synoronews

Αλλάξτε τη ζωή σας μετά τις διακοπές! [music video]

Από την Λία Καρυδά- Γιαννιτσοπούλου, MSc, MBA, Dip Coach. Personal Life Coach Oι διακοπές αποτελούν για όλους μας αναγκαία, αλλά σύ...

Από την Λία Καρυδά- Γιαννιτσοπούλου, MSc, MBA, Dip Coach.
Personal Life Coach
διακοπές αποτελούν για όλους μας αναγκαία, αλλά σύντομη φάση αποφόρτισης μετά από μια παρατεταμένη σε διάρκεια περίοδο πολλών υποχρεώσεων σε οικογενειακό, επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Εκτός όμως από χαλάρωση και ξεκούραση, οι διακοπές μπορούν να μας προσφέρουν ελεύθερο χρόνο για να οργανώσουμε την σκέψη μας και να προγραμματίσουμε τι θα θέλαμε να αλλάξουμε στη ζωή μας επιστρέφοντας και πάλι στα καθήκοντά μας.

Σας παρουσιάζουμε τον δεκάλογο των αλλαγών μετά τις διακοπές! Καλείστε λοιπόν να διαλέξετε ποιες αλλαγές θα βάλετε στο πρόγραμμά σας για να βελτιώσετε τη ζωή σας από το ερχόμενο φθινόπωρο.

1 Βελτίωση της διατροφής σας
Αν έχετε ανάγκη από απώλεια βάρους για να βελτιώσετε την υγεία σας αλλά και την εμφάνιση σας, τότε δεν υπάρχει καταλληλότερη περίοδος να την στοχοποιήσετε από το φθινόπωρο. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες και περιορίστε τους διατροφικούς πειρασμούς που σας οδηγούν σε πρόσληψη βάρους.

2 Περιορίστε ή διακόψτε το κάπνισμα
Ευκαιρία να απομακρύνετε από την καθημερινότητα μια εξαιρετικά επιβλαβή συνήθεια! Τον Σεπτέμβριο που θα είστε απασχολημένοι με την επανένταξη στην καθημερινότητα είναι πιο εύκολο να περιορίσετε το κάπνισμα ή και να το διακόψετε χωρίς να έχετε έντονα συμπτώματα στέρησης.

3 Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας
Σκεφτείτε ποια άτομα του περιβάλλοντος σας έχουν τοξική επίδραση στην προσωπικότητα σας και απομακρυνθείτε διακριτικά! Η συναναστροφή με ανθρώπους που μας μειώνουν, μας στενοχωρούν και μας κάνει δυστυχισμένους και μειώνει την απόδοση μας στην καθημερινότητα.

4 Εκφράστε ανοιχτά τα συναισθήματα σας
Καιρός να γίνετε πιο εξωστρεφείς και να πείτε φωναχτά και με ειλικρίνεια αυτό που νιώθετε! Τα συναισθήματα είναι για να τα εκδηλώνουμε και όχι για να τα κρατάμε για τον εαυτό μας.

5 Ενυδατωθείτε
Βάλτε στόχο να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Χρειαζόμαστε 1,5- 2,5 λίτρα νερού ημερησίως για να είμαστε ενυδατωμένοι και όμως πλειοψηφικά δεν καταναλώνουμε ούτε τη μισή ποσότητα. Για να αποφύγετε πονοκεφάλους, έλλειψη συγκέντρωσης και οιδήματα βάλτε στόχο να πίνετε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα!

6 Καταπιαστείτε με κάποιο χόμπι
Οι περισσότεροι από εμάς ασχολούμαστε τόσο πολύ με την καθημερινότητα μας που δεν μας περισσεύει χρόνος να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας. Είναι όμως σπουδαίο να ξεκλέβουμε έστω 1 ώρα την εβδομάδα για να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί, ότι και αν είναι αυτό. Σκεφτείτε με προσοχή με τι θα μπορούσατε να καταπιαστείτε και ξεκινήστε το μετά τις διακοπές. Θα αισθανθείτε πολύ καλά που θα κάνετε κάτι για εσάς μέσα σε όλα όσα κάνετε για τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

7 Οργανώστε τον χώρο σας
Ευκαιρία να αναδιατάξετε το σπίτι σας και να απαλλαγείτε από όλα τα περιττά αντικείμενα που κατά καιρούς στοιβάζατε και λυπόσασταν να αποχωριστείτε. Καιρός λοιπόν να κρατήσετε μόνο όσα πράγματα χρειάζεστε πραγματικά και να χαρίσετε ή να πετάξετε αυτά που απλώς ‘πιάνουν περιττό χώρο’ στο σπίτι σας.

8 Ασκηθείτε
Η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση, την φυσική σας κατάσταση αλλά και την υγεία! Βάλτε στην καθημερινότητα σας το περπάτημα, το γυμναστήριο, την κολύμβηση, μια πολεμική τέχνη ή ότι άλλο προτιμάτε. Θα δείτε πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία σας αλλά και η συνολική σας εικόνα!

9 Διαβάστε βιβλία
Είναι καιρός να αρχίσετε να ταξιδεύετε με τα βιβλία. Ένα καλό βιβλίο αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο να ξεφύγετε από την πραγματικότητα. Βάλτε στόχο να διαβάζετε έστω ένα βιβλίο τον μήνα. Έτσι θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις αλλά και την φαντασία σας!

10 Ελάτε πιο κοντά στη φύση
Είναι σημαντικό ειδικότερα για όσους ανθρώπους ζουν σε αστικό περιβάλλον να ξεκλέβουν χρόνο για να έρχονται σε επαφή με την φύση. Το φυσικό περιβάλλον μας χαλαρώνει, μας ξεκουράζει και μας δίνει ενέργεια. Μια βόλτα σε ένα άλσος, ένα πάρκο ή μια παραλία τουλάχιστον μια φορά στην εβδομάδα είναι αρκετή για να τονώσει τη διάθεση σας. Γιατί λοιπόν να μην την εντάξετε στην καθημερινότητα σας;

O δεκάλογος που προηγήθηκε αποτελεί απλά μια ενδεικτική λίστα αλλαγών που μπορείτε να στοχοποιήσετε μετά τις διακοπές σας. Εσείς δεν έχετε παρά να αξιολογήσετε ποιες από αυτές αξίζει να προγραμματίσετε και να προσθέσετε και άλλες σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

* Xristin-aki.-*

Πηγή : fe-mail.gr

Related

blog 2293421005727816456

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item