synoronews

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας ζήτησε ο Πούτιν – Τι συμβαίνει…

Έκτακτη σύσκεψη στο Καλίνιγκραντ για τις 20 Ιουνίου συγκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετά τις πληροφορίες που έλαβε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας για αμερικανικά σχέδια δημιουργίας εξέγερσης στον ρωσικό θύλακα με την προοπτική παράδοσής του στην Γερμανία όπου και ανήκε πριν τον Β” ΠΠ με την ονομασία Königsberg.

Το Καλίνιγκραντ είναι μέσα στα σχέδια των Αμερικανών για άμεση απόσπαση από την Ρωσική Ομοσπονδία καθώς αποτελεί απειλή για τους ΝΑΤΟϊκούς στόλους της Βαλτικής και για την ΝΑΤΟϊκή αντιπυραυλική ασπίδα λόγω των πυραύλων Iskander-M με 500 χλμ βεληνεκές και της ισχυρής ρωσικής ναυτικής βάσης που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

Το Καλίνιγκραντ εμποδίζει τις ΗΠΑ να πετύχουν την περικύκλωση της Ρωσίας μέσω των Ευρωπαίων «ακόλουθων» και οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν ένα αυτονομιστικό κίνημα στην περιοχή.Δεν είναι τυχαία όλα τα δημοσιεύματα από τα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ δυτικά ΜΜΕ τα οποία επιχειρούν να δημιουργήσουν την ιδέα ότι η Ρωσία είναι επιτιθέμενη ενώ είναι το ΝΑΤΟ το οποίο έχει μεταφέρει 40.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα.

Η Ρωσία προβαίνει σε αμυντικές ενέργειες αλλά αυτό παρουσιάζεται ως «επίθεση» από τα δυτικά φερέφωνα.Στόχος των Αμερικανών είναι η μεταφορά πυρηνικών κεφαλών τόσο κοντά στην ρωσική ενδοχώρα ώστε να μην μπορεί να υπάρξει χρόνος αντίδρασης από την Μόσχα. Έτσι πιστεύουν στις ΗΠΑ ότι θα μπορούν να διατηρήσουν την ηγεμονία του πλανήτη με την μέθοδο του γεωπολιτικού εκβιασμού, αλλά και ότι εάν τελικά καταλήξουν σε έναν πυρηνικό πόλεμο ότι θα επικρατήσουν πριν καταστραφούν με την βοήθεια των χρήσιμων «αναλώσιμων» των Ευρωπαίων.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων», αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να αποσπαστεί το Καλίνινγκραντ.Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ Μακφόλ έκανε δήλωσε ότι «αφού η Κριμαία επέστρεψε στην Ρωσία μπορεί τότε να επιστρέψει το Καλίνινγκραντ στην Γερμανία»

Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν μια γερμανική πόλη για αιώνες. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ τώρα;» έγραψε ο Μακφόλ στο Twitter του.Όμως σκοπίμως ο Αμερικανός διπλωμάτης αποκρύβει ότι στην Κριμαία ο πληθυσμός ήταν κατά 90% Ρώσοι και επέλεξαν την επιστροφή τους στην Μητέρα Ρωσία και στο Καλίνιγκραντ ο πληθυσμός είναι ρωσόφωνος κατά 99,2%, αφού ο Στάλιν φρόντισε την περίοδο 1946-1950 να εκδιώξει τον γερμανικό πληθυσμό της πόλης.

Στις ΗΠΑ συχνά εκφράζουν τα σχέδια τους με πρώην διπλωμάτες τους οποίους δεν διαψεύδουν ποτέ.Η περιοχή του Καλίνινγκραντ έχει την ίδια στρατηγική αξία με την Κριμαία, ως μια προηγμένη στρατιωτική βάση, παρέχοντας ρωσική προβολή ισχύος στο βάθος της Ευρώπης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της θα πληρώσουν πολύ ακριβά οποιαδήποτε προσπάθεια «εξώσεως» της Ρωσίας από τον θύλακα αυτό . Στο πλαίσιο αυτών των φιλοδοξιών υπάρχει ανάγκη να εξετασθούν όλες οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ γύρω από την περιοχή του Καλίνινγκραντ», αναφέρει ρωσική στρατιωτική πηγή.

Το Καλίνιγκραντ το θέλουν και οι Πολωνοί.

Για την δημιουργία μιας εξέγερσης οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί θα στηριχθούν σε νεοναζιστικές οργανώσεις και κόμματα όπως έκαναν άλλωστε και στην Ουκρανία για να ανατραπεί ο νόμιμος Ουκρανός πρόεδρος Β.Γιανουκόβιτς.

Πρόκειται για το «Βαλτικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα»,» την «Βαλτική πρωτοπορία αντίστασης» , και τις « επιτροπές κοινωνικής αυτοάμυνας» (CBS).Οι ομάδες αυτές είναι σε επαφή με την γερμανική οργάνωση PEGIDA και εθνικιστικές ομάδες στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής που καμαρώνουν για τα ναζιστικά παρελθόντα των χωρών τους.

Βέβαια δεν υπάρχει το πληθυσμιακό έρεισμα για να πετύχουν μια τέτοια εξέγερση, αλλά τα σχέδια παραμένουν. Άλλωστε ακόμα και μια εξέγερση 50 ατόμων με την κατάλληλη «μεγέθυνση» των δυτικών ΜΜΕ θα εμφανιστεί ως «καταπίεση» και με δυτικές επιδοτήσεις θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές οι ταραχές θα ξεκινήσουν ξαφνικά κάποια μέρα στο Καλίνινγκραντ και άμεσα οι χώρες της περιοχής θα υποστηρίξουν τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων για την ανεξαρτησία της περιοχής από τη Ρωσία.Η ΕΕ θα ξεκινήσει ενδεχομένως διαδικασία αναγνώρισης και «προσάρτησης» της περιοχής από την Γερμανία.Φυσικά αυτό θα προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τις ΗΠΑ οι οποίες φιλοδοξούν να επικρατήσουν ξεκούραστα στα ερείπια των υπόλοιπων χωρών του πλανήτη.

Πηγή : 

Related

blog 88448671152147922

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item