synoronews

Ο «εξωγήινος» μουσικός δίσκος που θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο!

«Εξωγήινη» μουσική θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι… γήινοι μουσικόφιλοι του χρόνου και μάλιστα σε βινύλιο! Τα δυο διαστημόπλοι...

«Εξωγήινη» μουσική θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι… γήινοι μουσικόφιλοι του χρόνου και μάλιστα σε βινύλιο!

Τα δυο διαστημόπλοια «Voyager» που εκτοξεύτηκαν το 1977 κουβαλούσαν, όπως είναι γνωστό μαζί τους, το θρυλικό μήνυμα της ανθρωπότητας προς τους εξωγήινους!

Το μήνυμα μεταφέρεται ακόμη - αφού τα δυο voyager συνεχίζουν την αποστολή τους - σε δυο χρυσoύς δίσκους 12 ιντσών, έναν σε κάθε σκάφος, με ήχους, εικόνες και πληροφορίες από τη Γη.

Ο «χρυσός δίσκος» θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο

Από τις πλάκες αυτές μόνο δέκα αντίγραφα είναι διαθέσιμα στη Γη, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη NASA. Τώρα όμως, για πρώτη φορά, η ιστορική ηχογράφηση θα καταστεί διαθέσιμη στους πάντες.

Μια ομάδα Αμερικανών ανέλαβαν να δημιουργήσουν σχεδόν ακριβή αντίγραφα του δίσκου, για να τιμήσουν την επερχόμενη 40ή επέτειο από την εκτόξευση των «Voyager» το 2017.

Κάθε αντίγραφο θα κοστίζει 98 δολάρια και στη συσκευασία, σύμφωνα με το Space.com, θα περιλαμβάνονται τρεις δίσκοι LP από βινύλιο, ένα σκληρόδετο βιβλίο, μια ψηφιακή κάρτα και μια λιθογραφία του διαγράμματος που υπάρχει στο εξωτερικό του αυθεντικού μηνύματος και το οποίο δίνει οδηγίες προς τους εξωγήινους για το πώς θα αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα.

Τι ακριβώς περιέχει ο «χρυσός δίσκος»

Ο λεγόμενος «Χρυσός Δίσκος» («Golden Record») ήταν μια δημιουργία του διάσημου αστρονόμου Καρλ Σαγκάν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συλλογή από ήχους και 116 εικόνες για το ανθρώπινο είδος και τον πλανήτη Γη.Ένα βίντεο του vox.com - Περιλαμβάνει μερικά από τα στοιχεία που η NASA έστειλε στο διάστημα - Μπορείτε να τα δείτε όλα εδώ

Πώς όμως θα αποκωδικοποιήσουν οι εξωγήινοι τον «Χρυσό Δίσκο»; 

Τα αρχεία προστατεύονται από ένα περίβλημα αλουμινίου. Στο εξωτερικό του υπάρχουν χαραγμένα σύμβολα που δείχνουν πως μπορεί να αποκωδικοποιηθεί ο δίσκος.


Προσποιηθείτε τους εξωγήινους και κάντε το ίδιο με τον Χρυσό Δίσκο

Τι περιέχει ο «Χρυσός Δίσκος»
  • 116 εικόνες κωδικοποιημένες σε αναλογική μορφή απεικονίζουν την επιστημονική γνώση, την ανθρώπινη ανατομία, το γήινο περιβάλλον, τις ανθρώπινες δεξιότητες. (Οι εικόνες εμφανίζονται έγχρωμες στο βίντεο αλλά στο αρχείο όλες - εκτός από 20 - είναι ασπρόμαυρες)
  • Σχεδόν 90 λεπτά μουσικής από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι λείπουν οι Beatles που φέρονται να ήθελαν να συμμετέχουν με το «Here Comes the Sun» αλλά δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν την άδεια από τη δισκογραφική τους εταιρεία (!).
  • Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ένα μήνυμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το μήνυμα γράφει μεταξύ άλλων:
«Αν κάποιος τέτοιος πολιτισμός ανακόψει την πορεία του Voyager και μπορέσει να καταλάβει το περιεχόμενο αυτού του αρχείου, αυτό είναι το μήνυμά μας:

Αυτό είναι ένα δώρο από έναν μικρό μακρινό κόσμο, ένα δείγμα των ήχων μας, της επιστήμης μας, των εικόνων μας, της μουσικής μας, των σκέψεων μας και των συναισθημάτων μας. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε στην εποχή μας και ίσως να ζήσουμε στη δική σας. Ελπίζουμε κάποια ημέρα, έχοντας λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε να συμμετέχουμε σε μια κοινωνία γαλαξιακών πολιτισμών. Αυτό το αρχείο αντιπροσωπεύει την ελπίδα μας, την αποφασιστικότητά μας και την καλή μας διάθεση απέναντι σε ένα αχανές και υπέροχο σύμπαν.

Τζίμι Κάρτερ
Πρόεδρος των ΗΠΑ
16 Ιουνίου 1977»

Τι δεν περιλαμβάνει

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί και τι δεν περιλαμβάνει ο «Χρυσός Δίσκος». Δεν περιλαμβάνει εικόνες πολέμου, φτώχιας και εξαθλίωσης, εγκλήματος ενώ δεν έχει αναφορές σε ιδεολογίες ή θρησκείες.

Πώς θα μπορέσει κανείς να αποκτήσει το δίσκο

Η δημιουργία των επετειακών δίσκων (Voyager Golden Record: 40th Anniversary Edition), με παραγωγή από τη δισκογραφική εταιρεία Ozma Records, χρηματοδοτείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Kickstarter από τις συνεισφορές κάθε ενδιαφερόμενου.

Ήδη η καμπάνια έχει μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή άνω των 6.100 ατόμων και έχει αντλήσει σχεδόν τετραπλάσιο ποσό (762.000 δολάρια) από τον αρχικό στόχο των περίπου 200.000 δολαρίων.

Συνεισφορές έγιναν δεκτές έως τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι δίσκοι με τις ηχογραφήσεις αναμένεται να κυκλοφορήσουν του χρόνου τον Αύγουστο και θα διατίθενται οπουδήποτε στον κόσμο αρκεί κανείς να κάνει παραγγελία έγκαιρα μέσω του Kickstarter.

Πέρυσι το καλοκαίρι η NASA είχε «ανεβάσει» το ηχητικό περιεχόμενο του χρυσού δίσκου των «Βόγιατζερ» στην μουσική υπηρεσία SoundCloud. Το 1992, η Warner New Media είχε κυκλοφορήσει ένα CD με το περιεχόμενό του. Αλλά αντίγραφο του δίσκου σε βινύλιο μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

Πηγή : tvxs.gr

Related

blog 946003942921918427

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Google+ Badge

Αναγνωστες

προτεινομενη αναρτηση

Δεν σου είπανε ποτέ πως οι αληθινές ψυχές δεν χρειάζεται να κρύβουν τις πληγές τους;

Μια αληθινή ψυχή δεν χρειάζεται να κρύβει τις πληγές της. Γιατί είμαι πολύ ευαίσθητη και η καρδιά μου κλαίει με όλα. Αλλά συνάμα είμ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...
item