synoronews

Η αγάπη που ψάχνεις, βρίσκεται μέσα σου

Aυτό είναι για εσένα.. Για εσένα που νιώθεις πως η καρδιά σου είναι γεμάτη αγάπη, χωρίς κανένα μέρος αρκετά μεγάλο για να αποθηκεύσεις...

Aυτό είναι για εσένα..
Για εσένα που νιώθεις πως η καρδιά σου είναι γεμάτη αγάπη, χωρίς κανένα μέρος αρκετά μεγάλο για να αποθηκεύσεις λίγη από αυτή!

Είναι γεγονός και πλέον ολοφάνερο πως η γενιά μας πέρα από εξελιγμένη είναι και άκρως εγκλωβισμένη σε μια αντίληψη πως είναι “εντάξει” να μην νοιάζεσαι για τίποτα και για κανέναν! Πως μοιάζει με απελευθέρωση η ένδειξη εγωισμού και η έλλειψη καλοσύνης. Όχι, δεν είναι καθόλου εντάξει! Ούτε αυτή η στάση ζωής ακούει στη λέξη ελευθερία! Μην ντρέπεσαι για την αλήθεια σου και για την καλοσύνη που κρύβει η καρδιά σου, με αυτόν τον τρόπο χάνεις την ουσία και τον ουσιαστικό χρόνο που αξίζει να αφιερώσεις στον εαυτό σου! Κανείς δεν μπορεί να σε γελοιοποιήσει για όλα αυτά που νιώθεις. Εκτός και αν… Εκτός και αν νομίζεις πως αξίζεις κάτι τέτοιο!

Αν μετά από όλα όσα έχεις βιώσει η καρδιά σου καθημερινά σου στέλνει μηνύματα πως παραμένει δυνατή και αισιόδοξη, δεν έχεις παρά να πιστέψεις σε εκείνη, να ακούσεις όσα έχει να σου πει και φυσικά να ακολουθήσεις τα ένστικτά της, τα οποία θα έρθουν χωρίς οδηγίες χρήσοτού παλέψεις να την διαβάσεις, να επιλέξεις καλύτερα απλά να την ακολουθήσεις, πάντα φυσικά με συνοδεία και μικροπαρεμβάσεις της καλοδιαβασμένης λογικής σου! Εάν όλα αυτά τα ακολουθήσεις βήμα-βήμα είσαι και πάντα θα βαδίζεις σε έναν ξεχωριστό και όμορφο δρόμο! Στον δρόμο που σε θέλει να είσαι άνθρωπος με όλη την έννοια της λέξης! Στον δρόμο που θα σε κάνει να πιστέψεις στην ανθρωπότητα και θα σε οδηγήσει στο να δεις τα πράγματα φωτεινά και πιο αισιόδοξα! Εάν όλαεις όπως ανέκαθεν έκαναν! Η καρδιά δεν δαμάζεται όσο και αν προσπαθήσεις, οπότε καλά θα κάνεις πρ αυτά τα κάνεις πράξη και σε βρίσκουν ήδη σύμφωνο/η είσαι αξιέπαινος/η για αυτό! Και αν περιμένεις για βραβείο το έχεις ήδη στα χέρια σου, για την ακρίβεια στη καρδιά σου!

Γιατί να αξίζω ένα τέτοιο ‘’βραβείο’’; Τι παραπάνω έχω εγώ; Σε τι διαφέρω;
H αποδυνάμωση της αξίας σου, προεξοφλώντας ό,τι καλό σου έχει συμβεί, είναι ένας τρόπος σκέψης που σίγουρα δεν βοηθάει και σίγουρα δεν σε καθιστά λειτουργικό για να δεις καθαρά την αλήθεια που κρύβεται μέσα σου! Εάν ανήκεις σε εκείνους που πιστεύουν πως “ποτέ δεν τους συμβαίνει τίποτα καλό” και παραβλέπεις όλα τα καλά, κρατώντας στη ζωή σου μόνο τα δυσάρεστα μεμονωμένα γεγονότα, ασφαλώς και οι ερωτήσεις αυτές δεν πρόκειται να απαντηθούν ποτέ όπως θα έπρεπε! Μην προσπερνάς τις επιτυχίες σου, μην τονίζεις μόνο τις αποτυχίες σου και μην φοβάσαι να εμπιστευτείς τις επόμενες σου προσπάθειες και επιλογές! Η ζωή δεν είναι μόνο άσπρο-μαύρο, έχει πολλά άλλα χρώματα, πολλές άλλες οπτικές για να την δεις και χιλιάδες τρόπους για να την ζήσεις, όπως πραγματικά επιθυμείς!

Αφύπνιση του “Εγώ”.
Είσαι λοιπόν εκείνος που θα δώσει, θα δώσει και θα ξαναδώσει και ας παίρνει πίσω λιγότερα από όσα έδωσε. Είσαι εκείνη που στάθηκε ξανά και ξανά κοντά στα πρόσωπα που αγάπησε, με μόνο κίνητρο να αγαπηθεί εξίσου. Και αν έδωσες και αισθάνθηκες το ενδιαφέρον σου μονόπλευρο, να θυμάσαι πως δεν είσαι η αντανάκλαση εκείνον που δεν μπορούν, δεν θέλουν ή δυσκολεύονται να αγαπήσουν! Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε εμείς τον εαυτό μας καθορίζει το ποιοι πραγματικά είμαστε. Και αν πραγματικά ψάχνεις για αντανάκλαση του εαυτού σου σε κάποιο άλλο πρόσωπο, ρίξε μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη σου, θα εκπλαγείς όταν θα δεις πως εκεί βρίσκεται η αλήθεια και η αφύπνιση που ίσως να αναζητάς από καιρό!

Δώσε σημασία σε ό,τι αξίζει!
Να θυμάσαι πάντα τι αξίζει και τι πραγματικά έχει σημασία. Σημασία έχει να είσαι ΕΣΥ καλά και αργότερα και οι άλλοι. Μην φοβάσαι ορισμένες φορές να κάνεις ένα βήμα ή και περισσότερα βήματα πίσω και να επικεντρωθείς στον εαυτό σου. Του οφείλεις το ίδιο είδος αγάπης, υπομονής και καλοσύνης που απλόχερα δίνεις σε όλους τους άλλους. Μέσα στους “άλλους” ανήκεις και εσύ! Είναι υπέροχο λοιπόν να πιστεύεις σε εσένα! Είναι υπέροχο να σκέφτεσαι και να τοποθετείς τον εαυτό σου εκεί που ορίζει η καρδιά σου! Και είναι ακόμα πιο υπέροχο να φροντίζεις τον εαυτό σου όπως θα φρόντιζες έναν άνθρωπο που αγαπάς αληθινά!

Η αγάπη ξεκινάει από εσένα! Βρίσκεται μέσα σου, είναι πανέμορφη, πανέτοιμη και σίγουρα σε θέση να της ανοίξεις την πόρτα, για να γνωρίσει και άλλες αγάπες. Παρόμοιες, πιο σύνθετες, με αρκετές αμφιβολίες σαν την δικιά σου, κάποιες φοβίες και κάμποσα πάθη και λάθη σίγουρα όμως αν η αγάπη σου γνωρίζει τι θέλει, δεν θα αργήσει να βρει και άλλες αγάπες συνειδητοποιημένες! Η την μία και πιο δυνατή που θα την οδηγήσει γρηγορότερα στην εξιλέωση που αναζητά!
Να προσέχεις τον εαυτό σου!

Υ.Γ: Κάποια, που από μικρή έψαχνε τον ορισμό της αγάπης, ωρίμασε μέσα από αυτήν και θέλει όσο τίποτα να δώσει ακόμα περισσότερη από όση δεν κρύβει πια η καρδιά της!

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Πηγή : loveletters.gr

Related

blog 234576283514725112

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -