synoronews

«Έκαψε» τον Χιώνη ο Παππούς. Παραδέχθηκε ότι του δίνει έργα γιατί είναι «κολλητός» του

Άφωνοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν σε συνεδρίαση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς παραδέχθηκε ότι δίνει...

Άφωνοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν σε συνεδρίαση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς παραδέχθηκε ότι δίνει έργα στην εταιρία μελετών Χ. Χιώνη, διότι είναι «κολλητός» του!
Το θέμα ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης αρνήθηκε να ψηφίσει την παραλαβή μελετών, ζητώντας να συμπεριληφθούν στις αναθέσεις έργων και τεχνικά γραφεία του δήμου. Ο πρώην δήμαρχος αντιμετώπισε την ειρωνεία του κ. Παππού, ο οποίος του είπε «όπως βρήκες εσύ τρόπο να συνεργαστείς με τεχνικά γραφεία της περιοχής, να μου τον πεις και μένα».

Κάποιος απο τους παρευρισκόμενους του είπε ότι δίνει έργα στο Χιώνη γιατί είναι κολλητός του και τότε ο δήμαρχος Φυλής, αρπάζει το μικρόφωνο και λέει (δις μάλιστα) ενώπιον όλων: «Ναι, είναι κολλητός μου ο κ. Χιώνης!»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μια μόνο οικονομική επιτροπή, ο δήμος Φυλής είχε δώσει με απευθείας ανάθεση στην εταιρία μελετών Χ. Χιώνη τέσσερις μελέτες
ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μεταξύ των οποίων και μελέτη για αντιπλημμυρικό έργο στα Άνω Λιόσια, την οποία είχε αναλάβει να εκπονήσει επι διοίκησης Μπουραΐμη, η περιφέρεια Αττικής. Για τη συγκεκριμένη μελέτη, η περιφέρεια είχε δεσμευτεί να πληρώσει σταθερό χρηματικό ποσό ενώ για το δήμο Φυλής (με τις εκπτώσεις που θα κατέληγε να πάρει το έργο, δε θα υπήρχε κανένα κόστος).

Προς έκπληξη όλων, ωστόσο, και λίγο πριν καταλήξουν οι διαδικασίες, η διοίκηση Παππού ζήτησε από την περιφέρεια την ακύρωση του έργου, ισχυριζόμενη ότι θα την αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Λίγες ημέρες αργότερα, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκε ο δήμος λόγω πλημμυρών, έδωσε με απευθείας ανάθεση τη συγκεκριμένη μελέτη στο γραφείο του κ. Χιώνη, αντί του ποσού των 105 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση της περιφέρειας, η οποία είχε επισημάνει ότι λόγω της σπουδαιότητας του έργου, η μελέτη έπρεπε να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μπορεί να εγκριθεί απο το αρμόδιο κεντρικό συμβούλιο του κράτους..

Επιπλέον, και προς έκπληξη δική μας, το γραφείο Τύπου του δήμου, πριν λίγες ημέρες μας πληροφόρησε ότι η μελέτη κόστισε στο δήμο «το ¼ από ότι είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση(!)».

Πηγή : doxthi.gr

Related

blog 3922229658818429881

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item