synoronews

28 προτάσεις για τη Νάξο

Για άλλη μια χρονιά το timeline σου σε όλα τα social έχει γεμίσει με φωτογραφίες και check in από την Νάξο. Αναρωτιέσαι το γιατί. Είνα...


Για άλλη μια χρονιά το timeline σου σε όλα τα social έχει γεμίσει με φωτογραφίες και check in από την Νάξο. Αναρωτιέσαι το γιατί. Είναι η αύρα της; Είναι οι παροχές της; Είναι οι ομορφιές της; Είναι η διαφορετικότητα της από τα άλλα κυκλαδίτικα νησιά; Δεν ξέρω αν είναι κάποιο από όλα αυτά ή και όλα μαζί αλλά η Νάξος είναι σίγουρα ένα απόλυτα ερωτεύσιμο νησί.

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Είναι ένα νησί που αν προσπαθήσεις να το ανακαλύψεις σίγουρα δεν θα μπορέσεις με την πρώτη φορά. Το μέγεθος της έχει ως αποτέλεσμα να έχει διαφορετικούς χαρακτήρες και να ταιριάζει σε όλα τα γούστα. Θα δεις οικογένειες, θα δεις γυναικοπαρέες, θα δεις εναλλακτικούς, θα δεις ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ας ξεκινήσουμε όμως με το τι πρέπει εσύ οπωσδήποτε να δεις.

Αν πας Νάξο και δεν πιεις κίτρο τότε είναι σα να έχεις πάει Κρήτη και να μην πιεις ρακί. Επιβάλλεται να το δοκιμάσεις και επιβάλλεται να το πάρεις και σαν δώρο για να δώσεις όταν επιστρέψεις πίσω.

Αν πιάσουμε τις παραλίες δεν έχει σταματημό. Η Μικρή Βίγλα είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της. Ουσιαστικά είναι δύο παραλίες που χωρίζονται από έναν αμμόλοφο. Τιρκουάζ νερά και απέραντη άμμος.
[next]
Στην βόρεια παραλία που ακούει και στο όνομα Παρθένα θα δεις άπειρους να κάνουν kite surf και για wind surf. Τα κύματα εκεί είναι ιδανικά και το θέαμα είναι φανταστικό.

Για πιο beach bar καταστάσεις θα πας στον Άγιο Προκόπιο όπου το Mojito έχει την μερίδα του λέοντος. Μία ατέλειωτη παραλία που δεν χορταίνεις με τίποτα. Αράζεις στις ξαπλώστρες ή στις μαξιλάρες και πίνεις το cocktail σου ή τρως μεξικάνικες γεύσεις στην παραλία. Σαν να είσαι στο Μέχικο.
[next]
Λίγο πιο πέρα είναι η Αγία Άννα η οποία έχει και αυτή πολλά beach bar. Το Santana φέτος μπορεί άνετα να σου διδάξει τι θα πει αυθεντικό beach bar. Υπεράνετες ξαπλώστρες, μαξιλάρες που σε προκαλούνε να χυθείς, cocktails να περνάνε διαρκώς μπροστά σου και μεγάλη ποικιλία στις επιλογές για φαγητό.

Στην ίδια παραλία υπάρχει και το Island, ένα κλασικό κυκλαδίτικο bar που κρατάει μέχρι τα ξημερώματα. Εκεί πηγαίνουν όσοι προτιμούν να μείνουν στα παραλιακά αντί να πάνε στην Χώρα.

Λίγο πιο δίπλα είναι η Πλάκα. Ένας χωματόδρομος ενώνει όλα τα ταβερνάκια και τα beach bar που έχει. Εκεί βρίσκεται και το camping του νησιού το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα από την απέραντη παραλία.

Στην ίδια περιοχή είναι το Yazoo Summer Bliss, ένα beach bar όπως θα έπρεπε να είναι. Από το πρωί για καφέ και chillout μουσική, σνακ και φαγητά που θα γλείφεις δάχτυλα. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει ανοίξει και εστιατόριο με κρητική και αξιώτικη κουζίνα. Θα δεις πιάτα που ανταγωνίζονται εστιατόρια της Αθήνας. Όμως το Yazoo δεν σταματά εκεί. Το βράδυ σου προσφέρει cocktail υψηλού επιπέδου. Με ένα τέτοιο στο χέρι μπορείς να απολαύσεις ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα που έχεις δει ποτέ.

Το Yazoo κάνει εδώ και δέκα χρόνια full moon party που μαζεύει όλο το νησί. Θα ακούσεις απίστευτες μουσικές ενώ η highlight στιγμή είναι όταν αφήνονται τα φαναράκια και πλησιάζουν το φεγγάρι σε απόσταση αναπνοής με τα ντεσιμπέλ να παίζουν δυνατά.
[next]
Συνεχίζοντας να μιλάμε για παραλίες επιβάλλεται να πας στην Χαβάη. Είναι όνομα και πράγμα. Αμμουδιά μπαμπάκι και πεντακάθαρα νερά. Εκεί κάπου ίσως χαθείς στον χωροχρόνο.

Ένα σημείο του νησιού που πρέπει να επισκεφτείς είναι η σπηλιά της Ρίνας. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού και ένα από τα πιο παρθένα μέρη της Νάξου. Εκεί μπορείς να πας με μια από τις μονοήμερες εκδρομές που διοργανώνονται από το λιμάνι του Πίσω Λιβαδιού.

Εκεί όμως που θα πας και θα μείνεις άφωνος είναι στον Καλαντό. Χρυσαφένια αμμουδιά, κρυστάλλινα νερά. Απέναντι ακριβώς βλέπεις την Ηρακλειά. Η παραλία είναι αρκετά παρθένα και το μόνο που θα σε σώσει αν δεν έχεις προμήθειες είναι η αυτοσχέδια καντίνα που οι ντόπιοι φτιάχνουν μαγικά με τα χεράκια τους

Υπάρχουν άπειρες παραλίες σε ένα τόσο μεγάλο νησί όπως καταλαβαίνεις και για όλα τα γούστα. Αμμίτης, Χίλια Βρύση, Αμπράμ, Αζαλάς, Ψιλλή Άμμος και δεν έχει τελειωμό. Ρώτα τους ντόπιους πού να πας ανάλογα με τον καιρό και τον άνεμο. Σε κυκλαδονήσι βρίσκεσαι, μην το ξεχνάς.

Το νησί ετούτο όμως είναι ξακουστό και για την νυχτερινή του ζωή. Η Μέκκα του είναι η Χώρα. Εκεί θα βρεις το Swing. Ένα bar πάνω στην παραλία, στο μπαλκόνι μιας μονοκατοικίας με πιάτο όλο το λιμάνι. Ιδιαίτερη διακόσμηση, ποιοτικά cocktails και ακόμα πιο όμορφες μουσικές.

Φέτος έχει ήδη αρχίσει να γίνεται must το Mojo το οποίο μεταφέρθηκε στην ταράτσα και έχει μακράν την καλύτερη θέα στην Χώρα. Εκεί μαζεύεται ο καλύτερος κόσμος του νησιού μέχρι να μεταφερθούν ακριβώς από κάτω.

Υπάρχουν πολλά bar στην Χώρα για κάθε επιθυμία. Εκεί όμως που καταλήγουν όλοι είναι στο Ocean. Στην άκρη του λιμανιού, το παιχνίδι αρχίζει από το έξω μέρος νωρίς ενώ όσο περνάει η ώρα μεταφέρεται στον μέσα -τεράστιο- χώρο του.

Το φαγητό μετά το ποτό πάντα είναι ένα θέμα. Όταν πια θα έχει ξημερώσει ο προορισμός σου είναι ένας. Στον δρόμο που βγάζει από την Χώρα βρίσκεται ο Κάγκανης. Είναι ένα εργαστήριο που φτιάχνει σφολιάτες και ό,τι άλλο φανταστείς εκείνη την ώρα. Είναι όλα πάνφρεσκα όπως καταλαβαίνεις. Αν θες και σάντουιτς τότε εκεί θα πας. Όμως ό,τι αλμυρό και αν διαλέξεις πρέπει να κλείσεις με ένα donut που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Αν είσαι τύπος που το σουβλάκι δεν το αποχωρίζεται ούτε στις διακοπές του τότε θα λατρέψεις το Yasouvlaki που είναι τίμιο, καθαρό και πάντα δίπλα σου τις στιγμές που γουργουρίζει η κοιλίτσα σου.

Μιας και μιλήσαμε για φαγητό να μιλήσουμε και για ταβέρνες. Η Μάρω είναι το must αφού οι μερίδες της είναι τεράστιες και ο κόσμος κάνει ουρά για να φάει. Αν πας νωρίς το απόγευμα θα βρεις να κάτσεις.

Πηγή : msn.com

Related

blog 5184237874210950412

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -