synoronews

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας ζήτησε ο Πούτιν – Τι συμβαίνει…

Έκτακτη σύσκεψη στο Καλίνιγκραντ για τις 20 Ιουνίου συγκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετά τις πληροφορίες που έλαβε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας για αμερικανικά σχέδια δημιουργίας εξέγερσης στον ρωσικό θύλακα με την προοπτική παράδοσής του στην Γερμανία όπου και ανήκε πριν τον Β” ΠΠ με την ονομασία Königsberg.

Το Καλίνιγκραντ είναι μέσα στα σχέδια των Αμερικανών για άμεση απόσπαση από την Ρωσική Ομοσπονδία καθώς αποτελεί απειλή για τους ΝΑΤΟϊκούς στόλους της Βαλτικής και για την ΝΑΤΟϊκή αντιπυραυλική ασπίδα λόγω των πυραύλων Iskander-M με 500 χλμ βεληνεκές και της ισχυρής ρωσικής ναυτικής βάσης που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

Το Καλίνιγκραντ εμποδίζει τις ΗΠΑ να πετύχουν την περικύκλωση της Ρωσίας μέσω των Ευρωπαίων «ακόλουθων» και οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν ένα αυτονομιστικό κίνημα στην περιοχή.Δεν είναι τυχαία όλα τα δημοσιεύματα από τα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ δυτικά ΜΜΕ τα οποία επιχειρούν να δημιουργήσουν την ιδέα ότι η Ρωσία είναι επιτιθέμενη ενώ είναι το ΝΑΤΟ το οποίο έχει μεταφέρει 40.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα.

Η Ρωσία προβαίνει σε αμυντικές ενέργειες αλλά αυτό παρουσιάζεται ως «επίθεση» από τα δυτικά φερέφωνα.Στόχος των Αμερικανών είναι η μεταφορά πυρηνικών κεφαλών τόσο κοντά στην ρωσική ενδοχώρα ώστε να μην μπορεί να υπάρξει χρόνος αντίδρασης από την Μόσχα. Έτσι πιστεύουν στις ΗΠΑ ότι θα μπορούν να διατηρήσουν την ηγεμονία του πλανήτη με την μέθοδο του γεωπολιτικού εκβιασμού, αλλά και ότι εάν τελικά καταλήξουν σε έναν πυρηνικό πόλεμο ότι θα επικρατήσουν πριν καταστραφούν με την βοήθεια των χρήσιμων «αναλώσιμων» των Ευρωπαίων.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων», αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να αποσπαστεί το Καλίνινγκραντ.Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ Μακφόλ έκανε δήλωσε ότι «αφού η Κριμαία επέστρεψε στην Ρωσία μπορεί τότε να επιστρέψει το Καλίνινγκραντ στην Γερμανία»

Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν μια γερμανική πόλη για αιώνες. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ τώρα;» έγραψε ο Μακφόλ στο Twitter του.Όμως σκοπίμως ο Αμερικανός διπλωμάτης αποκρύβει ότι στην Κριμαία ο πληθυσμός ήταν κατά 90% Ρώσοι και επέλεξαν την επιστροφή τους στην Μητέρα Ρωσία και στο Καλίνιγκραντ ο πληθυσμός είναι ρωσόφωνος κατά 99,2%, αφού ο Στάλιν φρόντισε την περίοδο 1946-1950 να εκδιώξει τον γερμανικό πληθυσμό της πόλης.

Στις ΗΠΑ συχνά εκφράζουν τα σχέδια τους με πρώην διπλωμάτες τους οποίους δεν διαψεύδουν ποτέ.Η περιοχή του Καλίνινγκραντ έχει την ίδια στρατηγική αξία με την Κριμαία, ως μια προηγμένη στρατιωτική βάση, παρέχοντας ρωσική προβολή ισχύος στο βάθος της Ευρώπης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της θα πληρώσουν πολύ ακριβά οποιαδήποτε προσπάθεια «εξώσεως» της Ρωσίας από τον θύλακα αυτό . Στο πλαίσιο αυτών των φιλοδοξιών υπάρχει ανάγκη να εξετασθούν όλες οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ γύρω από την περιοχή του Καλίνινγκραντ», αναφέρει ρωσική στρατιωτική πηγή.

Το Καλίνιγκραντ το θέλουν και οι Πολωνοί.

Για την δημιουργία μιας εξέγερσης οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί θα στηριχθούν σε νεοναζιστικές οργανώσεις και κόμματα όπως έκαναν άλλωστε και στην Ουκρανία για να ανατραπεί ο νόμιμος Ουκρανός πρόεδρος Β.Γιανουκόβιτς.

Πρόκειται για το «Βαλτικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα»,» την «Βαλτική πρωτοπορία αντίστασης» , και τις « επιτροπές κοινωνικής αυτοάμυνας» (CBS).Οι ομάδες αυτές είναι σε επαφή με την γερμανική οργάνωση PEGIDA και εθνικιστικές ομάδες στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής που καμαρώνουν για τα ναζιστικά παρελθόντα των χωρών τους.

Βέβαια δεν υπάρχει το πληθυσμιακό έρεισμα για να πετύχουν μια τέτοια εξέγερση, αλλά τα σχέδια παραμένουν. Άλλωστε ακόμα και μια εξέγερση 50 ατόμων με την κατάλληλη «μεγέθυνση» των δυτικών ΜΜΕ θα εμφανιστεί ως «καταπίεση» και με δυτικές επιδοτήσεις θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές οι ταραχές θα ξεκινήσουν ξαφνικά κάποια μέρα στο Καλίνινγκραντ και άμεσα οι χώρες της περιοχής θα υποστηρίξουν τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων για την ανεξαρτησία της περιοχής από τη Ρωσία.Η ΕΕ θα ξεκινήσει ενδεχομένως διαδικασία αναγνώρισης και «προσάρτησης» της περιοχής από την Γερμανία.Φυσικά αυτό θα προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τις ΗΠΑ οι οποίες φιλοδοξούν να επικρατήσουν ξεκούραστα στα ερείπια των υπόλοιπων χωρών του πλανήτη.

Πηγή : 

Related

blog 88448671152147922

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item