synoronews

Η «βόμβα» του μεταναστευτικού, οι λύσεις placebo και το φαινόμενο Joker

Όσο το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας ασχολείται με τον Joker, το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο, ...

Όσο το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας ασχολείται με τον Joker, το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ ταυτόχρονα οι προσπάθειες της κυβέρνησης για μετεγκατάσταση από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα φαίνεται να πέφτουν στο κενό, αφού το πρόβλημα έχει διαστάσεις... λερναίας ύδρας.

Για παράδειγμα, η μετακίνηση 700 και πλέον ατόμων από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα, μόνο ως «φαινόμενο placebo» μπορεί να ερμηνευθεί αφού την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο ίδιο νησί, στην Σάμο εισήλθαν 955 μετανάστες/πρόσφυγες.

Συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, 13 προς 14 Οκτωβρίου, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακή, 20 προς Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Την «πρωτιά» στις αφίξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, έχει η Μυτιλήνη στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624.

Την Δευτέρα και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη πέρασαν 80 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 42 και στη Σάμο 195.

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει σταματήσει την δημοσιοποίηση των στατιστικών μεταναστευτικών ροών, τα επίσημα στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι συγκλονιστικά.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν εισέλθει στα ελληνικά νησιά συνολικά 98.479 άτομα (μόνο όσοι έχουν καταγραφεί) και πάνω από 2.750 βάρκες! Οι πίνακες που ακολουθούν από το Aegean Boat Report Data Studio δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος.

Μόνο μέσα σε 3 μήνες το καλοκαίρι έφτασαν πάνω από 16.000, τον Σεπτέμβριο άλλες 10.000 και τον Οκτώβριο που διανύουμε έχουν μπει μέχρι τώρα 6.485 στα ελληνικά νησιά.


Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι καμιά κυβέρνηση και κανένα κράτος δεν μπορεί, έστω και γραφειοκρατικά να διαχειριστεί έναν τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων.
Παρακολουθώντας τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής φαίνεται καθαρά ο αριθμός των χιλιάδων αιτήσεων για άσυλο.

Παρακολουθώντας τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής φαίνεται καθαρά ο αριθμός των χιλιάδων αιτήσεων για άσυλο.

Όταν για παράδειγμα στην Σάμο έχουμε για το 2019, 7.622 αιτήσεις ασύλου σε μια πόλη που έχει 6.500 μόνιμους κατοίκους γίνεται αντιληπτό ότι ο αριθμός των εισερχομένων ξεπερνά τον γηγενή πληθυσμό κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

 Την ίδια ώρα από την ανάλυση των στοιχείων γίνεται καθαρό ότι ο μεγαλύτερος όγκος των αιτούντων άσυλο δεν προέρχεται από εμπόλεμες ζώνες.



Πηγή : cnn.gr

Related

blog 548384580709747450

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -