Μελιτζάνες Καρνίγιαρικ, Πολίτικα παπουτσάκια!
ΥΛΙΚΑ 8 μελιτζάνες 1/2 κιλό κιμά (χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή και τα 2) 2 μεγάλα κρεμμύδια 3 ντομάτες τριμμένες ή σε κυβάκια 2 φλυτζά...
https://to-synoro.blogspot.com/2016/09/melitzanes-karnigiarik.html
ΥΛΙΚΑ
- 8 μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμά (χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή και τα 2)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 ντομάτες τριμμένες ή σε κυβάκια
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κουτ.σούπας σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κουτ.γλυκού μπαχάρι
- Μαΐντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά, γεμίζουμε ένα μπωλ με νερό και αρκετό αλάτι.
- Χαράζουμε τις μελιτζάνες σε μία πλευρά τους από πάνω μέχρι κάτω βυθίζοντας το μαχαίρι μέχρι τη μέση.
- Τις αλατίζουμε εσωτερικά και τις τοποθετούμε στο νερό για αρκετή ώρα προκειμένου να ξεπικρίσουν.
- Έπειτα τις ξεπλένουμε καλά και τις σοτάρουμε στο τηγάνι για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσουν.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί.
- Έπειτα ετοιμάζουμε τον κιμά.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει.
- Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και την σάλτσα, τον μαϊντανό, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
- Μόλις τελειώσουμε με το μαγείρεμα του, γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο σημείο που τις είχαμε χαράξει με το μίγμα του κιμά που φτιάξαμε.
- Βάζουμε ροδέλες ντομάτας στην κορυφή τους και περιχύνουμε με λίγο λάδι.
- Στο ταψί προσθέτουμε τα ποτήρια με νερό και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.