντηση: "τι να τα κάμεις τα μουντζά* αγόρι μου, όταν έχεις μπροστά σου τέτοιες Θεές?"
Και θα είχε δίκιο, τουλάχιστον στον τομέα της πολυπλοκότητας και ενδεχομένως του ανέφικτου στον έρωτα μεταξύ ανδρα και γυναίκα, που συχνά φτάνει σε επίπεδα μεταφυσικής πλήρωσης ή μεταφυσικού κενού.
Ίσως θα ήταν καλύτερα, από το να περιμένετε να καταλάβετε μέσω της λογικής το Μέγα μυστήριο του Έρωτος, να το γυρίσετε στο κουνιστό και να διαβάζετε άρθρα από το ουράνιο τόξο, για το πως καταλαβαίνουμε πότε ένα "αγόρι" είναι ερωτευμένο με άλλο "αγόρι" [πιθανόν να το καταλάβετε από τα μουστάκια...]

Διότι αγαπητοί εν έρωτα αδερφοί [και όχι αδερφές] η γυναίκα θα παραμένει πάντα για εμάς μια αχαρτογράφητη ήπειρος, στην οποία πρέπει να προσεγγίζουμε ως εξερευνητές και όχι ως κατακτητές.
Φυσικά, έχουμε κάθε δικαίωμα να αναρωτιόμαστε για τα αισθήματα της απέναντι μας, όχι όμως επειδή γνοιαζόμαστε για το αν έχουμε δέσει τον γάιδαρο μας αλλά αντιθέτως, για να επιχειρήσουμε βαθύτερες διεισδύσεις στην ενδοχώρα αυτής της ηπείρου.

Αλλιώς θα το χάσουμε το παιχνίδι κι εκεί που μια μέρα θα αμολάμε χαριτωμενιές στο φέησμπουκ, θα πέσουμε απάνω στη σύντροφο μας, η οποία θα καμακώνεται με τον μισό πληθυσμό του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο: "Λάουρα, η πάντα διαθέσιμη..."


Μην σας παίρνει από κάτω
Ο έρωτας δεν ειναι για να τον κατανοούμε. Ειναι για να τον ζούμε...

2. Πως θα καταλάβετε αν μια γυναίκα είναι ερωτευμένη μαζί σας...

Καταρχήν δεν θα το καταλάβετε,
Οι Βουσμάνοι που είναι σοφοί άνθρωποι, λέγουν ότι: "ο σύζιγος το μαθαίνει πάντα τελευταίος"
Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να απογοητευθείτε και να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.
Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες, που μπορούν να αποτελέσουν μια ένδειξη για το αν μια γυναίκα γουστάρει να είναι πλάι μας ή όταν την αγκαλιάζουμε εμείς, συλλογιέται τον Κώστα...

Και θα σας πω τώρα ένα μυστικό, που μου το εμπιστεύθηκαν καλές φίλες, λίγο μετά αφού με είχαν κερατώσει...
Μια γυναίκα λοιπόν δεν πηδιέται σχεδόν ποτέ με έναν άντρα, αν πρώτα δεν έχει πειστεί ότι τον έχει πείσει, πως είναι ερωτευμένη μαζί του. Ακόμα και στην ξεπέτα που λέει ο λόγος, μπορεί να ακούσετε την άλλη να σας ψιθυρίζει: "εσένα περίμενα όλη μου τη ζωή, μωρό μου" και το επόμενο πρωί να μην θυμάται ούτε το όνομα σας.
Βλέπετε καλά μου αρσενικά, το θηλυκό νιώθει στο έπακρο την ηδονή μοναχά όταν δίνεται και όσο πιο ολοκληρωτικά δίνεται, τόσο πιο πολύ θα βογκάει από ηδονή και πόνο [επειδή ακριβώς νιώθει ότι δίνεται]

Η γυναίκα κύριοι, δεν είναι σαν εμάς που όταν πάρουμε αυτό που θέλουμε γυρνάμε πλευρό και ανάβουμε τσιγάρο.
Αντιθέτως.
Ο έρωτας για τη γυναίκα αρχίζει μετά το σεξ!
Και γράψτε το αυτό που σας λέω γιατί θα με θυμηθείτε...

Συνεπώς μην ξεψαρώνετε αν καποια ερωμένη σας, σηκωνει την πολυκατοικία στο πόδι την ώρα του άγριου σεξ. Μου έχει τύχει να βρεθώ με περιστασιακές ερωτικές παρτεναίρ, που έλεγα από μέσα μου: "μωρέ μπράβο, τι εραστής είμαι εγώ!"
Στο τέλος όμως ο θησαυρός απεδείχθη ξυλάνθρακες.
Ίσα-ίσα που μια γυναίκα μπορεί να ξεσαλώσει μαζί σας στο πήδημα, ακριβώς επειδή αισθανεται απελευθερωμένη απέναντι σας, γιατί ξέρει καλά ότι δεν θα κολλήσει κι ότι μετά από δυο-τρεις μέρες θα σας αποχαιρετήσει με ένα ροζ σημειωματάκι του τυπου: "Σ ευχαριστώ μωρό μου, πέρασα υπέροχα μαζί σου..."
Μην της κρατήσετε κακία.
Είναι η άγνωστη ήπειρος, που λέγαμε...

Το σεξ λοιπόν δεν είναι πάντα ασφαλής οδηγός για το αν μια γυναίκα είναι ερωτευμένη μαζί σας.
Πιο σίγουρο είναι να τη ζυγιάσετε σε άλλα πράγματα. Παραδείγματος χάριν το πόσο είναι διατεθειμένη να ανεχθεί τις ιδιοτροπίες σας...

Θα σας δώκω τώρα ένα μικρό δείγμα από την πλούσια κερατιακή πείρα μου.
Ως άνθρωπος λοιπόν διαθέτω πολλά σκοτεινά σημεία, πολλές ιδιοτροπίες και ακόμα περισσότερους φετιχισμούς. Μία από αυτές τις ψυχοσωματικές ιδιομορφίες μου, είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις που εμφανίζω τα καλοκαίρια, στον ήλιο και στη ζέστη.
Για να σας δώσω να καταλάβετε, αν υπερβώ το όριο έκθεσης μου στον ήλιο [περί το ενάμισυ λεπτό!] τις καυτές ώρες της ημέρας, μπορεί το σώμα μου να γεμίσει σπυράκια!
Οι περισσότερες από τις κυρίες με τις οποίες έτυχε να περάσω καλοκαιρινές διακοπές, ήταν αδύνατο να αποδεχθούν αυτές τις υποχονδρίες μου και με παρατούσαν μονάχο σε κάποια δροσερή σκιά, προκειμένου αυτές να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους.
Όποτε λοιπόν συνέβαινε αυτό [και συνέβαινε συχνά] ήξερα ότι πλησιάζει το κέρατο και λάμβανα τα μέτρα μου.
Μια -δυο φορες όμως, που έδωσε ο καλός Θεός και βρέθηκε μια γυναίκα να κάτσει μαζί μου κάτω από τον πλάτανο, αντί να αργοψήνεται στις παραλίες, έζησα μαζί της κι έναν μεγάλο έρωτα.
Που ακόμα τον έχω φυλακισμένον μέσα στην καρδιά μου...

Μια εναλλακτική πρόταση για να διαπιστώσετε το αν μια ερωμένη σας,είναι ερωτευμένη μαζί σας, αφορά τις αντιδράσεις της στην κουζίνα.
Και δεν εννοώ αυτό που συνήθως εννοείτε, δηλαδή να σας μαγειρεύει όπως η μαμά σας. Γιατί οι εννιά στους δέκα νεοέλληνες, τα βάζουν με τις γυναίκες τους επειδή τα γεμιστά τους δεν είναι σαν τα γεμιστά της μαμάς τους.
Μακράν εμού τέτοια οιδιπόδεια, που σκοτώνουν τον έρωτα πιο γρήγορα από ότι η εξουσία σκοτώνει τις προεκλογικές εξαγγελίες της αριστεράς.

Εννοώ ότι μια γυναίκα που είναι ερωτευμένη με έναν άντρα, μετατρέπει σε ερωτικη πράξη, το κάθε τι που πράττει, ακόμα και το να πλάθει κουλουράκια στην κουζίνα της.
Αν παρατηρήσετε ότι η σύντροφος σας προσέχει το πως θα σας περιποιηθεί στο φαγητό ή στον καφέ, ρωτώντας με αγωνία, πόση ζάχαρη του βάζετε ή αν προτιμάτε κόκκινο κρασί με τα μπριτζολάκια, να είσαστε βέβαιοι ότι το πράγμα πάει καλα. Αν όμως σας σερβίρει να φάτε τα ντολμαδάκια που είχε μαγειρέψει η μαμά της την προηγούμενη εβδομάδα, τότε προετοιμαστείτε για τα χειρότερα...

Για να μην τα πολυλογώ με τις μικρές καθημερινές ενδείξεις που πιθανόν να φανερώνουν τα αισθήματα της ερωτικής μας συντρόφου, σας λέγω εκ των προτέρων, ότι ο θηλυκός έρωτας είναι μια ευλογία, που όμοια της δεν υπάρχει σ' αυτον τον πλανητη.
Κι αυτός ο έρωτας δεν εκδηλώνεται μοναχά σε συγκεκριμένες καταστασεις [όπως ας πούμε αν τσοντάρει καμιά φορά και στους λογαριασμούς] αλλά αποτελεί μια διάχυτη και πανταχού παρούσα αίσθηση, ότι η καθημερινότητα μας, δεν είναι μονον καθημερινότητα αλλά μια διαρκής γιορτή. Γιορτή των αισθησεων και γιορτή των παραισθήσεων, γιατι ο έρωτας ξέρετε, συχνά υπερβαινει και τις ίδιες τις αισθήσεις μας, για να μας πάει σε έναν κόσμο, όπου το αρσενικό συναντά το θηλυκό, με τον τρόπο που το όνειρο συναντά την πραγματικότητα...

Με λίγα λόγια καλά μου αρσενικά, ο έρωτας του άνδρα προς τη γυναίκα πατάει γερά μέσα στον κόσμο τούτον αλλά δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Κι αν τον αναζητήσετε μόνον στην πεζότητα της κάθε ημέρας ή μόνον στη φαντασίωση της ρομαντικής εξιδανίκευσης, φοβαμαι ότι τον έχετε χάσει κι από πόδι κι από χέρι [για να μην πω και τίποτε άλλο σεξιστικότερον...]


Ελπίζω μετά από όσα διαβάσατε να έχετε γίνει κατα τι σοφώτεροι.
Αν όχι, ρωτήστε και τον Τζακ Νίκολσον στην σπαρταριστή κωμωδία: "Οι μάγισσες του Ίστγουϊκ"
Ούτε κι αυτός είχε γίνει σοφότερος..



Πηγή : panusis.blogspot.gr

Related

blog 6940861163799026779

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -