Σπιτική μαρμελάδα φράουλα από τα χεράκια σου για λαχταριστό πρωινό!
by Έλενα Βενιζέλου Τι θα χρειαστείς; 1 κιλό φράουλες, χωρίς τα κοτσάνια τους 500 γρ. ζάχαρη 1 στικ βανίλια μαγαδασκάρης ή ...
- 1 κιλό φράουλες, χωρίς τα κοτσάνια τους
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 στικ βανίλια μαγαδασκάρης ή 2 κ.γ. βανίλια σε σιρόπι
- προαιρετικά, διάφορα μπαχαρικά (γλυκάνισο, λευκό κάρδαμο)
- χυμό από 1 λεμόνι
- Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.
- Με το χέρι μας σπάμε λίγο τα φρούτα και τα ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη.
Τα φρούτα τα σπάμε όσο θέλουμε.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, αφού την έχουμε ανοίξει με ένα μαχαιράκι και έχουμε πάρει τα σποράκια.
- Αν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, τα βάζουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
- Καλό είναι να κάνουμε ένα μπουκέ γκαρνί, βάζοντας όλα τα μυρωδικά μέσα σε ένα πουγκί ώστε να τα αφαιρέσουμε μετά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
- Την επόμενη μέρα αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μία κατσαρόλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας, περίπου 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το πουγκί με τα μυρωδικά.
Πηγή : womansdiary.gr