synoronews

Η φύση προβλέπει τον καιρό...! [music video]

Βιβλιογραφία: The SAS Survival Handbook, Το βιβλίο του δάσους Τ α σημάδια αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα ίδια, αλλά σίγουρα σε κάθ...

Βιβλιογραφία: The SAS Survival Handbook, Το βιβλίο του δάσους

Τα σημάδια αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα ίδια, αλλά σίγουρα σε κάθε περιοχή θα υπάρχουν και τα «τοπικά» σημάδια, που συνήθως τα ξέρουν πολύ καλά οι ντόπιοι κάτοικοι.

Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα γενικά σημάδια:

1) Η συμπεριφορά των ζώων: Τα ζώα έχουν μεγάλη ευαισθησία στις αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να «προβλέπουν» τον καιρό ακόμα και μία με δύο μέρες πριν. Τα πουλιά που τρέφονται με έντομα συνήθως πετούν πιο χαμηλά, όταν πρόκειται να πλησιάσει την περιοχή ένα βαρομετρικό χαμηλό. Αντίθετα, σε περίπτωση που η ατμοσφαιρική πίεση είναι υψηλή, αυτά πετούν πολύ ψηλά. Η εμφάνιση αρκετών λαγών σε μία περιοχή και η ασυνήθιστα έντονη δραστηριότητά τους και κινητικότητά τους, είναι επίσης ένα σημάδι χαμηλού βαρομετρικού που πλησιάζει στην περιοχή μέσα στις επόμενες ώρες.

Επίσης:

Κόκορας: Όταν ο κόκορας λαλεί συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας

Τυφλοπόντικας: Οι σωροί από χώμα, που φτιά­χνουν οι τυφλοπόντικες, γίνον­ται πιο ψηλοί ό­ταν προμηνύεται περίοδος βροχών

Χελιδόνια: Πετάνε ξυστά στο έδαφος ό­ταν προμηνύεται μπόρα.

Βατράχια: Όταν τα βατράχια κοάζουν όλο το βράδυ ο καιρός την επόμενη μέρα θα είναι καλός.

2) Η συμπεριφορά των φυτών: Η μυρωδιά των φυτών και των δέντρων όταν γίνεται έντονη είναι ένα επίσης σημάδι ότι επίκειται βροχή. Οφείλεται στην υγρασία της ατμόσφαιρας που προηγείται μιας βροχής. Επίσης τα ανθοφόρα φυτά συνήθως ανοίγουν τα άνθη τους περισσότερο λίγο πριν τη βροχή, για να μπορέσουν να δεχτούν περισσότερο νερό της βροχής.

3) Η μετάδοση του ήχου και οι ήχοι γενικά: Ο υγρός καιρός, που συνήθως θα καταλήξει σε μπόρα ή βροχή συντελεί στην καλύτερη κίνηση των ηχητικών κυμάτων, οπότε όλοι οι ήχοι της φύσης ακούγονται πιο πολύ από ό,τι πριν. Ειδικά ένας οξύς ήχος μπορεί να ακουστεί πολύ πιο μακριά από ό,τι θα ακουγόταν κάτω από καλές καιρικές συνθήκες. Όταν αρχίσει να επικρατεί μεγάλη ησυχία σε μία περιοχή, συνήθως αυτό προμηνείει κακό καιρό και οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα ζώα έχουν μπει στις φωλιές τους για να προστατευθούν. Προσοχή: Όταν η απόλυτη ησυχία επικρατήσει απότομα και σε καλές καιρικές συνθήκες, αυτό μπορεί να είναι σημάδι κατολίσθησης, τους ήχους της οποίας τα ζώα ακούν πολύ πριν από τον άνθρωπο.

4) Ο Καπνός της φωτιάς: Αν έχετε ανάψει μια φωτιά για να ζεσταθείτε ή για να φάτε, μπορείτε να έχετε και ταυτόχρονη ...πρόβλεψη καιρού! Έτσι, όταν ο καπνός από τη φωτιά σας αναβαίνει προς τα πάνω κάθετα και ανενόχλητος, τότε ο καιρός είναι σταθερός και δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι στις καιρικές συνθήκες σύντομα. Αν όμως ανεβαίνει με στροβιλισμούς ή αν αφού ανέβει λίγο μετά παραμένει εκεί ή κατεβαίνει πάλι προς τα κάτω, τότε το πιο πιθανό είναι ότι σύντομα θα έχετε βροχή ή βροχή σε συνδυασμό με δυνατό αέρα.

5) Εσείς οι ίδιοι: Το ανθρώπινο σώμα δείχνει και αυτό κάποια σημάδια αλλαγής του καιρού, αλλά σπάνια τα αναγνωρίζουμε. Για παράδειγμα οι άνθρωποι με κατσαρά μαλλιά ή με μαλλιά με μπούκλες βλέπουν τα μαλλιά τους να γίνονται πιο κατσαρά και να χάνουν τη φόρμα τους, όσο πλησιάζει ένα άσχημο καιρικό φαινόμενο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην γούνα των ζώων. Πόνοι σε παλιά σπασίματα οστών ή πόνοι αρθρώσεων είναι επίσης ένα σημάδι επιδείνωσης του καιρού.

6) Σημάδια στον ουρανό:
  • Κόκκινος ουρανός το βράδυ, συνήθως σημαίνει καλές καιρικές συνθήκες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και το επόμενο πρωί.
  • Κόκκινος ουρανός το ξημέρωμα και νωρίς το πρωί είναι σημάδι έντονης
  • Ένα μουντό και γκρίζο πρωινό είναι συνήθως σημάδι μιας ξηρής μέρας.
  • Ένας όμως απογευματινός γκρίζος ουρανός είναι συνήθως προμήνυμα μιας επερχόμενης βροχής ή καταιγίδας.
  • Σε μια πεδιάδα η πρωινή ομίχλη που έχει την τάση να ανεβαίνει προς τον ουρανό είναι ένα σίγουρο σημάδι καλού καιρού.
  • Σε μια περιοχή με βουνά: αν η ομίχλη παραμένει και δεν έχει διαλυθεί μέχρι νωρίς το μεσημέρι, τότε είναι ένα σημάδι ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αρχίσει να βρέχει.
  • Ένα φωτεινό δαχτυλίδι γύρω από το φεγγάρι που μεγαλώνει: είναι σημάδι καλού καιρού, αφού σχηματίζεται από την υγρασία της ατμόσφαιρας που διαλύεται.
  • Αντίθετα, ένα φωτεινό δαχτυλίδι που ΄χει την τάση να μικραίνει : είναι σημάδι ότι έρχεται βροχή και μπόρα στις επόμενες ώρες.
  • Ουράνιο τόξο κατά τη δύση του ηλίου: είναι ένα επίσης σημάδι καλού καιρού που θα ακολουθήσει.
* Xristin-aki.-*

Πηγή : alekati.gr

Related

blog 901123831782838083

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item