Παραδοσιακή Κρεμμυδόπιτα με τυρί φέτα & ανθότυρο!
Του Γιώργου Μακρή Υλικά (για το φύλλο) • 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) • 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο • 2 κ. σούπας τσι...
https://to-synoro.blogspot.com/2016/08/paradosiakh-kremmydopita.html
Του Γιώργου Μακρή
Πηγή : flashnews.gr
Υλικά
(για το φύλλο)
• 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ. σούπας τσικουδιά
• 1 κ. γλυκού αλάτι
• Νερό (ανάλογο)
(για τη γέμιση)
• 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 200 γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
• 250 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος τους)
• 200 γρ. καυκαλήθρες και λίγα λάπατα ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας σιμιγδάλι
• 300 γρ. ανθότυρο (φρέσκο)
• 300 γρ. τυρί φέτα
• 3 αυγά χτυπημένα και 1 κρόκο αυγών επιπλέον για το άλειμμα
• Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι.
Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), 4΄- 5΄ανακατεύοντάς καλά.
Προσθέτουμε τα χόρτα (καυκαλήθρες και λάπατα) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και κατόπιν το ανθότυρο και τη φέτα κομματιασμένα.
Φτιάχνουμε τη γεύση με πιπέρι, λίγο αλάτι και τα 3 χτυπημένα αυγά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 επιμέρους κομμάτια.
Ανοίγουμε με πλάστη και βάζουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και κλείνουμε καλά στις άκρες.
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή : flashnews.gr