Kέικ σοκολάτας με αβοκάντο, Xωρίς Aυγά και Bούτυρο!
Ό ταν δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική συνταγή κέικ σοκολάτας θα την λατρέψετε. Είναι ελαφρύ, με απαλή γεύση και πλούσιο σε σοκολάτα και υ...
- Βιταμίνη C
- Ασβέστιο
- Μαγνήσιο
- Νάτριο
- Η βιταμίνη Κ
- βιταμίνη Β1
- βιταμίνη Β2
- βιταμίνη Β3
- Η βιταμίνη Β5
- Η βιταμίνη Β6
- Η βιταμίνη Β9
- βιταμίνη Ε
- Φώσφορος
- Σίδερο
- Ψευδάργυρος
- Μαγγάνιο
- 1 ώριμο αβοκάντο, πολτοποιημένο και ομογενοποιημένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Προτιμήστε αλεύρι ολικής αλέσεως για πιο υγιεινή επιλογή)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο ή μαύρη σοκολάτα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη καρύδας
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- 2 ώριμα αβοκάντο, πολτοποιημένα
- 5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο ή μαύρη σοκολάτα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
Στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο και το λευκό ξύδι, το αβοκάντο, το νερό, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέστε τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, διαιρέστε το μείγμα ομοιόμορφα δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ.
Μετά από μισή ώρα, ελέγξτε να δείτε αν είναι έτοιμο.
Στη συνέχεια, αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες, και έπειτα από 15 λεπτά βγάλτε τα έξω να κρυώσουν εντελώς.
Πηγή : enallaktikidrasi.com