synoronews

Μητσοτάκης: Δέσμευση για εγγυημένο εισόδημα

Τον μύθο ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ατζέντα της Αριστεράς αποδόμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το χθεσινό προσυνέδριο της Ν.Δ. στα ...

Τον μύθο ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ατζέντα της Αριστεράς αποδόμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το χθεσινό προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα, θυμίζοντας ότι η παράταξή του είναι «μεγάλο λαϊκό κόμμα» που έχει στον πυρήνα του τη στήριξη των αδυνάμων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προχώρησε σε συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα –θύμισε ότι η Ν.Δ. επί κυβέρνησης Σαμαρά ήταν αυτή που το θέσπισε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το πολέμησε–, την Υγεία και την κοινωνική ασφάλιση. Διαμήνυσε δε ότι «εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους εγκλωβισμένους στη λογική των επιδομάτων».

Διευκρινίζοντας το δικό του διαφορετικό σημείο εκκίνησης, που είναι ότι για να αναδιανεμηθεί ο πλούτος πρέπει να παραχθεί και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της επιχειρηματικότητας και της ελεύθερης οικονομίας, και δίνοντας το στίγμα της δικής του αντίληψης, που είναι όχι στην εξίσωση προς τα κάτω και στην «παγίδα της φτώχειας», ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων». Αφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, που πολέμησε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σημειώνοντας ειρωνικά ότι «τώρα αναγνώρισαν το λάθος τους και εφαρμόζουν την εν λόγω πολιτική». Δεσμεύθηκε δε ότι η Ν.Δ. θα τη στηρίξει και θα την ενισχύσει περισσότερο διαθέτοντας 1 δισ. ευρώ.

Το σύστημα Υγείας

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης και για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους καρκινοπαθείς και χρόνια πάσχοντες που «εξευτελίζονται από το σύστημα Υγείας», προαναγγέλλοντας την κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων σε αυτές τις κατηγορίες ασθενών.

Ταυτόχρονα, διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχθεί στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται «αποτυχημένα στελέχη και βουλευτές που αναζητούν μια αργομισθία από το Δημόσιο» και περιέγραψε μια δομή όπου πρόσωπα και διοικήσεις θα αξιολογούνται αυστηρά και όπου θα υπάρχει συγκεκριμένη στοχοθεσία και μέτρηση του παραγόμενου αποτελέσματος. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη να υπάρξουν 13 υγειονομικές περιφέρειες στη χώρα με μεγαλύτερη αυτονομία σε βάθος χρόνου, ενώ θύμισε ότι επί των ημερών του στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχαν εγκριθεί, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, 4.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας που ποτέ δεν προχώρησαν. Αυτό επειδή, όπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαργύρωσε κομματικά γραμμάτια, γιατί την ενδιέφερε να ικανοποιήσει συγκεκριμένες εκλογικές πελατείες».

Αναφερόμενος στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, επανέλαβε τη γραμμή του για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. «Περισσότερες δουλειές, περισσότερες εισφορές», σημείωσε, ενώ έκανε ειδική μνεία στην αδικία έναντι της νέας γενιάς.

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης προς τον πρωθυπουργό για την ανοχή στην ανομία, η οποία θα συζητηθεί αύριο, επιδιώκει να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση για να στρέψει τη συζήτηση στην υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη και στη δίκη της Siemens. Το προανήγγειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά», την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επιλεκτικές σχέσεις του προέδρου της Ν.Δ. και του κόμματος με τη νομιμότητα».

Κύκλοι της Πειραιώς υπογράμμιζαν ότι «εννέα χρόνια μετά επιχειρείται η επαναφορά της ίδιας συκοφαντίας» και σημείωναν ότι και η φερόμενη ως μάρτυρας γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου επιμένει πως ο κ. Μητσοτάκης «τα πλήρωσε όλα».

Την ίδια ώρα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επεσήμανε (ρ/σ «News247») ότι προέχει η «απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων», προσθέτοντας ότι, «αν μη τι άλλο, η Ν.Δ. στηρίζει αυτή τη λογική και τη φιλοσοφία του να είναι καθαρό το πολιτικό τοπίο». Σχετικά με τον κ. Αυγενάκη, τόνισε ότι οι απαντήσεις δόθηκαν μέσω του εξωδίκου και της κίνησης προς τη Δικαιοσύνη.


Πηγή : kathimerini.gr

Related

blog 6560263845899756486

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -