synoronews

10 σημάδια ενός γιαλαντζί αισθήματος

Θυμάμαι εκείνα τα υπέροχα χρόνια στα νήπια, άντε και στο δημοτικό, που ρωτούσαμε έτσι αδιάκριτα κι ωραία ο ένας τον άλλον «εσύ ποιον αγαπάς;» κι ήταν κάτι φυσιολογικό. Εγώ αγαπούσα τον Βαγγέλη, η διπλανή μου αγαπούσε τον Λεωνίδα, γενικά αγαπιόμασταν, κι αν κάποιος δεν μπορούσε να αποφασίσει, σιγά το πράγμα, αγαπούσε δύο κι αν παρουσιαζόταν ανάγκη στο μέλλον, θα αποφάσιζε τότε.

Μεγαλώνοντας, αρχίσαμε να ξεχωρίζουμε τις έννοιες αγάπη, έρωτας, ενθουσιασμός, καψούρα και τα λοιπά και το δυσκολέψαμε το θέμα, αλλά αυτά έχει η ενήλικη ζωή, σκοτούρες, οπότε αναγκαστήκαμε να πορευόμαστε πιο συγκεκριμένα και χωρίς όρους-ομπρέλες, σε αντίθεση με τα πέντε μας.

Βέβαια τις έννοιες αυτές δεν τις ξεχώρισαν όλοι οι άνθρωποι με την ίδια ευκολία στη μετέπειτα ζωή τους, οπότε πολλοί εξακολουθούν να ονομάζουν αγάπη την κτητικότητα κι έρωτα την κάψα ή οτιδήποτε τους ανεβάζει τη λίμπιντο και το μπέρδεμα καλά κρατεί. Δεν είναι κάθε ανέβασμα παλμών έρωτας, δεν είναι όλες οι εμμονές ενδιαφέρον κι εννοείται πως δεν είναι όλα κρυφofuckbuddyλίκια σχέσεις, έστω και τύπου it’s complicated.

Πώς μπορεί, λοιπόν, κάποιος μέσα στον χαμό να καταλάβει αν εκείνος που τραβιέται δεν είναι πραγματικά full in love, αλλά ένας απ’ τους προαναφερθείς μπερδεμένους ή απλά προσποιείται αίσθημα για τον χ ή τον ψ δικό του λόγο; Τα σημάδια είναι ξακάθαρα.

1. Δε σε ζηλεύει

Επειδή αν δε ζηλεύει εσένα, είναι ξεκάθαρα επειδή ζηλεύει κάποιον άλλον, μη γελιόμαστε. Δε σου είπα να μπλέξεις με κανέναν τρελό που να θέλει πρωινή, μεσημεριανή και βραδινή γραπτή αναφορά των ανθρώπων που συναναστράφηκες, ούτε κάποιον που δεν ανέχεται να έχεις ούτε γάτο κοντά σου, αλλά οι μικροζήλιες που καταλήγουν σε χαζοπαράπονα και make up sex είναι σημάδι πως ο άλλος ακόμα σε διεκδικεί κι αυτό είναι καθαρή ένδειξη ότι, όντως, κάνεις την καρδούλα του να χτυπάει γρηγορότερα.

2. Δε σου στέλνει άσχετα πράγματα στη διάρκεια της μέρας

Ένα παράπονο για το αφεντικό του, μια γκρίνια, ένα λαμπραντόρ που τρώει παγωτό, μια σέλφι, κάτι, ρε παιδί μου. Δε σου λέω να γίνεται όλη μέρα, δε σου λέω καν να γίνεται κάθε μέρα, να γίνεται όμως, στους ρυθμούς που το κάθε ζευγάρι θεωρεί αποδεκτούς, καθώς κάτι τέτοιο δείχνει πως σε ‘χει ολημερίς στο κεφάλι του, άρα αποδεικνύει και συναίσθημα, τόσο απλά.

3. Δεν ακούει αυτά που λες

Ούτε λόγω κούρασης ούτε εξαιτίας φόρτου εργασίας, απλά δε σε ακούει, επειδή δεν ενδιαφέρεται να μάθει γιατί αρπάχτηκες με τη μάνα σου το πρωί, πόσο μάλλον να συζητήσει μαζί σου το οτιδήποτε και να προτείνει λύσεις, ακριβώς επειδή έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει, όπως να ποτίσει τα κακτάκια του. Άρα δεν είσαι προτεραιότητα. Δεν είσαι καν κακτάκι. Άρα καταλαβαίνεις.

4. Δε θυμάται σοβαρά πράγματα για εσένα

Αυτό μοιάζει λίγο σαν παρακλάδι του παραπάνω, αλλά δεν είναι. Πιο συγκεκριμένα, δεν πειράζει αν ο άλλος δε γνωρίζει ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα ή τι νούμερο παπούτσι φοράς, κι αν θεωρείς κάτι τέτοιο ένδειξη ενδιαφέροντος, τότε μάλλον πρέπει να κοιταχτείς, αλλά αν του ‘χεις πει πως έχεις αλλεργία στα φιστίκια, το πάρει αψήφιστα και σε κοιτάζει με απορία να πνίγεσαι από αλλεργικό σοκ σε κάποιο πιθανό κέρασμα, τότε δε θα ‘λεγα πως το αίσθημα αυτό δείχνει να ‘χει προοπτικές, αλλά, γνώμη μου, ok.

5. Δε σε χαζεύει την ώρα που δεν κοιτάς

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των απανταχού ερωτευμένων να ρεμβάζουν σε βαθμό ηλιθιότητας όταν το αντικείμενο του ντουβρουτζά τους είναι στα πέριξ, έστω και να βλέπουν τις φωτογραφίες του άλλου στο κινητό τους σε ανύποπτες στιγμές κατά τη διάρκεια της μέρας. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη έρωτα απ’ το να σε κοιτάζει ο άλλος να κινείσαι στον χώρο και να σκέφτεται πόσο όμορφος είσαι ή πόσο τυχερός είναι που σε ‘χει; Δεν υπάρχει.

6. Δε σε περιποιείται

Δε χρειάζεται κάποιος να μεταμορφωθεί σε μαμά ή μπαμπά σου και να σε κυνηγάει με τη ζακέτα, λέγοντάς σου πως θα κρυώσεις για να δείξει ότι σε νοιάζεται, αλλά να σου ετοιμάσει ένα πρωινό μια Κυριακή, να σου κάνει μια εξωτερική αγγαρεία, που θα σε έβγαζε απ’ το δρομολόγιό σου, να ‘ρθει να σε πάρει απ’ τη δουλειά, επειδή βρέχει ή να πλύνει τα πιάτα που άφησες αποβραδίς, επειδή ήσουν στ’ αλήθεια του θανατά, κι ας μην ήταν η σειρά του, δεν το θεωρώ και παρανοϊκό. Είναι ραμμένο στους έλικες του γενετικού μας υλικού να περιποιούμαστε αυτούς που μας ενδιαφέρουν στ’ αλήθεια. Μη μασάς από δικαιολογίες τύπου «δεν είναι στον χαρακτήρα μου» και «δεν έχω χρόνο». Και στο χαρακτήρα τους είναι, και χρόνο έχουν όλοι. Όρεξη δεν έχουν.

7. Δε νοιάζεται να σε εντυπωσιάσει

Το να θέλει κάποιος να εντυπωσιάσει αυτόν που γουστάρει γίνεται σχεδόν ασυναίσθητα, είτε επιδιώκοντας να σου δείξει πόσο καλός, πολύτιμος ή πολυπράγμων θεωρείται στη δουλειά του, είτε προσπαθώντας να ‘ναι στα καλύτερά του κάθε φορά που σε βλέπει, ακόμα κι άκομψα, προβάλλοντάς σου δηλαδή τις κατακτήσεις του, τα κατορθώματά του ή την οικονομική του επιφάνεια, παραποιώντας ίσως, κάποιες φορές, ελαφριά την αλήθεια. Προσοχή στο σημείο αυτό, ελαφριά είπαμε, επειδή εγώ μια φορά παραλίγο να μπλέξω με κάποιον που, επειδή ήξερε πως αγαπάω τα τετράποδα, είχε φανταστικό σκύλο, ούτε καν φίλο, οπότε αν μου πούνε ψέματα πια, έστω και λευκά, φεύγω για να ‘χω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλά η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε κρίνε εσύ τη δική σου. Όπως και να το δεις όμως, αν ανακαλύψεις πως ο άλλος έχει φανταστικό σκύλο, δεν το λες και καλό σημάδι, οπότε φυλάξου καλού-κακού πριν γίνεις επεισόδιο στη 10η Εντολή.

8. Δε ζητάει τη γνώμη σου για τίποτα

Είτε αυτή αφορά το πουκάμισο που φοράει, είτε κάποια σημαντική απόφαση που θέλει να πάρει, είτε οτιδήποτε άλλο τον βασανίζει. Όχι για να κάνει αυτό που θα πεις, αλλά επειδή σε υπολογίζει και θέλει να ακούσει τι πιστεύεις για την τάδε ή τη δείνα κατάσταση που τον απασχολεί. Αν δεν το κάνει, τότε η γνώμη σου δεν τον ενδιαφέρει, συνεπώς ούτε κι εσύ.

9. Δε θεωρεί σημαντική μέρα τα γενέθλιά σου

Εντάξει, το δέχομαι πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά με τις ημερομηνίες, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν τόσα ρημάδια apps, για να μην εκτίθεσαι. Είναι όμορφο να θεωρεί κάποιος σπουδαία μέρα εκείνη που γεννήθηκες, ακόμα κι αν δεν την θεωρείς σπουδαία ούτε εσύ ο ίδιος, κι αν ο άλλος είναι ερωτευμένος ή έστω ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα, θα φροντίσει να σου δείξει με κάποιον τρόπο πως ανήμερά της θεωρεί πως έγινε κάτι που αξίζει ένα υποτυπώδες celebration.

10. Δε θεωρεί υπέροχο το να κοιμάται μαζί σου

Δεν μπορώ να το τονίσω περισσότερο, δεν έχει «μου αρέσει να κοιμάμαι μόνος μου», ούτε «δε βολεύομαι», δεν υπάρχει καν «δε χωράμε». Ακόμα κι εγώ που, ενάμισι μέτρο άνθρωπος, πρέπει να κοιμηθώ διαγώνια σε υπέρδιπλο για να πω πως βολεύτηκα, ερωτευμένη έχω κοιμηθεί σαν πουλάκι ακόμα και σε κάθισμα τρένου, κι αυτό γιατί όταν είσαι κεραυνοβολημένος το να κοιμηθείς με τον άνθρωπο που θες είναι διασκέδαση και λόγος να ανυπομονείς. Τι σημαίνει «δε βολεύομαι», δηλαδή, σε παρακαλώ πολύ;

Να τα προσέχεις τα σημάδια, λοιπόν, να μην τα αγνοείς και να μένεις εκεί που υπάρχει ουσία. Έστω εκεί που έχουν μάθει να ξεχωρίζουν τις λέξεις. Επειδή οι άνθρωποι που ‘χουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο μυαλό τους, ξεκάθαρα θα σου φερθούν και ξεκάθαρη ευτυχία θα ‘ναι πρόθυμοι να σου προσφέρουν. Με «αν» και «γιατί», άλλωστε, δεν ευτύχησε ποτέ κανένας, έτσι δεν είναι;

Γράφει η Φρόσω Μαγκαφοπούλου



Πηγή : pillowfights.gr

Related

blog 4806173031240472424

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -