synoronews

Γλώσσα Tου Σώματος: 10 Συμβουλές Για Nα ''Kερδίσετε'' Tον Συνομιλητή Σας 'H Nα Mαντέψετε Tα Συναισθήματά Tου!

Τ ο χτύπημα του δαχτύλου στο τραπέζι ή τα σταυρωμένα χέρια είναι ικανά να μαρτυρήσουν τις πιο κρυφές σας σκέψεις… μέσα σε δευτερόλεπτα!  ...

Το χτύπημα του δαχτύλου στο τραπέζι ή τα σταυρωμένα χέρια είναι ικανά να μαρτυρήσουν τις πιο κρυφές σας σκέψεις… μέσα σε δευτερόλεπτα! 

«Ναι» μπορεί η γλώσσα του σώματος να μην περιέχει λέξεις, αλλά μπορεί να σας σώσει, όταν «κρέμεστε» από μια κλωστή, καθώς στηρίζεται κυρίως στο ασυνείδητο. 
Παρακάτω θα βρείτε 10 tips για να κερδίσετε ένα πελάτη ή έναν άγνωστο, διαβάζοντας σιγά σιγά τις προθέσεις του.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα… για να φαίνεστε λιγότερο επιθετικοί!

Πριν μπείτε στη συνέντευξη για δουλειά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε από το στόμα. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνεται η πίεση στο λαιμό, ενώ παράλληλα χαλαρώνουν οι ώμοι και το σαγόνι. Έτσι, θα δείξετε λιγότερο επιθετικοί και αγχωμένοι στον υπεύθυνο για τη συνέντευξη.

Για να «συνδεθείτε» αμέσως με κάποιον, κάντε μια χειραψία

Το άγγιγμα αποτελεί μια πρωτόγονη αλλά ισχυρή κίνηση, καθώς το άγγιγμα στον ώμο ή το χέρι για κλάσματα του δευτερολέπτου… οδηγεί προς το δέσιμο, αφού σας κάνει πιο «ανοιχτούς», πιο φιλικούς. Aλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η χειραψία θεωρείται απαραίτητη στις επαγγελματικές συναντήσεις. Οι μελέτες δείχνουν, ότι εάν χαιρετήσετε κάποιον δια χειραψίας, είναι δυο φορές πιο πιθανό να τον θυμάστε μετά από καιρό.

«Εκφραστείτε» με τα χέρια, ενώ μιλάτε με το στόμα…

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η περιοχή στον εγκέφαλο, που είναι υπεύθυνη για το λόγο, δεν είναι ενεργή μόνο όταν μιλάτε, αλλά και όταν «εξηγείτε» κάτι μέσα από τις κινήσεις των χεριών. Κάθε φορά που κουνάτε τα χέρια, ενώ συζητάτε, βελτιώνετε αυτόματα το λόγο σας και σχηματίζετε πιο σταθερές σκέψεις.

Δείτε τα πόδια των άλλων και μάθετε την αλήθεια

Όταν κάποιος προσπαθεί να μάθει την αλήθεια, καλό είναι να δίνει βάση στις εκφράσεις του προσώπου, τη στάση του σώματος και τα χέρια του άλλου. Η πλειοψηφία όταν βρίσκεται υπό πίεση, εμφανίζει νευρικότητα και άγχος, με αποτέλεσμα να προχωρά σε νευρικές κινήσεις, όχι μόνο με τα πόδια, αλλά και τα χέρια. Οι χειρονομίες γίνονται υποσυνείδητα και προδίδουν το ψέμα και το άγχος.

Εάν συμφωνείτε με τον άλλο… μιμηθείτε τις εκφράσεις του!

΅Όταν κάποιοι μιμούνται ασυνείδητα τη γλώσσα του σώματός σας, αυτό σημαίνει ότι σας εκτιμούν ή σας συμπαθούν αρκετά. Εάν παρατηρήσετε το πρόσωπο και τις κινήσεις του σώματος ενός ατόμου και στη συνέχεια διακριτικά αφήσετε το σώμα σας να ακολουθήσει παρόμοιες στάσεις… τότε θα κάνετε τον άλλο να αισθανθεί ότι είναι αποδεκτός.

Χαμογελάστε για να δεχθείτε θετική απάντηση

Ένα γνήσιο χαμόγελο πείθει, όχι μόνο εσάς αλλά και τους απέναντι για την ευτυχία και την αυτοπεποίθησή σας, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι είστε προσιτοί και αξιόπιστοι σαν επαγγελματίες ή φίλοι. Και όμως, ένα χαμόγελο μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τις αποφάσεις των άλλων, αφού οι εκφράσεις του προσώπου σας… «συνδέονται» άμεσα με τις υποσυνείδητες σκέψεις τους.

Αφήστε ελεύθερα χέρια – πόδια για καλύτερη μνήμη

Οι ερευνητές Allan και Barbara Pease έχουν αποδείξει μέσα από πειράματα, ότι όσοι παρακολουθούν π.χ. μια διάλεξη με σταυρωμένα χέρια ή πόδια έχουν κατά 38% χειρότερη μνήμη σε σχέση με όσους κάθονται άνετα στην καρέκλα. Aλλωστε, τα σταυρωμένα χέρια μαρτυρούν από μόνα τους μια αμυντική στάση του σώματος.

Να κινείστε, ενώ κάνετε μια παρουσίαση

Εάν περπατάτε αριστερά και δεξιά, ενώ μιλάτε π.χ. σε μια παρουσίαση στη σχολή, θα κερδίσετε την προσοχή των ακροατών. Χρησιμοποιήστε το χώρο υπέρ σας και «κοκαλώστε» μόνο όταν έχετε να κάνετε κάποιο επικριτικό σχόλιο. Οι περισσότεροι συνδυάζουν ασυναίσθητα τη σωματική κίνηση και τις παύσεις σας… με τα λόγια της στιγμής, θεωρώντας τα ως τα πιο σημαντικά.

Σηκώστε το ανάστημα σας και γίνετε δυναμικός ομιλητής

Η φωνή προέρχεται από όλο το σώμα, και όχι μόνο από το στόμα σας! Όταν τα πόδια σας στέκονται σταθερά στο πάτωμα, οι ώμοι είναι πίσω και το βάρος σας έχει «κατανεμηθεί» σωστά, τότε το νευρικό σύστημα ηρεμεί. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να αναπνεύσετε με μεγαλύτερη ευκολία και να ενισχύσετε τη φωνή σας.

Διαπραγματευτείτε, ενώ κάθεστε σωστά στην καρέκλα

Εάν θέλετε να διαπραγματευτείτε κάτι με ένα φίλο ή έναν πελάτη, βάλτε τα χέρια σας πάνω στο τραπέζι και χαμογελάστε. Κάντε ένα πείραμα και ξαφνικά καθίσετε πίσω στην καρέκλα. Τότε θα δείτε αυτόματα τον συνομιλητή σας να αντιδρά και να σας «υποστηρίζει» λιγότερο. Και όμως, ανάλογα με τη στάση του σώματός σας, επηρεάζετε τις σκέψεις του απέναντί σας.

Πηγή : therooster.gr

Related

blog 2259263255460945242

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item