synoronews

Μπομπ Τράα (ΔΝΤ): Η ολιγωρία του πολιτικού συστήματος στοίχισε

Ευθύνες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, κυρίως γιατί απέφυγε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στα πρώτα στάδια του προγράμματος, αλλά και γιατί δεν διαμόρφωσε συνθήκες συναίνεσης, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αποδίδει μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο Μπομπ Τράα.

Ο πρώτος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθηνά μετά την έναρξη των μνημονίων, συχνά βρέθηκε στο επίκεντρο επιθέσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς προσωποποιούσε τη "σκληρή" τεχνοκρατική πραγματικότητα των μνημονίων, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα οργανωμένα συμφέροντα αντιστάθηκαν στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων. Και όπως αναφέρει αυτό είχε ως αποτέλεσμα το βάρος της προσαρμογής να πέσει στους εργαζομένους, μέσω απώλειας των εισοδημάτων τους.

Ο κ. Τράα, ο οποίος αποσαφηνίζει ότι εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και όχι του Ταμείου, θεωρεί ότι η Ελλάδα είχε από παλιά την τάση να συγκεντρώνει υπερβολικά μεγάλο χρέος. Αναφέρει ότι πριν το 2009, το ΔΝΤ στις ετήσιες εκθέσεις του για την Ελλάδα είχε εκφράσει την ανησυχία του για το υψηλό χρέος και τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. Τονίζει ότι τα οικονομικά του δημόσιου τομέα είχαν πάντα αρνητικό πρόσημο και αυτό υποδήλωνε πως η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν ήταν βιώσιμη. "Όταν ένας ιδιωτικός οργανισμός έχει τέτοιους ισολογισμούς θεωρείται αφερέγγυος. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι τα στελέχη του ΔΝΤ είχαν εκφράσει ανησυχία τις επικείμενες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με τον κ. Τράα, η συζήτηση για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας αναπτύχθηκε εν μέρει εξαιτίας των προβλημάτων της φορολογικής πολιτικής και της φορολογικής διοίκησης . Όπως αναφέρει, πολλές ελληνικές κυβερνήσεις διαφορετικού προσανατολισμού προσπάθησαν να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντα. Και καθώς ο τομέας των ακινήτων μπορεί να αποτελέσει μιας υψηλής ποιότητας φορολογική βάση, δεν εκπλήσσει ότι πολλές κυβερνήσεις στράφηκαν σε αυτόν για να αντλήσουν έσοδα, αναφέρει. Προσθέτει, ότι "οι μέθοδοι υλοποίησης ήταν ελληνικής επινόησης".

Τέλος, το στέλεχος του Ταμείου θεωρεί ότι η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στο επικοινωνιακό πεδίο. "Υποστηρίζω ότι πρέπει κανείς να λέει τα πράγματα όπως τα βλέπει και να συζητάει ανοικτά για τα πραγματικά προβλήματα που εμφανίζονται πάντα σε μια τόσο περίπλοκη περίπτωση", δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τράα.

Πηγή : capital.gr


Related

blog 2785377167380888533

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -