Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης ένας αξεπέραστος μεζές! (music video)
Μία φανταστική παραδοσιακή συνταγή, λατρεμένη γεύση!!! Υλικά 5 ντομάτες ώριμες και σφιχτές, πλυμένες και ψιλοκομμένες (ή ντοματά...
https://to-synoro.blogspot.com/2016/07/oi-ntomatokeftedes-ths-santorinhs.html?m=0
Μία φανταστική παραδοσιακή συνταγή, λατρεμένη γεύση!!!
Υλικά
- 5 ντομάτες ώριμες και σφιχτές, πλυμένες και ψιλοκομμένες (ή ντοματάκια άνυδρα Σαντορίνης)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις ντομάτες σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, το αυγό, το κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα αραιό μείγμα.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα.
Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες να ροδίσουν περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.
* Xristin-aki.-*Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, το αυγό, το κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα αραιό μείγμα.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα.
Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες να ροδίσουν περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.
Πηγή