synoronews

«Έκαψε» τον Χιώνη ο Παππούς. Παραδέχθηκε ότι του δίνει έργα γιατί είναι «κολλητός» του

Άφωνοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν σε συνεδρίαση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς παραδέχθηκε ότι δίνει...

Άφωνοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν σε συνεδρίαση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς παραδέχθηκε ότι δίνει έργα στην εταιρία μελετών Χ. Χιώνη, διότι είναι «κολλητός» του!
Το θέμα ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης αρνήθηκε να ψηφίσει την παραλαβή μελετών, ζητώντας να συμπεριληφθούν στις αναθέσεις έργων και τεχνικά γραφεία του δήμου. Ο πρώην δήμαρχος αντιμετώπισε την ειρωνεία του κ. Παππού, ο οποίος του είπε «όπως βρήκες εσύ τρόπο να συνεργαστείς με τεχνικά γραφεία της περιοχής, να μου τον πεις και μένα».

Κάποιος απο τους παρευρισκόμενους του είπε ότι δίνει έργα στο Χιώνη γιατί είναι κολλητός του και τότε ο δήμαρχος Φυλής, αρπάζει το μικρόφωνο και λέει (δις μάλιστα) ενώπιον όλων: «Ναι, είναι κολλητός μου ο κ. Χιώνης!»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μια μόνο οικονομική επιτροπή, ο δήμος Φυλής είχε δώσει με απευθείας ανάθεση στην εταιρία μελετών Χ. Χιώνη τέσσερις μελέτες
ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μεταξύ των οποίων και μελέτη για αντιπλημμυρικό έργο στα Άνω Λιόσια, την οποία είχε αναλάβει να εκπονήσει επι διοίκησης Μπουραΐμη, η περιφέρεια Αττικής. Για τη συγκεκριμένη μελέτη, η περιφέρεια είχε δεσμευτεί να πληρώσει σταθερό χρηματικό ποσό ενώ για το δήμο Φυλής (με τις εκπτώσεις που θα κατέληγε να πάρει το έργο, δε θα υπήρχε κανένα κόστος).

Προς έκπληξη όλων, ωστόσο, και λίγο πριν καταλήξουν οι διαδικασίες, η διοίκηση Παππού ζήτησε από την περιφέρεια την ακύρωση του έργου, ισχυριζόμενη ότι θα την αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Λίγες ημέρες αργότερα, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκε ο δήμος λόγω πλημμυρών, έδωσε με απευθείας ανάθεση τη συγκεκριμένη μελέτη στο γραφείο του κ. Χιώνη, αντί του ποσού των 105 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση της περιφέρειας, η οποία είχε επισημάνει ότι λόγω της σπουδαιότητας του έργου, η μελέτη έπρεπε να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μπορεί να εγκριθεί απο το αρμόδιο κεντρικό συμβούλιο του κράτους..

Επιπλέον, και προς έκπληξη δική μας, το γραφείο Τύπου του δήμου, πριν λίγες ημέρες μας πληροφόρησε ότι η μελέτη κόστισε στο δήμο «το ¼ από ότι είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση(!)».

Πηγή : doxthi.gr

Related

blog 3922229658818429881

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item