synoronews

Εξάρτηση στο αλκόολ!

Της Χρυσούλας Κοκκινοπουλου , Σύμβουλου Ψυχικής υγείας , Σύμβουλου εξαρτήσεων Έχουμε δύο είδη αλκοολισμού «Τον υπέρμετρο αλκοολ...

Της Χρυσούλας Κοκκινοπουλου , Σύμβουλου Ψυχικής υγείας , Σύμβουλου εξαρτήσεων

Έχουμε δύο είδη αλκοολισμού

«Τον υπέρμετρο αλκοολισμό»
ο οποίος ξεκινά με τον εμποτισμό του οργανισμού μέχρι το μεθύσι, όπου όπως σε όλες τις άλλες μορφές δηλητηρίασης τα συμπτώματα που δημιουργεί χάνονται μετά την μύωση της τοξικής ουσίας στον οργανισμό και τις περισσότερες φορές δεν αφήνει αποτυπώματα.

«Το χρόνιο αλκοολισμό»
ο οποίος εμφανίζεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα χρήσης του αλκοόλ. Σ’ αυτή την περίπτωση η χρήση μπορεί να επιφέρει με το πέρασμα του χρόνου, σημαντικές διαταραχές στο μεταβολισμό του οργανισμού, οι οποίες αποτελούν την πηγή σοβαρών προβλημάτων εκ των οποίων τα πιο συχνά έχουν να κάνουν με το νευρικό σύστημα, ξεκινώντας από την πολυνευρίτιδα και φθάνοντας σε ψυχοπαθολογικές καταστάσεις, όπως επίσης με προβλήματα στο σύστημα χώνευσις που μπορούν να οδηγήσουν στην κύρωση του ήπατος..

Όπως έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς τρόπους χρήσης του αλκοόλ, έτσι έχουμε και με δύο διαφορετικούς χρήστες.
Έχουμε τον «υπέρμετρο χρήστη», ο οποίος δεν πίνει συχνά, καθημερινά αλλά όταν πιει θα πιει. Και τον «χρόνιο χρήστη», ο οποίος πίνει καθημερινά και μεγάλες ποσότητες.

Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι στον πρώτο, δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα η εξάρτηση, ενώ στον δεύτερο η εξάρτηση αποτελεί το βασικό παράγοντα χρήσης.
Ο χρόνιος αλκοολικός είναι κυριαρχημένος από την αίσθηση της εξάρτησής του από το αλκοόλ και του είναι αδύνατον να σταματήσει να πίνει από μόνος του, διότι η δηλητηρίαση έχει γίνει αναγκαία. Αυτή η εξάρτηση είναι ψυχολογική, αλλά και οργανική, σωματική.

Η Ψυχολογική εξάρτηση είναι αυτή που εμφανίζεται πρώτη και καθορίζεται από την παθολογική ανάγκη του αλκοόλ για να απαλύνει της νευρικές εντάσεις του ατόμου. Δυστυχώς όμως αυτός ο τρόπος για περιορισμό των νευρικών εντάσεων το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι την όξυνση παρά τον περιορισμό τους. Σε αυτή την περίπτωση η μεγαλύτερη χρήση επιφέρει και μεγαλύτερη εξάρτηση. Δηλαδή δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές ψυχοπαθολογικές καταστάσεις.

Η σωματική εξάρτηση έρχεται πολύ αργότερα και εκφράζεται με το χαρακτηριστικό γνώρισμα των αλκοολικών, το πρωινό τρέμουλο το οποίο εξαφανίζεται όταν ο πότης πιει κάτι.

Σύντομο Βιογραφικό Χρυσούλας Κοκκινοπούλου
Γεννήθηκα στην Θες/νικη , ζω και εργάζομαι στην Δράμα. Έχω δίπλωμα στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (Higher National Diploma),καθώς και εκπαίδευση στην ομαδική και στην ατομική ψυχοθεραπεία. Έχω συμμετάσχει σε πολύωρα σεμινάρια εκπαιδευτικού και βιωματικού τύπου που αφορούν την αυτοεκτίμηση και την πρόληψη εξαρτήσεων. Ιδιαίτερη καμπή στην καριέρα μου είναι προσέγγιση μου σε εξαρτημένα άτομα κάτι το οποίο σπούδασα σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Action on addiction) από το university of Bath και έκανα την εκπαίδευση μου στο κέντρο απεξάρτησης Anoixtoplus, δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες. Πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι έχω αναλάβει εθελοντισμό σε συλλόγους όπως το Κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων ‘‘Δράση’’ και το‘‘ΣΟΨΥ’’.

Τομείς εξειδίκευσης: Εξάρτηση ναρκωτικά-αλκοόλ- τζόγο, συνεξάρτηση, συναισθηματική υπερφαγία- βουλιμία.
Ρήγα Φερραίου 38Α, 
Kαλαμπάκι-Δράμας, 
Διεύθυνση E-mail: sissi16483@gmail.com
Αριθμός τηλεφώνου: 6980995451

Πηγή  

Related

blog 2293298677709280574

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item