synoronews

Οι σχέσεις δοκιμάζονται όταν τους δοθεί μια τίμια ευκαιρία

Της Γεωργίας Ανδριώτου. Πολύς ο λόγος σήμερα για τη δυσκολία που έχουν οι άνθρωποι στο να δημιουργήσουν σχέσεις ουσιαστικές, σχέσεις...

Της Γεωργίας Ανδριώτου.

Πολύς ο λόγος σήμερα για τη δυσκολία που έχουν οι άνθρωποι στο να δημιουργήσουν σχέσεις ουσιαστικές, σχέσεις με βάθος, με ένταση και με διάρκεια. Γέμισε ο κόσμος με ανθρώπους πληγωμένους, ανθρώπους ανικανοποίητους, ανθρώπους γεμάτους ανασφάλειες, ανθρώπους που διεκδικούν χωρίς αντίκρισμα το μερτικό τους στην αγάπη.

Και αναρωτιέται κανείς γιατί ενώ οι άνθρωποι γνωρίζουν τι θέλουν για να είναι τουλάχιστον χαρούμενοι, γνωρίζουν τι έχουν ανάγκη για να νιώθουν τουλάχιστον ικανοποιημένοι, φέρονται οι ίδιοι σε άλλους ανθρώπους με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν που θα ήθελαν να τους φερθούν. Γιατί ο καθένας θεωρεί αυτονόητα για τον εαυτό του τον σεβασμό, την ελάχιστη κατανόηση στις ανάγκες και στα ζόρια του και την ειλικρίνεια.

Αυτό που ίσως να λείπει τελικά από τις σχέσεις είναι μια τίμια ευκαιρία. Και τίμια ευκαιρία σημαίνει ότι σε συναντώ, ενθουσιάζομαι μαζί σου και μας δίνω την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αν ταιριάζουμε ή όχι. Την ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν αυτός ο πρώτος ενθουσιασμός θα γίνει έρωτας κι αν από έρωτας θα μετουσιωθεί σε αγάπη.

Κι αυτή η ευκαιρία που δίνεις στον άλλον περιλαμβάνει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δεις αν μπορείς να βιώσεις δυνατές στιγμές, να αξιολογήσεις λάθη, να προσπαθήσεις, βρε αδελφέ, να συνυπάρξεις με τον άλλον. Και ή που θα τα καταφέρετε ή όχι. Να ξέρετε τουλάχιστον και οι δυο ότι το προσπαθήσατε.

Αυτό που ισχύει πολλές φορές, ωστόσο, είναι ένα παραλίγο ενδιαφέρον, μια περίπου επιθυμία, ένα σχεδόν συναίσθημα. Δεν υπάρχει το στοιχείο της απόλυτης επιλογής. Κι όταν δεν υπάρχει η απόλυτη επιλογή, είναι άστοχο να μιλάμε για μια τίμια ευκαιρία. Γι’ αυτό και τόσοι άνθρωποι εγκαταλείπονται πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν το «μαζί», πριν προλάβουν να νιώσουν, να ζήσουν και να τεστάρουν τις στιγμές τους με τον άλλον.

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί μια τέτοια συναισθηματικά ανώριμη και επιφανειακή προσέγγιση των ανθρώπων μεταξύ τους, αλλά ίσως να φταίει σε κάποιο βαθμό η μεγάλη προσφορά και ζήτηση από άτομα του άλλου φύλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άτομα που διαθέτουν εαυτόν χωρίς όρους, χωρίς την πίεση της καθημερινότητας, χωρίς συναισθήματα με ουσιαστικό αντίκρισμα. Άνθρωποι που νιώθουν εγκλωβισμένοι και παραμελημένοι μέσα στις συντροφικές τους σχέσεις ή άνθρωποι που είναι μόνοι, αλλά πιέζονται από τις δύσκολες συνθήκες της εποχής και δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη μιας σχέσης. Άνθρωποι που απλά αναζητούν έναν όμορφο αντιπερισπασμό, που θα τους βοηθήσει να ξεχαστούν και να φορτίσουν τα αποθέματά τους.

Πρόκειται για ιστορίες που μετρούν εικονικές στιγμές, κορμιά που ξεγελιούνται με εικονικές ηδονές, «συναισθήματα» που εκφράζονται με την ασφαλή υπερβολή του γραπτού λόγου. Ιστορίες που τελειώνουν και ξεχνιούνται το ίδιο γρήγορα, όπως αρχίζουν. Ιστορίες που δεν έχουν ανάγκη από καμιά ευκαιρία, γιατί ακριβώς υπάρχουν τόσες άλλες στην αναμονή.

Αυτό που κάνει, όμως, μια ιστορία να γίνει σχέση δύο ανθρώπων, είναι ο χρόνος που διαθέτουν για να ανακαλύψουν το κορμί, το μυαλό και την καρδιά ο ένας του άλλου. Για να διαπιστώσουν αν αυτά τα τρία ταιριάζουν με τα αντίστοιχα δικά τους ή όχι. Για να καταλήξουν στο αν θέλουν και αν μπορούν να συνυπάρξουν μαζί ή όχι. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να δοθεί στην ιστορία τους μια τίμια ευκαιρία.

Πηγή : anapnoes.gr

Related

blog 4213933468185586453

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item