synoronews

Τον έρωτα τον μετράς, αναμονής και προσμονής γωνία

anamoni

Ο έρωτας χρόνια λένε δεν κοιτά… Κοιτάει, όμως, τα χρόνια που ξόδεψες εξαιτίας του. Για την ακρίβεια κοιτάει πόσο καιρό ξόδεψες να κάνεις υπομονή και να προσμένεις… Να προσμένεις ένα χάδι, ένα φιλί, μια αγκαλιά, μια συγγνώμη. Να προσμένεις όσα ονειρεύτηκες και ήλπιζες και τα οποία ποτέ δεν ήρθαν.

Κι όσο ο καιρός περνάει και αυτά δεν έρχονται τόσο πεισμώνεις, σφίγγεις τα δόντια και προσπαθείς, και περιμένεις στωικά όλα να φτιάξουν, όλα να γίνουν ως όφειλαν να είναι. Περιμένεις να χορτάσεις αγάπη και να σταματήσεις να δέχεσαι τα ξεροκόμματα και τα ψίχουλα αυτής που τόσο δύσκολα σου προφέρει το υποκείμενο του έρωτά σου… Περιμένεις… Και δεν γίνεται τίποτα.

Κι εκεί είναι η λεπτή κλωστή που δε θες να την κόψεις κι όλο την βλέπεις να εμφανίζεται μπροστά σου. Είναι το όριο που δεν θες να περάσεις μεταξύ έρωτα και απωθημένου. Γιατί όσο δεν σου δημιουργούνται απωθημένα, μπορεί και να γλυτώσεις από τον έρωτα, από έναν τέτοιο έρωτα που σε στιγματίζει και σε πληγώνει. Αν, ωστόσο, ξεπεράσεις το όριο, τότε, λυπάμαι, φίλε μου, αλλά από τα απωθημένα του δεν γλίτωσε κανείς…. Τον στοιχειώνουν και δεν τον αφήνουν ποτέ να ησυχάσει. Και για να πάει τότε μπροστά πρέπει να θάψει πολλά κομμάτια του εαυτού του.

Αλλά εμείς μιλούσαμε για τον έρωτα… Τον ανεκπλήρωτο λόγω της απύθμενης αγάπης σου για τον άλλον και των ορίων που σου επιβάλλει να βάλεις σε αυτόν. Όρια στον έρωτα… Ακούγεται τουλάχιστον γελοίο και παράλογο.

Ώσπου μία μέρα, ξυπνάς από το λήθαργο και συνειδητοποιείς ότι ο έρωτας σου πέρασε, ή μάλλον ότι πλέον δεν νιώθεις το ίδιο, «ξενέρωσες» που λένε. Και είσαι έτοιμος να προχωρήσεις μπροστά, να βρεις κάτι καινούριο να ασχοληθείς και να ερωτευτείς. Μια μέρα…

Και τι κάνεις τότε; Πώς αναπληρώνεις όλα τα χαμένα βράδια σου; Πώς ξεπερνάς όλα αυτά που υπέστης εξαιτίας του; Πως μπορείς να ξεχάσεις τον πόνο που ένιωσες;

Ένα θα σου πω… δεν ξεχνάς και δεν αφήνεις τίποτα πίσω. Απλά κλείνεις και θάβεις σε κουτάκια τα όσα έγιναν βαθιά μέσα σου. Και ξεχνάς, ή μάλλον κάνεις πως τα ξεχνάς για να πας μπροστά, για να πας κάπου αλλού. Κι όσο δεν τα πειράζεις και τα αφήνεις εκεί θαμμένα το καταφέρνεις.

Και κάποια μέρα θα αρχίσεις να γελάς και πάλι. Από μέσα σου, απ’ την καρδιά σου. Και δεν θα σε νοιάζει για τίποτε, ούτε καν για τον χαμένο χρόνο σου. Κέρδος θα το θεωρείς κι αυτό. Όπως και το ότι πλέον βρήκες τον εαυτό σου. Γιατί τότε απλά θα έχεις καταφέρει να κερδίσεις – όχι τον έρωτα, προς Θεού!! αυτόν δεν τον κέρδισε ποτέ κανείς! Θα έχεις καταφέρει να κερδίσεις πίσω τον ίδιο σου τον εαυτό! Και γελώντας πια θα πας μπροστά.

Γράφει η Αριάδνη Αρβανίτη



Πηγή : loveletters.gr


Related

blog 5133700619000130347

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -