synoronews

Ν’ ακούει το μυαλό σου

Ας αρχίσουμε με την ανάλυση μίας λέξης. Τηλεπάθεια∙ ως ορισμός της δίνεται η άμεση μεταβίβαση σκέψης από ένα άτομο σε ένα άλλο χωρίς τ...Ας αρχίσουμε με την ανάλυση μίας λέξης. Τηλεπάθεια∙ ως ορισμός της δίνεται η άμεση μεταβίβαση σκέψης από ένα άτομο σε ένα άλλο χωρίς τη χρησιμοποίηση των συνηθισμένων αισθήσεων. Προέρχεται απ’ το «τηλέ» που σημαίνει μακριά και το «πάθος», δηλαδή τη λαχτάρα, την έντονη ψυχική φόρτιση. Μπαίνοντας στο mood του καλοκαιριού, ας φτιάξουμε ένα μεθυστικό cocktail. Διαβάζοντας ξανά τον ορισμό και προσθέτοντας τη χημεία που μπορεί να έχουν δύο κορμιά, αυτήν που απογειώνει τις αισθήσεις, τι προκύπτει; Μαγεία. Δύο απόλυτα συντονισμένα σώματα που συναντήθηκαν για να ξεκινήσουν μια κοινή πορεία, επιτυχημένη. Η απόλυτη σχέση.


Να μπορεί ο άλλος να διαβάζει το μυαλό σου και τις σκέψεις σου. Εδώ κάπου, πριν προκύψουν λανθασμένα συμπεράσματα, καλό θα ήταν να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα. Εξαιρούνται οποιεσδήποτε συνήθειες και στοιχεία της καθημερινότητας που αποκτά ένα ζευγάρι στην πορεία της σχέσης του.

Η ρουτίνα θα σας κάνει να έχετε κοινές συμπεριφορές και να μπορείτε, μέχρι ένα συγκεκριμένο βαθμό, να προβλέψετε τις ανάγκες του άλλου. Δηλαδή, αν προσπαθείτε να βρείτε τι θα φάτε και πείτε κι οι δύο κινέζικο ή θέλετε να δείτε την ίδια ταινία. Δε μιλάμε για τέτοιου είδους σχέσεις. Συνηθισμένες. Μιλάμε για αυτές τις σχέσεις, τις τύπου once in a lifetime.

Σκέψου να είσαι χιλιόμετρα μακριά, να σας χωρίζουν πόλεις, ακόμα και σύνορα χωρών και να νιώθεις τη σκέψη του άλλου σε κάθε σου κύτταρο. Να αισθάνεσαι ότι την ώρα εκείνη είσαι στο μυαλό του άλλου. Σκέψου κάθε φορά που κάνετε σεξ να γίνονται όλα με τέτοια αρμονία κι αλληλουχία, που να αναρωτιέστε αν υπήρχε κάπου, κάποιο σενάριο και το διαβάσατε πριν, να μην εξηγείται αλλιώς τέτοια επιτυχία. Απ’ το τι θες να ακούσεις, πού θέλεις να σε αγγίξει, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια που έχεις ανάγκη την ώρα εκείνη.

Ή εκεί που μοιράζεστε την ησυχία σας, κάνοντας πράγματα που γεμίζουν τον καθένα ξεχωριστά, να κοιτιέστε και να γελάτε γιατί σκεφτήκατε το ίδιο πράγμα. Να είστε χώρια και να αντιλαμβάνεται ο άλλος αν έχεις ζόρια ή αν κάποιος σου έριξε τη διάθεση κι εκείνη την ώρα να τηλεφωνεί για να στη φτιάξει. Όχι να μαντεύει ή να πετυχαίνει μια τέτοια στιγμή σου. Να την αισθάνεται.

Κι εκεί κάπου καταλαβαίνεις ότι η χημεία που μπορεί να έχεις συναντήσει μέχρι τώρα και θεωρούσες εξαιρετική ήταν ένα τίποτα. Ο πόθος που θεωρούσες ό,τι πιο έντονο έχεις ζήσει και κρατούσε το ενδιαφέρον σου σε άλλες σχέσεις σε εγρήγορση, παιδικός. Γιατί η εγκεφαλική χημεία μεταφράζεται κάπως έτσι. Και πολλές φορές δε χρειάζεται να εκτονωθεί η σεξουαλική ένταση για να το καταλάβεις, να νιώσεις το δέσιμο ή την ικανοποίηση. Η πληρότητα που σου προσφέρει μια τέτοια επικοινωνία δε συγκρίνεται με καμία σωματική εκτόνωση. Μπορεί να αρκεί ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή απολύτως τίποτα. Αρκεί να είσαι στον ίδιο χώρο με αυτόν τον άνθρωπο.

Τέτοιες σχέσεις, αν είσαι τυχερός και βρεθούν στο δρόμο σου, αναγκαστικά θα σε στιγματίσουν. Γιατί ενώ έχουν όλα τα εχέγγυα, τα οποία υποθετικά οδηγούν στην επιτυχία, οι περισσότεροι δεν μπορούν να τα διαχειριστούν και να τα χρησιμοποιήσουν εποικοδομητικά με σκοπό την προσωπική τους ολοκλήρωση. Αν μπορέσεις να κρατήσεις μια τέτοια σχέση στη ζωή σου, να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό κι αρκετά θαρραλέο.

Αν την έζησες και την έχασες, όμως, πρόσεξε πώς θα τη διαχειριστείς. Γιατί όσα πάθη και να ζήσεις μετά από αυτήν τη σχέση, αναπόφευκτα θα τα συγκρίνει με αυτήν τη μία. Αυτήν που χωρίς κόπο μπήκε μέσα στη ζωή σου, κατακτώντας –όσες άμυνες κι αν πρόβαλες– τα δύο πολυτιμότερά σου αγαθά, την ψυχή και το μυαλό.

Μην την υποτιμάς. Προσπάθησε να μην την ξυπνήσεις απ’ το λήθαργό της γιατί θα θελήσει να σου αποδείξει τη δύναμή της. Και τότε θα βρεθείς αντιμέτωπος με ένα τέρας που όμοιό του δε θα έχεις ξαναδεί και με τη νίκη του προδιαγεγραμμένη. Θα είσαι εσύ αντιμέτωπος με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη


Πηγή : .pillowfights.gr

Related

blog 535979713715072475

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Google+ Badge

Αναγνωστες

προτεινομενη αναρτηση

Δεν σου είπανε ποτέ πως οι αληθινές ψυχές δεν χρειάζεται να κρύβουν τις πληγές τους;

Μια αληθινή ψυχή δεν χρειάζεται να κρύβει τις πληγές της. Γιατί είμαι πολύ ευαίσθητη και η καρδιά μου κλαίει με όλα. Αλλά συνάμα είμ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...
item