synoronews

Τα 5 + του καθημερινού αγγίγματος! (music video)

Χ ρησιμοποιούμε τις αισθήσεις της όρασης και της ακοής περισσότερο από την αίσθηση της αφής, αλλά οι άνθρωποι έχουν μια πολύ σημαντική...

Χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις της όρασης και της ακοής περισσότερο από την αίσθηση της αφής, αλλά οι άνθρωποι έχουν μια πολύ σημαντική ανάγκη για σωματική επαφή κάθε μέρα.

Το άγγιγμα είναι ένα μέρος της φυσικής επικοινωνίας των ανθρώπων που δεν μπορούμε να επιτύχουμε με απόσταση. Για το λόγο αυτό, η αφή, μας δίνει την αίσθηση της σύνδεσης με τους ανθρώπους και με το περιβάλλον μας.

Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη αφής προκειμένου να αναπτυχθούν κοινωνικά και σωματικά. Στερώντας από ένα παιδί την αγάπης αφής θεωρείται ως αμέλια. Ο ψυχολόγος Harry Harlow μελέτησε μωρά πιθήκων που στερήθηκαν τρόφιμα και το άγγιγμα μιας μητέρας τα οποία στη συνέχεια είχαν την επιλογή τροφής ή επαφής. Τα φτωχά, μοναχικά, μωρά πιθήκων επέλεξαν την επαφή.

Οι άνθρωποι δεν είναι διαφορετικοί στην ανάγκη για επαφή.

5 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να έχετε σωματική επαφή κάθε μέρα:

1. Χρειάζεστε την σωματική επαφή κάθε μέρα για επικοινωνία

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και η επαφή είναι ένα φυσικό μέρος της του πώς θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Η επαφή συνήθως χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μια κοινή έννοια μεταξύ δύο ανθρώπων. Σκεφτείτε την τελευταία φορά που κρατήσατε το χέρι ή τον ώμο κάποιου.

Η χρήση της επαφής στην επικοινωνία δημιουργεί αμοιβαίους δεσμούς κατά την επικοινωνία σας και συνήθως χρησιμοποιείτε όταν υπονοούμε κάτι. Όταν χρησιμοποιούμε υπονοούμενα, υπερβάλλουμε ή κάνουμε κάποιο αστείο, χρησιμοποιούμε λέξεις ως σύμβολο ενός διαφορετικού νοήματος. Αυτές λοιπόν είναι οι συνηθισμένες στιγμές που χρησιμοποιούμε την επαφή, εκτός από όταν δείχνουμε στοργή.

2. Χρειάζεστε την σωματική επαφή κάθε ημέρα για την σύνδεση με άλλους ανθρώπους

Η αίσθηση της φυσικής μας ύπαρξης μας είναι αυτό που μας δίνει συναισθήματα. Το σφίξιμο στο στέρνο σας είναι το άγχος, το αίσθημα της ρίγης κάτω στη σπονδυλική σας στήλη είναι ο φόβος, κ.λπ. Οι αισθήσεις που αισθανόμαστε στο εσωτερικό και στην επιφάνεια του σώματός μας, μας βοηθούν να συνδεθούμε με τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω μας.

Ερευνητές από το περιοδικό Εικονική Πραγματικότητα μελετώντας το μέλλον της ανθρώπινης επαφής λένε πως «Ένα μικρό άγγιγμα από άλλο πρόσωπο μπορεί να προκαλέσει ισχυρή συναισθηματική εμπειρία, από την αίσθηση ενός παρήγορου αγγίγματος ενός συζύγου, μέχρι την αίσθηση του άγχους, όταν σας αγγίξει κάποιος ξένος. Πράγματι, το ανθρώπινο άγγιγμα φέρει την ικανότητα να συμβάλει σε μια πολύ προσωπική και πολύ οικεία αλληλεπίδραση, και μπορεί δυνητικά να προκαλέσει την αίσθηση της «εγγύτητας και να δημιουργήσουν την ανθρώπινη σχέση.»

3. Χρειάζεστε την σωματική επαφή κάθε μέρα για να πάρετε αυτό που χρειάζεστε

Η επαφή είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να πείσει τους ανθρώπους να κάνουν ό, τι πρέπει να κάνουν. Μέσω της επαφής μεταδίδονται καλύτερα οι εντολές και η σημασία των λέξεων, κερδίζοντας παράλληλα την προσοχή του άλλου ατόμου.

4. Χρειάζεστε την σωματική επαφή κάθε μέρα για να δώσετε και να λάβετε θετική ενέργεια

Η επαφή είναι ισχυρή και μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος για να μεταδοθεί και να ληφθεί ενέργεια από το ένα άτομο στο άλλο. Όταν η επαφή μεταφέρει την αγάπη ή την ευτυχία, σας δίνει θετική ενέργεια από το πρόσωπο που σας αγγίζει.

5. Χρειάζεστε την σωματική επαφή κάθε μέρα για να επουλώσει τις πληγές σας

Η Θεραπευτική επαφή έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες με την πιεσοθεραπεία, το μασάζ, τις χειροπρακτικές και τέτοια. Αυτοί οι τύποι των θεραπειών επαφής επικεντρώνονται στην επούλωση του σώματος μας, αλλά και του μυαλό μας.

Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν την επαφή για να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν υποστεί σωματική κακοποίηση, ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας αυτοκτονίας της κρίσης και άλλους, μεταδίδοντας την φροντίδα και την ηρεμία μέσω της ενέργειας.

* Xristin-aki.-*


Πηγή  

Related

blog 4727574436766369772

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item