Η πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!
Η κυρία Ρόζα είναι μόνιμος κάτοικος Σικίνου. Μένει στο Χωριό, μαγειρεύει υπέροχα. Δοκιμάσαμε την πορτοκαλόπιτά της (ή πατσαβουρόπιτα ό...
https://to-synoro.blogspot.com/2016/08/portokalopita-rozas.html
Η κυρία Ρόζα είναι μόνιμος κάτοικος Σικίνου. Μένει στο Χωριό, μαγειρεύει υπέροχα. Δοκιμάσαμε την πορτοκαλόπιτά της (ή πατσαβουρόπιτα όπως τη λέει) και ήταν η καλύτερη που έχουμε φάει ποτέ!
Την παρακαλέσαμε να μας δώσει τη συνταγή.
Την παρακαλέσαμε να μας δώσει τη συνταγή.
Αντί για δική της φωτογραφία μας πρότεινε να βάλουμε τη θέα από την αυλή της.
Ιδού:
Πορτοκαλόπιτα Ρόζας
Υλικά
- 10 φύλλα κρούστας
- 1 ποτήρι λάδι (χρησιμοποιεί εκείνη) ή σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 αυγά
- Ξίσμα από 4 πορτοκάλια (το μισό ξισμα στο σιρόπι και μισό στο μίγμα)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό που βράζουμε για 10 λεπτά (δεν πήζει)
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σ' ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα.
- Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, κόβουμε τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
- Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί, τη χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.