synoronews

Όσο μεγαλώνουμε εκτιμάμε κι αναζητάμε άλλα πράγματα στις σχέσεις

Αλλάζουνε οι εποχές. Αλλάζουμε κι εμείς, μέσα απ’ αυτές. Όσο κι αν προσπαθήσεις να τα βάλεις με τον χρόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ...

Αλλάζουνε οι εποχές. Αλλάζουμε κι εμείς, μέσα απ’ αυτές. Όσο κι αν προσπαθήσεις να τα βάλεις με τον χρόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει να σου δώσει τα μαθήματά του. Να σου αποδείξει ότι όσο μεγαλώνεις, η κάθε ρυτίδα κι η κάθε άσπρη τρίχα είναι σημάδια ενός χρόνου που έρχεται με σκοπό ν’ αναζητήσεις όλα εκείνα, που αν κάποτε σ’ άφηναν αδιάφορο, αποτελούν πλέον κανόνες στη ζωή σου.

Δεν έχει να κάνει, αν ξέχασες ή απλά προσπέρασες όλες εκείνες τις στιγμές που μπερδεύτηκες ανάμεσα στη μέρα και στη νύχτα. Ανάμεσα σ’ εκείνη τη γλυκιά φοιτητική τρέλα και σ’ εκείνη την ανάγκη σου να γεμίσεις εμπειρίες από καλοκαίρια και χειμώνες.

Αντίθετα, μέσα απ’ αυτό ωρίμασες. Κι εκεί που πίστευες, ότι η ζωή είναι μικρή κι αναζητούσες αγάπες κι έρωτες μέσα στις νύχτες, αδιαφορώντας τι μπορεί να σου φέρει το πρωί, μετρούσες απλά στιγμές. Ακόμα κι όταν η καρδιά σου αισθανόταν φόβο, δε δίσταζες να πέσεις στη φωτιά με τα χέρια ανοιχτά.

Κι έρχεται εκείνη η στιγμή, που συνειδητοποιείς ότι η ζωή είναι μεγάλη και μικρή για τους πολύ μικρούς. Οι εμπειρίες σου είναι πλέον το βήμα σου. Είναι αυτό το οποίο σου έμαθε να εκτιμάς και να σέβεσαι πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου. Ν’ αφήσεις στην άκρη όλα εκείνα που κάποτε περνούσες στα ψιλά.

Να μπορείς να αναζητήσεις σ’ έναν σύντροφο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούν να σου αποδεικνύουν ότι τελικά ο έρωτας κι η αγάπη μπορούν να κρύβουν μέσα τους λέξεις κι έννοιες με ουσία και νόημα. Απλά η διαφορά είναι ότι πλέον μπορείς και εκτιμάς.

Δεν έχει να κάνει με τον απαιτητικό εαυτό σου. Ούτε έχει να κάνει με τις παραξενιές σου και με ό,τι άλλο περιλαμβάνεται μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών σου. Αρκεί να κάνεις μια βόλτα με το αστικό ή το μετρό. Να κάνεις μια βόλτα στην παραλία ή απλά να βγεις ένα βράδυ έξω. Ίσως να τρομάξεις. Αλλά θα δεις μια αλήθεια, που θα σε κάνει να πιστέψεις ότι όλα τα πράγματα έχουν τον χρόνο τους.

Να καταλάβεις ότι είναι δύσκολο το «μαζί». Ότι είναι δύσκολο να βρεις εκείνο το βράχο για τον οποίο σου μιλούσε η γιαγιά σου και το στήριγμα για το οποίο σου μιλούσε ο παππούς σου. Να βρεις για να δεις όλο εκείνο τον θαυμασμό που μπορεί να κρύβουν δύο μάτια κάθε φορά που κοιτάνε κάποιον, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.

Γιατί καλό είναι και το σεξ. Αλλά μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, όταν είναι εγκεφαλικό. Όταν αυτό, δηλαδή, συναντάει, εκείνα τα αισθήματα του θαυμασμού για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Εκείνα τα αισθήματα που σε γεμίζουν ασφάλεια και σε κάνουν να μπορείς να ονειρευτείς πραγματικά. Εκείνα τα αισθήματα, όπου το «εγώ» μπορεί να γίνει «εμείς», μέσα απ’ τη δύναμη που σου δίνει ο άλλος.

Γιατί μια σχέση θέλει αυτοπεποίθηση. Θέλει σίγουρα πατήματα από δύο, για να μπορεί να αφήσει τα αποτυπώματά της. Θέλει δύο χέρια για να μπορεί να γράψει τη δική της ιστορία. Θέλει δύο χέρια, για να μπορούν, να κρατήσουν ένα παιδί.

Όμως πρόσεχε. Όλα θέλουν το μέτρο τους. Μη χαθείς στην ανάλυση καθώς αναζητάς. Γιατί στο τέλος, θα καταλήξεις να ξεσκονίσεις ράφια. Κι αν στην τελική αυτό είναι η επιλογή σου, τότε κοίτα να περνάς καλά και να μετράς στιγμές. Μη σκέφτεσαι το «μήπως» και το «αργά». Άλλωστε, όλα τα πράγματα τα ζεις μόνο μία φορά.

Γράφει ο Αναστάσιος Καλλίας



Πηγή : pillowfights.gr

Related

blog 4998747760853422877

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -