Muffins με γιαούρτι και ροδάκινο!
12 Μέτρια 25 λεπτά Τι θα χρειαστείς: 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 φλ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. bak...
https://to-synoro.blogspot.com/2016/09/muffins.html
25 λεπτά
Τι θα χρειαστείς:
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. μαγερική σόδα
- 3/4 κ.γ. κανέλα
- 2 αυγά
- 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/4 φλ. + 2 κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 1/4 κούπας άπαχο γάλα
- 1½ φλ. κατεψυγμένα ή φρέσκα ροδάκινα (ψιλοκομμένα)
Πώς θα το φτιάξεις:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος για 12 muffins και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder, τη σόδα και την κανέλα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι καρύδας και το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αμέσως, αδειάζουμε τα υγρό μίγμα στα στερεά υλικά, μαζί με τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ειδικό ταψάκι και ψήνουμε για 20-23 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη θήκες και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.