synoronews

Όσο ζω μαθαίνω…

Της Λίτσας Φιλίππου. Όσο ζω αντιλαμβάνομαι, πως οι πιο όμορφες στιγμές μας είναι εκείνες που έχουμε υπογραμμίσει με το μελάνι της κ...

Της Λίτσας Φιλίππου.

Όσο ζω αντιλαμβάνομαι, πως οι πιο όμορφες στιγμές μας είναι εκείνες που έχουμε υπογραμμίσει με το μελάνι της καρδιάς μας. Οι ωραιότερες είναι αυτές που προσθέτουν τις κόκκινες μικρές πινελιές στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα μας. Και οι σημαντικότερες έχουν σμιλεύτεί από εκείνους που έχουμε ανταλλάξει αμοιβαία συναισθήματα.

Όσο ζω μαθαίνω πως το πιο υπέροχο φόρεμα της ύπαρξής μας, φτιάχνεται πάντα από τα κουρέλια της ψυχής μας. Οι μεγαλύτεροι θυσαυροί μας δεν βρίσκονται στην επιφάνεια της γης, αλλά κρύβονται στα έγκατα της ύπαρξης μας. Η πιο ανεκτίμητη περιουσία μας δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας. Αλλά είναι έμφυτη και χαρισματική. Τα αμύθητα πλούτη μας δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά η πρώτη ύλη της ψυχοσύνθεσής μας. Οι ακριβότερες αξίες δεν καθορίζονται με αριθμούς. Είναι φυσικές αρετές που δανείζονται και μοιράζονται. Αντιλαμβάνομαι ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία. Αλλά συνυπάρχει πάντα μαζί μας σαν ουράνιο τόξο στον ουρανό της οντότητάς μας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση των γύρω μας είναι πηγή της δικής μας συμπεριφοράς. Η αντοχή δεν έχει όρια αλλά επεκτείνεται. Η υπομονή δεν εξαντλείται αλλά πολλαπλασιάζεται. Η ανοχή δεν είναι ένδειξη αδυναμίας αλλά καλοσύνης. Και η αξιοπρέπεια είναι στάση ζωής.

Τα όνειρα δεν έχουν όρια και δεν αναγνωρίζουν λογική ή δυνατότητες. Έχουν την ιδιότητα να απεγκλωβίζονται σπό χώρους, μυαλά ή χρονικά πλαίσια. Τα πιο όμορφα ταξίδια δεν γίνονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι ιδιωτικά και αρμενίζουν στις θάλασσες του μυαλού, παρασύροντας την ύπαρξή μας στους αιθέρες. Τα πολυτιμότερα δώρα της ζωής μας δεν έχουν αξία πώλησης και αγοράς. Είναι περιτυλιγμένα με τις λαμπερότερες κορδέλλες της υγείας και της αγάπης. Τα αυθεντικόντερα συναισθήματα δεν επιδέχονται μονάδες μέτρησης, και δεν αναγνωρίζουν χιλιόμετρα και αποστάσεις. Είναι πάντα ακραία και φτάνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Και έχω κατανοήσει πως στις ανθρώπινες συναλλαγές κάνεις το άθροισμα στο τέλος και ποτέ στην αρχή. Υπολογίζοντας μόνο τις πράξεις και όχι τα λόγια. Ότι η εμπιστοσύνη εύκολα γίνεται έρμαιο στα χέρια της μοχθηρίας. Η ειλικρίνεια μπορεί να γίνει θύραμα στα πλοκάμια του ψέματος και της υποκρισίας. Η δοτικότητα εξαπατάται πολλές φορές από την εκμετάλλευση και την αχαριστία. Η αγνότητα καταρρακώνεται συνήθως από την δολοπλοκία και τον φθόνο. Και οι πληγές μας είναι παράσημα ήθους και ανδρείας από κάθε άνιση μάχη μας με την Λερναία Ύδρα της κακίας.

Ανακαλύπτω καθημερινά ότι η ζωή μας είναι μία σύντομη και υπέροχη διαδρομή με εκθαμβωτική θέα. Και ότι όλα αναθεωρούνται και όλα ανατρέπονται στην πορεία της.Οι συνοδοιπόροι και ο προορισμός μας καθορίζονται μόνο από τις δικές μας επιλογές. Ότι δεν πρέπει να μετράμε τις όμορφες στιγμές μας, αλλά να φτιάχνουμε τις στιγμές μας όμορφα. Ότι το παρελθόν δεν μας καθορίζει το μέλλον μας, αλλά μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο. Ότι οι κύκλοι της ζωής μας πρέπει να κλείνουν στο ακριβές σημείο. Γιατί η παράταση της παραμονής μας τους κάνει φαύλους.

Πηγή : anapnoes.gr

Related

blog 6696847209640700961

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Google+ Badge

Αναγνωστες

προτεινομενη αναρτηση

Δεν σου είπανε ποτέ πως οι αληθινές ψυχές δεν χρειάζεται να κρύβουν τις πληγές τους;

Μια αληθινή ψυχή δεν χρειάζεται να κρύβει τις πληγές της. Γιατί είμαι πολύ ευαίσθητη και η καρδιά μου κλαίει με όλα. Αλλά συνάμα είμ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...
item