synoronews

Καβάτζα κρατάμε λεφτά όχι ανθρώπους

Από μικροί μας έλεγαν «Μη χαλάς όλο το χαρτζιλίκι σου. Κράτα μια καβάτζα!». Εννοούσαν, βέβαια, συγκεκριμένα πράγματα: υλικά, χρήματα, όχ...

Από μικροί μας έλεγαν «Μη χαλάς όλο το χαρτζιλίκι σου. Κράτα μια καβάτζα!». Εννοούσαν, βέβαια, συγκεκριμένα πράγματα: υλικά, χρήματα, όχι ανθρώπους! Μπορεί αυτό να μας μπέρδεψε στην πορεία ή η αδυναμία των περισσοτέρων να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Αλλά το να κρατάς καβάτζα ανθρώπους και να χρησιμοποιείς συναισθήματα, είναι κάπως ανήθικο.

Τον τύπο του καβάτζα τον συναντάς παντού, δυστυχώς και τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης όλο και πιο συχνά. Καταρχάς στις φιλικές σχέσεις. Θα ’ναι αυτός που συνεχώς θα κλαίγεται και θα περιμένει να του δανείσεις λεφτά ή να του κάνεις θελήματα. Αυτός που θα σε αγγαρεύει να τον πηγαινοφέρνεις με το αυτοκίνητό σου, είτε γιατί δεν έχει είτε γιατί τσιγκουνεύεται να το πολυκυκλοφορεί, χωρίς να κάνει λόγο, βέβαια, να σου πληρώσει έστω τη βενζίνη. Απλά σε χρησιμοποιεί χαλαρά ως σοφέρ του. Επίσης, είναι αυτός που σε αγγαρεύει να τον βοηθήσεις σε μια μετακόμιση στο κουβάλημα και στο καθάρισμα, αλλά όταν με τη σειρά σου του ζητήσεις κάτι πολύ απλό, θα προφασισθεί μια δικαιολογία! Αυτός που θα εκμεταλλευτεί γνωριμίες σου προς όφελός του και μετά αφού πετύχει τον σκοπό του θα σε γράψει κανονικά γιατί δεν έχει πλέον κάτι να κερδίσει από σένα!

Στις οικογενειακές σχέσεις ο τύπος του καβάτζα θα ‘ναι αυτός που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την περιουσία και τα χρήματα κάποιου συγγενή κι όταν αυτός τον χρειαστεί σε κάποια ασθένειά του ή ένα ζόρι, τότε θα ’ναι απλά άφαντος λέγοντας πως δεν έχει χρόνο. Αυτός που θα αγγαρεύει τους υπολοίπους να τρέχουν για θέματά του, που θα το παίζει αδύναμος, που θα εκμεταλλεύεται την αγάπη και τη φροντίδα τους και θα τη γυρίζει πίσω με τη μεγαλύτερη αχαριστία!

Στις επαγγελματικές σχέσεις ο τύπος του καβάτζα είναι το γνωστό κι ως «γλειφτρόνι», που είχαμε και στο σχολείο. Αυτός κάνει μπαμ! Είναι δίπλα σε υπευθύνους και διευθυντές προκειμένου να εξασφαλίσει μια καλή θέση και την εύνοιά τους, θάβει όλους τους υπόλοιπους, άδικα τις περισσότερες φορές κι όταν κατορθώσει τον σκοπό του ξεχνάει την οποιαδήποτε βοήθεια του δόθηκε και αν έχει καταφέρει να πάρει κάποια υψηλή θέση, τότε είναι πολύ επικίνδυνος για την κοινωνία μας.

Τέλος, στις ερωτικές σχέσεις ο τύπος του καβάτζα συναντάται σε σχέσεις οικονομικού συμφέροντος όπου δεν υπάρχει αγάπη, σε σχέσεις συναισθηματικής κάλυψης μόνο λόγω ανασφάλειας, όπου το κέρατο πάει σύννεφο και σε συμβιβασμούς μόνο και μόνο για τη δημιουργία οικογένειας που μετά από λίγο, φυσικά, διαλύεται.

Στον κόσμο της καβάτζας και της εκμετάλλευσης των συναισθημάτων, να μείνεις καθαρός ως στο τέλος. Μη βρομίσεις τα χέρια σου με χρήματα απ’ τον κόπο άλλου ούτε την ψυχή σου με ψέματα εκμεταλλεύοντας το ενδιαφέρον κάποιου. Γιατί κάρμα είναι και γυρίζει, το νου σου!

Γράφει η Μίνα ΚουρούνηΠηγή : pillowfights.gr

Related

blog 1412209377821256640

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Αναγνωστες

προτεινομενη αναρτηση

Δεν σου είπανε ποτέ πως οι αληθινές ψυχές δεν χρειάζεται να κρύβουν τις πληγές τους;

Μια αληθινή ψυχή δεν χρειάζεται να κρύβει τις πληγές της. Γιατί είμαι πολύ ευαίσθητη και η καρδιά μου κλαίει με όλα. Αλλά συνάμα είμ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...
item