synoronews

Bασιλικός πολτός: Μια υπέρ-τροφή θαύμα της φύσης! [video]

Γράφει η Έλενα Le Guevel Διατροφολόγος με ειδίκευση στην ορθομοριακή διατροφή και θεραπεία μέσω ορθομοριακών συμπληρωμάτων. Μια υ...

Γράφει η Έλενα Le Guevel
Διατροφολόγος με ειδίκευση στην ορθομοριακή διατροφή και θεραπεία μέσω ορθομοριακών συμπληρωμάτων.

Μια υπέρ-τροφή θαύμα της φύσης.

Ο βασιλικός πολτός είναι ένα θαύμα της φύσης, μία υπέρ-τροφή με μεγάλη διατροφική αξία. Ο άνθρωπος δεν έχει ακόμη μπορέσει να μιμηθεί τις ιδιότητές του, αλλά ούτε και να εξηγήσει τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία.

Είναι μια φυσική ουσία, την οποία παράγουν οι μέλισσες τροφοί – εργάτριες από την 6η έως την 14η μέρα της ζωής τους. Μέχρι την 3η μέρα από τη γέννησή τους όλες οι μέλισσες τρέφονται με αυτόν, μετά αποτελεί αποκλειστική τροφή της βασίλισσας. Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα που τρέφεται με βασιλικό πολτό μεγαλώνει και σχηματίζεται με εκπληκτική ταχύτητα. Μέσα σε 12 μόνο μέρες, η βασίλισσα που γεννήθηκε ίδια με όλες τις υπόλοιπες μέλισσες της κυψέλης καταλήγει να ζυγίζει 1250 φορές περισσότερο. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής της γεννά περισσότερα από 2.000 κάθε μέρα, που αντιστοιχούν σε 2,5 φορές το βάρος της! Παρόλη την εξάντληση που μια τέτοια ωοτοκία θα επέφερε, η βασίλισσα προορίζεται να ζήσει 4 με 5 χρόνια, όταν όλες οι υπόλοιπες μέλισσες ζουν από 2 έως 6 μήνες.

Η διατροφική ανάλυση αυτής της υπέρ-τροφής.

Είναι πλούσιος σε σάκχαρα εύκολα αφομοιώσιμα όπως είναι η γλυκόζη και η φρουκτόζη σε ποσοστό 11%. Περιέχει 12% πρωτεΐνες και βασικά λιπαρά οξέα 5%. Ακόμη, βρίσκουμε μεγάλη ποσότητα βιταμινών Β1, Β2, Β3, Β6, φολικό οξύ, Η,νιασίνη (ΡΡ) και είναι το τρόφιμο με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα στη φύση σε βιταμίνη Β5.

Επίσης περιέχει πολλά οργανικά ιχνοστοιχεία όπως θείο, φώσφορο, χαλκό, ψευδάργυρο, σίδηρο, πυρίτιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και αρσενκό.

Περιέχει δε, μεγάλη ποσότητα αμινοξέων. Βρίσκουμε αργινίνη, αλαμίνη, κυστίνη, γλυκίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, προλίνη, σερίνη, τυροσίνη, βαλίνη, γλουταμηνικό οξύ, ταυρίνη και σπαρτικό οξύ. Εκτός από όλα αυτά, περιέχει και σημαντικές ποσότητες φυσικών αντιβιοτικών και αντιβακτηριακές ουσίες.

Όλα αυτά μας πείθουν, ότι πρόκειται όντως για μία υπέρ-τροφή, εξαιρετικής πυκνότητας ως προς τη σύνθεσή της, αλλά και ύψιστης διατροφικής αξίας.

Το μυστήριο του βασιλικού πολτού

Διαβάζω στο διαδίκτυο για τα θαύματα του βασιλικού πολτού.

Όλοι μιλάνε για διατροφική ανάλυση στα 100 γραμμάρια και απορώ, κανείς δεν σκέφτηκε ότι για να λάβει κάποιος 100 γρ. θα πρέπει να λαμβάνει βασιλικό πολτό για τριαντατρείς μήνες… δυόμιση χρόνια δηλαδή, κάθε μέρα!

Σκεφτείτε ότι σε θεραπεία ενός μήνα έχουμε πάρει μόνο 3 περίπου γραμμάρια!

Άρα, κάτι άλλο έχει αυτή η εξόχως υπέροχη ουσία για να είναι τόσο πολύτιμη στον οργανισμό μας.

Ο βασιλικός πολτός, δεν έχει μελετηθεί επαρκώς.

Υπάρχει η άποψη σε επιστημονικούς κύκλους, ότι για τα οφέλη του στην υγεία μας είναι υπεύθυνα στοιχεία που δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να προσδιορίσουμε και να αναλύσουμε. Πρόκειται για κάποιους ηλεκτρολύτες, οι λαμοποίοι δρουν σε αμελητέες ποσότητες και τους οποίους δεν μπορούμε να τους πάρουμε από άλλες τροφές στη φύση. Βρίσκονται μόνο στο βασιλικό πολτό!

Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να προσδιορίσουμε όλα τα συστατικά του και να απαντήσουμε στο ερώτημα, γιατί η ελάχιστη λήψη 0,1 – 0,2 γρ. την ημέρα προσφέρει πραγματικά αμέτρητα οφέλη στον οργανισμό μας. Πρόκειται για ένα τρόφιμο θαύμα για τους ορθομοριακούς διατροφολόγους, ένα τρόφιμο με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η θεραπευτική δράση του στον οργανισμό μας.

Εδώ και 4.000 χρόνια οι πρόγονοί μας γνώριζαν τις ιδιότητες του βασιλικού πολτού και τον χρησιμοποιούσαν για να την ενδυνάμωση ασθενών, να ενισχύσουν τη λίμπιντο, αλλά και για να προστατεύσουν τον οργανισμό από από σοβαρές ασθένειες και επιδημίες.

Είναι βέβαιο ότι βασιλικός πολτός έχει ισχυρές δυναμωτικές, αναζωογονητικές και αναγεννητικές ιδιότητες και δρα πολυεπίπεδα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με μελέτες αμερικανικών πανεπιστημίων, ο βασιλικός πολτός διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες και συγκεκριμένα δρα κατά του βακίλου του Κοχ (Koch), Εστερίχεια Κόλι, χρυσού σταφυλόκοκκου, πρωτέα και άλλων ακόμη ισχυρών βακίλων. Δεν μπορούμε όμως να υποστηρίξουμε ότι αποτελεί φάρμακο πανάκεια κατά συγκεκριμένων ασθενειών, γιατί θα παραποιούσαμε την αλήθεια που είναι, ότι αποτελεί μια ισχυρότατη υπέρ-τροφή που είναι ικανή να ξαναρυθμίσει τον οργανισμό.

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να καταναλωθεί από όλες τις ηλικίες, από εγκύους ακόμη και από πολύ μικρά παιδιά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμος σε περιπτώσεις ανάρρωσης για γρήγορη ανάκτηση δύναμης, για περιπτώσεις ελαφριάς κατάθλιψης, έντονου στρες, νευρικής ανορεξίας, ανικανότητας, εμμηνόπαυσης, ανδρόπαυσης, συνδόμου χρόνιας κόπωσης, και δερματικών παθήσεων και τριχόπτωσης.

Δυναμώνει επίσης το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και παρέχει σημαντικά οφέλη σε ασθενείς με πάρκινσον, δυναμώνει τη μνήμη, βοηθά σε περιπτώσεις καρδιακών επιπλοκών και καταπολεμά την αϋπνία.

Επειδή το εύρος χρήσης του και τα οφέλη του εκτείνονται σε πάρα πολλούς τομείς και χρησιμοποιούνται από τον κάθε οργανισμό διαφορετικά, εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα, ο βασιλικός πολτός συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες προσαρμογόνες υπέρ-τροφές.

Συνέργειες βασιλικού πολτού με άλλες ουσίες.

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να καταναλωθεί μόνος του ή σε συνέργεια με άλλες φυσικές ουσίες για μια πιο στοχευμένη αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων.

– Με τζίνσενγκ (Ginseng) :

Για γρήγορα ενδυνάμωση, ενέργεια και δύναμη.

– Με καρπούς γκότζι (Goji) :

Για τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος

– Με μάκα (Maca) και τζίνσενγκ (Ginseng) :

Για σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

– Με σπιρουλίνα (Spiruline) και τζίνσενγκ (Ginseng) :

Για ανάρρωση και ενδυνάμωση καταπονημένων οργανισμών.

– Με Pοδιόλα (Rhodiola):

Για ενίσχυση συγκένρωσης και μνήμης

– Με Τζίνκο Μπιλόμπα (Gingko Biloba) και Ροδιόλα (Rhodiola):

Για εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος :

– Με Γκουαράνα (Guarana) :

Για ενδυνάμωση και έλεγχο της όρεξης

– Με Ροδιόλα (Rhodiola)και Ashwagandha :

Για την καταπολέμηση της αυπνίας και του έντονου στρες.

– Με Πρόπολη :

Για ενίσχυση ανοσοποιητικού κατά τους χειμερινούς μήνες και προστασία από γρίππη.

– Με Μάκα (Maca) και Μπαμπού (Bambou) :

Για πρόληψη της οστεοπόρωσης και θεραπεία ελαφριών σταδίων της.

Τέλος αποτελεί σημαντική θεραπεία σε περιπτώσεις γυναικείας τριχόπτωσης που οφείλονται σε ορμονικά προβλήματα.

Θεραπεία – Δοσολογία

Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε φρέσκο, βιολογικό βασιλικό πολτό 0.5γρ. με 1γρ. την ημέρα σε περιπτώσεις εντατικής θεραπείας, αλλιώς η δόση των 0.2 γρ την ημέρα αρκεί . Ο φρέσκος βασιλικός πολτός είναι πιό δραστικός. Προσοχή όμως! Διατηρείται μόνο εντός ψυγείου, μακρυά από φως και υγρασία σε καλά κλεισμένη συσκευασία και έτσι πρέπει να τον αγοράζουμε.

Εάν δεν μπορούμε να βρούμε βασιλικό πολτό που να πληρεί τις πιό πάνω προδιαγραφές, μπορούμε να τον λάβουμε σε υγρή μορφή από αμπούλες, 10ml ημερησίως. Η θεραπεία είναι καλό να διαρκεί 6 με 8 εβδομάδες και να επαναλαμβάνεται 3 με 4 φορές τον χρόνο για την αντιμετώπιση των πιο πάνω συμπτωμάτων.

Παρενέργειες

Γενικά δεν παρουσιάζει καμία απολύτως παρενέργεια.
Άτομα όμως με αλλεργία σε τσιμπήματα μελισσών, μέλι, γύρη μελισσών και πρόπολη δεν πρέπει να τον καταναλώνουν.
* Xristin-aki.-*

Πηγή : awakengr.com

Related

blog 773169264321432722

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item