synoronews

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα…

Κάθε χρόνο, ανυπομονώ κι εγώ μαζί με όλους όσους λατρεύουν τα Χριστούγεννα, να έρθει αυτή η αγαπημένη γιορτή, μικρών και μεγάλων. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε πολλοί εκείνοι που την περιμένουμε πώς και πώς. Τα Χριστούγεννα έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε χαρούμενοι.

Κάποιοι νιώθουν χαρά, γιατί αυτή η εποχή τους υπενθυμίζει το μεγάλο γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου, της ελπίδας στον κόσμο. Κάποιοι άλλοι, γιατί οι πόλεις μεταμορφώνονται και γεμίζουν από λαμπιόνια και φως κι αλλάζουν τη μουντή και γκρίζα εικόνα τους που είχαμε συνηθίσει. Οι στολισμένες βιτρίνες και βεράντες των σπιτιών δεν αλλάζουν μόνο τη γκρίζα εικόνα των πόλεων, αλλά θαρρείς πως αλλάζουν και το «γκρίζο» που κάποιες φορές κυριαρχεί στις ψυχές μας.

Ακόμη κι οι πιο «σκληρές» καρδιές λυγίζουν τα Χριστούγεννα και γεμίζουν από αισιοδοξία, αγάπη και φως. Μάλλον γι αυτό αποκαλούμε το κλίμα των γιορτών «μαγεία». Η μαγεία των Χριστουγέννων καταφέρνει να μας αλλάξει. Μας κάνει πιο ευαίσθητους, πιο αγαπησιάρικους και μας γεμίζει από παιδικότητα. Σαν μικρά παιδιά απολαμβάνουμε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, τις γιορτινές λιχουδιές, ακόμη και τα Πρωτοχρονιάτικα δώρα μας.

Αφήνουμε λίγα από τα προβλήματα μας στην άκρη κάθε φορά που αντικρίζουμε το φως από τα πολύχρωμα φωτάκια, τη φωτιά που καίει στο τζάκι και τα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι. Αποκτούμε συναισθήματα χαράς ή χαρμολύπης, αλλά ποτέ θλίψης. Κι αν η ζωή το έφερε έτσι και κάποιος «λείπει» από το γιορτινό τραπέζι κι η απουσία του είναι δύσκολο να την περιγράψουμε και πάλι τα Χριστούγεννα είναι αυτά που μας βοηθούν να γαληνέψουμε και να ονειρευόμαστε πάλι.

Όσο κι αν συναντάς ευτυχισμένα πρόσωπα που κυκλοφορούν στην αγορά, στα νυχτερινά μαγαζιά και στα εστιατόρια της πόλης σου, τις μέρες αυτές δεν μπορείς να αγνοήσεις ούτε τον ανθρώπινο πόνο της απώλειας, ούτε εκείνον των οικονομικών δυσκολιών. Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιους ανθρώπους που δε στάθηκαν φέτος τυχεροί για να μπορέσουν ν’ απολαύσουν τις γιορτές όπως θα ήθελαν, αλλά και πάλι το κλίμα αυτό (που θα ευχόμασταν να μην υπήρχε μόνο στις γιορτές) ίσως να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς. Πώς; Μα φυσικά μέσω της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της στήριξης.

Τις μέρες αυτές μας δίνονται πολλές ευκαιρίες για να βοηθήσουμε όσους βρίσκονται σε ανάγκη και κάνοντάς το γεμίζει κι η δική μας καρδιά μα και των άλλων από χαρά. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, αλλά πολλές φορές οι Έλληνες έχουν δείξει πως συνεχίζουν να νοιάζονται και να βοηθούν τον διπλανό τους. Είναι κρίμα που σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό συμβαίνει τις μέρες των γιορτών, αλλά το προτιμώ από το καθόλου.

Αν οι γιορτές μας βοηθούν να κοιτάξουμε και λίγο «παραδίπλα» και να συνειδητοποιήσουμε τις δυσκολίες που κάποιοι άλλοι περνάνε, τότε τι όμορφο θα ήταν να μπορούσαμε να συντηρήσουμε αυτή τη «μαγεία» για καιρό. Να παύαμε να περπατούσαμε σκεφτικοί και σκυθρωποί, να κρατούσαμε το χέρι κάποιου που χρειάζεται τη στήριξή μας, να θυσιάζαμε κάτι από το υστέρημά μας για να βοηθήσουμε κάποιον που το έχει ανάγκη και να γινόμασταν η ευκαιρία του να καταλάβει κάποιος τη μαγεία των γιορτών.

Η μαγεία αυτών των ημερών στηρίζεται στο ότι όλοι έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε, να ενδιαφερθούμε, ν’ αγαπήσουμε. Προσμένουμε τα Χριστούγεννα για να μας υπενθυμίζουν κάθε φορά πως πραγματικά πρέπει να είμαστε. Χαρούμενοι και γεμάτοι από αγάπη.

Είμαστε όμως πραγματικά έτσι;




Γράφει ο Γιώργος Καλογρηάς


Related

blog 7450194547967277448

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -