synoronews

Πώς θα πάτε και πόσα θα χαλάσετε στην ''Καραϊβική της Ελλάδας''! [photos]

Κ ατάφυτα νησάκια που περιστοιχίζονται από το απέραντο γαλάζιο και ρίχνουν το γάντι στην… Καραϊβική µε κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά και ...

Κατάφυτα νησάκια που περιστοιχίζονται από το απέραντο γαλάζιο και ρίχνουν το γάντι στην… Καραϊβική µε κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά και ειδυλλιακό τοπίο, είναι µια από τις καλύτερες επιλογές για µια ονειρική ηµερήσια απόδραση!


Πού: Τα Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 µικρών νησίδων, περιστοιχίζονται από το απέραντο γαλάζιο, µε κρυστάλλινα νερά και βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Εύβοιας µεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου στην προέκταση του αρχαίου ακρωτηρίου Κήναιο, απέναντι από τον οικισµό Κάβος. To σύµπλεγµα των νησιών είναι δηµιούργηµα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηµατισµό και το µεγαλύτερο λέγεται Μανολιά. Μέχρι το 1964 η περιοχή ήταν κατοικήσιµη αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης ρεύµατος και νερού, ενώ την εν λόγω χρονιά οι τελευταίοι που άφησαν τον οικισµό ήταν η οικογένεια Λυµπέρη – η ίδια που εδώ και 23 χρόνια αναλαµβάνει να µας µεταφέρει µέχρι εδώ.


Πρόσβαση: Μπορείτε να φτάσετε οδικώς από την Αθήνα στα Καµµένα Βούρλα σε 1ώρα και 55΄ (177 χλµ.) και να περάσετε απέναντι µε τα καραβάκια «Τα έχω δει όλα Ι» και «Τα έχω δει όλα ΙΙ» (χωρητικότητας 62 και 37 ατόµων αντίστοιχα). Η διαδροµή διαρκεί 35 ΄, παρόλη την κοντινή απόσταση, γιατί το πλοιάριο πριν φτάσει στην παραλία κάνει µια µίνι περιήγηση γύρω από τα νησάκια. Εναλλακτικά, αν παραθερίζετε ήδη κάπου στην Εύβοια ή αν θέλετε να κάνετε µια µεγαλύτερη µεν αλλά πιο γραφική και πολύ πιο όµορφη διαδροµή, µπορείτε να φτάσετε οδικώς µέχρι την παραλία της Λιχάδας, το βορειοδυτικότερο σηµείο της Εύβοιας ή αλλιώς Κάβος, όπως αποκαλούν το µέρος οι ντόπιοι. Απέχει 3,5 ώρες από την Αθήνα (και 2 ώρες και 15΄ από τη Χαλκίδα) αλλά το οδικό δίκτυο δεν είναι καλό. Από εκεί θα πάρετε τα καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ» (χωρητικότητας 20 ατόµων). Από τον Κάβο περνάτε απέναντι σε µισή ώρα –αν και απέχει µόλις 1.000 µέτρα– καθώς πριν φτάσει στην παραλία κάνει επίσης βόλτα γύρω από τα νησάκια.


Εισιτήρια: Από Καµµένα Βούρλα είναι €12/άτοµο µε τ’ επιστροφής και €6/ανήλικοι. Αντίστοιχα από Κάβο είναι €6/άτοµο µετ’ επιστροφής και δωρεάν τα παιδιά κάτω των 10 ετών.

Ξαπλώστρες και οµπρέλες: Διατίθενται δωρεάν, ωστόσο Σάββατο & Κυριακή ίσως δεν βρείτε καθώς εκτός από τον κόσµο που µεταφέρουν τα καραβάκια η παραλία γεµίζει και µε ιδιωτικά σκάφη.

Δροµολόγια: Οι ηµερήσιες εκδροµές ξεκινούν 18/6 και τελειώνουν 20/9. Από τον Κάβο φεύγουν καθηµερινά κάθε 15΄ και αντίστοιχα για την επιστροφή ενώ από τα Καµµένα Bούρλα καθηµερινά στις 12:00 και επιστροφή στις 18:00.Τον Αύγουστο έχει 2 δροµολόγια, 11:00 & 12:00 και επιστροφή 17:00 & 18:00. Οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής από Καµµένα Βούρλα είναι δεσµευτικές.

Beach bar: Στην παραλία λειτουργεί καντίνα, όπου θα βρείτε νερό, καφέ και διάφορα ροφήµατα, αλλά και φαγητό (σουβλάκια, πατάτες, σαλάτα κ.λπ.) σε τιµές πολύ λογικές. Ενδεικτικά: €0,5 το νερό, €2 καφές και €2 το αναψυκτικό.


Tips
1. Μπάνιο σε άλλη παραλία δεν µπορείτε να κάνετε καθώς το µέρος είναι ηφαιστειογενές µε µαύρη πέτρα. Παρόλα αυτά έχετε τη δυνατότητα να περιπλανηθείτε µε τα πόδια για να δείτε και τις άλλες παραλίες αλλά και για να φτάσετε στον –εγκαταλειµµένο πλέον– οικισµό που απέχει από την παραλία µόλις 3΄.
2. Φροντίστε να φτάσετε στον Κάβο ή στα Καµµένα Βούρλα περίπου 40΄ µε 1 ώρα νωρίτερα. Κράτηση για το καραβάκι δεν µπορείτε να κάνετε.
3. Στην παραλία και γενικά στο νησί απαγορεύεται το camping.
4. Πολύ πρόσφατα άνοιξε ακόµα ένα beach bar, στην άλλη πλευρά του νησιού.
5. Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι επιπλέον µαζί σας εκτός από αυτά που ούτως ή άλλως θα παίρνατε για να πάτε σε οποιαδήποτε παραλία για µπάνιο.


Επικοινωνία: 6972508181, 6979709346, 6977628080,


Πηγή 

Related

blog 3996873163972385572

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item