synoronews

Γλώσσα Tου Σώματος: 10 Συμβουλές Για Nα ''Kερδίσετε'' Tον Συνομιλητή Σας 'H Nα Mαντέψετε Tα Συναισθήματά Tου!

Τ ο χτύπημα του δαχτύλου στο τραπέζι ή τα σταυρωμένα χέρια είναι ικανά να μαρτυρήσουν τις πιο κρυφές σας σκέψεις… μέσα σε δευτερόλεπτα!  ...

Το χτύπημα του δαχτύλου στο τραπέζι ή τα σταυρωμένα χέρια είναι ικανά να μαρτυρήσουν τις πιο κρυφές σας σκέψεις… μέσα σε δευτερόλεπτα! 

«Ναι» μπορεί η γλώσσα του σώματος να μην περιέχει λέξεις, αλλά μπορεί να σας σώσει, όταν «κρέμεστε» από μια κλωστή, καθώς στηρίζεται κυρίως στο ασυνείδητο. 
Παρακάτω θα βρείτε 10 tips για να κερδίσετε ένα πελάτη ή έναν άγνωστο, διαβάζοντας σιγά σιγά τις προθέσεις του.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα… για να φαίνεστε λιγότερο επιθετικοί!

Πριν μπείτε στη συνέντευξη για δουλειά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε από το στόμα. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνεται η πίεση στο λαιμό, ενώ παράλληλα χαλαρώνουν οι ώμοι και το σαγόνι. Έτσι, θα δείξετε λιγότερο επιθετικοί και αγχωμένοι στον υπεύθυνο για τη συνέντευξη.

Για να «συνδεθείτε» αμέσως με κάποιον, κάντε μια χειραψία

Το άγγιγμα αποτελεί μια πρωτόγονη αλλά ισχυρή κίνηση, καθώς το άγγιγμα στον ώμο ή το χέρι για κλάσματα του δευτερολέπτου… οδηγεί προς το δέσιμο, αφού σας κάνει πιο «ανοιχτούς», πιο φιλικούς. Aλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η χειραψία θεωρείται απαραίτητη στις επαγγελματικές συναντήσεις. Οι μελέτες δείχνουν, ότι εάν χαιρετήσετε κάποιον δια χειραψίας, είναι δυο φορές πιο πιθανό να τον θυμάστε μετά από καιρό.

«Εκφραστείτε» με τα χέρια, ενώ μιλάτε με το στόμα…

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η περιοχή στον εγκέφαλο, που είναι υπεύθυνη για το λόγο, δεν είναι ενεργή μόνο όταν μιλάτε, αλλά και όταν «εξηγείτε» κάτι μέσα από τις κινήσεις των χεριών. Κάθε φορά που κουνάτε τα χέρια, ενώ συζητάτε, βελτιώνετε αυτόματα το λόγο σας και σχηματίζετε πιο σταθερές σκέψεις.

Δείτε τα πόδια των άλλων και μάθετε την αλήθεια

Όταν κάποιος προσπαθεί να μάθει την αλήθεια, καλό είναι να δίνει βάση στις εκφράσεις του προσώπου, τη στάση του σώματος και τα χέρια του άλλου. Η πλειοψηφία όταν βρίσκεται υπό πίεση, εμφανίζει νευρικότητα και άγχος, με αποτέλεσμα να προχωρά σε νευρικές κινήσεις, όχι μόνο με τα πόδια, αλλά και τα χέρια. Οι χειρονομίες γίνονται υποσυνείδητα και προδίδουν το ψέμα και το άγχος.

Εάν συμφωνείτε με τον άλλο… μιμηθείτε τις εκφράσεις του!

΅Όταν κάποιοι μιμούνται ασυνείδητα τη γλώσσα του σώματός σας, αυτό σημαίνει ότι σας εκτιμούν ή σας συμπαθούν αρκετά. Εάν παρατηρήσετε το πρόσωπο και τις κινήσεις του σώματος ενός ατόμου και στη συνέχεια διακριτικά αφήσετε το σώμα σας να ακολουθήσει παρόμοιες στάσεις… τότε θα κάνετε τον άλλο να αισθανθεί ότι είναι αποδεκτός.

Χαμογελάστε για να δεχθείτε θετική απάντηση

Ένα γνήσιο χαμόγελο πείθει, όχι μόνο εσάς αλλά και τους απέναντι για την ευτυχία και την αυτοπεποίθησή σας, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι είστε προσιτοί και αξιόπιστοι σαν επαγγελματίες ή φίλοι. Και όμως, ένα χαμόγελο μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τις αποφάσεις των άλλων, αφού οι εκφράσεις του προσώπου σας… «συνδέονται» άμεσα με τις υποσυνείδητες σκέψεις τους.

Αφήστε ελεύθερα χέρια – πόδια για καλύτερη μνήμη

Οι ερευνητές Allan και Barbara Pease έχουν αποδείξει μέσα από πειράματα, ότι όσοι παρακολουθούν π.χ. μια διάλεξη με σταυρωμένα χέρια ή πόδια έχουν κατά 38% χειρότερη μνήμη σε σχέση με όσους κάθονται άνετα στην καρέκλα. Aλλωστε, τα σταυρωμένα χέρια μαρτυρούν από μόνα τους μια αμυντική στάση του σώματος.

Να κινείστε, ενώ κάνετε μια παρουσίαση

Εάν περπατάτε αριστερά και δεξιά, ενώ μιλάτε π.χ. σε μια παρουσίαση στη σχολή, θα κερδίσετε την προσοχή των ακροατών. Χρησιμοποιήστε το χώρο υπέρ σας και «κοκαλώστε» μόνο όταν έχετε να κάνετε κάποιο επικριτικό σχόλιο. Οι περισσότεροι συνδυάζουν ασυναίσθητα τη σωματική κίνηση και τις παύσεις σας… με τα λόγια της στιγμής, θεωρώντας τα ως τα πιο σημαντικά.

Σηκώστε το ανάστημα σας και γίνετε δυναμικός ομιλητής

Η φωνή προέρχεται από όλο το σώμα, και όχι μόνο από το στόμα σας! Όταν τα πόδια σας στέκονται σταθερά στο πάτωμα, οι ώμοι είναι πίσω και το βάρος σας έχει «κατανεμηθεί» σωστά, τότε το νευρικό σύστημα ηρεμεί. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να αναπνεύσετε με μεγαλύτερη ευκολία και να ενισχύσετε τη φωνή σας.

Διαπραγματευτείτε, ενώ κάθεστε σωστά στην καρέκλα

Εάν θέλετε να διαπραγματευτείτε κάτι με ένα φίλο ή έναν πελάτη, βάλτε τα χέρια σας πάνω στο τραπέζι και χαμογελάστε. Κάντε ένα πείραμα και ξαφνικά καθίσετε πίσω στην καρέκλα. Τότε θα δείτε αυτόματα τον συνομιλητή σας να αντιδρά και να σας «υποστηρίζει» λιγότερο. Και όμως, ανάλογα με τη στάση του σώματός σας, επηρεάζετε τις σκέψεις του απέναντί σας.

Πηγή : therooster.gr

Related

blog 2259263255460945242

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item