Νόστιμη πίτσα μαργαρίτα με εύκολη ζύμη!
Ε τοιμάστε χωρίς κόπο μία πίτσα μαργαρίτα και απολαύστε την με καλή παρέα. Η πίτσα μαργαρίτα είναι και μία diet λύση για εσάς που προσέ...
https://to-synoro.blogspot.com/2016/09/nostimh-pitsa-margarita.html
Ετοιμάστε χωρίς κόπο μία πίτσα μαργαρίτα και απολαύστε την με καλή παρέα. Η πίτσα μαργαρίτα είναι και μία diet λύση για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας.
Υλικά
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300ml νερό
- 3,5 γρ. ξηρή μαγιά της μπίρας (ή 10 γρ. νωπή)
- 20 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντομάτες στον τρίφτη, χωρίς πολλά υγρά (ή και ντομάτες σε φέτες, στραγγισμένες)
- 400 γρ. μοτσαρέλα σε νερό
- 3-4 φυλλαράκια βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολάκι βάζετε το νερό με το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο δοχείο βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένα τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Ρίχνετε το μείγμα του νερού στο αλεύρι και ανακατεύετε με το χέρι ή με πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
- Ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική (προσθέτοντας αν χρειάζεται αλεύρι ή ελάχιστο νερό).
- Την κάνετε μπάλα, τη βάζετε σε δοχείο πασπαλισμένο με αλεύρι και τη σκεπάζετε με μεμβράνη, ακουμπάτε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250ο.
- Τη χωρίζετε στα δυο και την ανοίγετε σε φύλλο που να καλύπτει ταψάκι 34 εκ., κατόπιν κάνετε το ίδιο με το άλλο μισό.
- Αδειάζετε τον πολτό ντομάτας σε μπολ και ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι το απλώνετε στις πίτσες.
- Βάζετε στο φούρνο για 6′-7′ (αν έχετε φούρνο με αέρα, στους 220ο για 5′).
- Τις βγάζετε και απλώνετε επάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια, τις ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλη τόση ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
- Τις σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένες με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.