synoronews

“Kύκλος σεξουαλικής απόκρισης” - Οι 4 φάσεις της ολοκλήρωσης! [video]

Ενώ οι περισσότεροι ξέρετε γιατί σας αρέσει το σεξ (…), ελάχιστοι σίγουρα έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει σε ανατομικό και βιολογικό επίπε...

Ενώ οι περισσότεροι ξέρετε γιατί σας αρέσει το σεξ (…), ελάχιστοι σίγουρα έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει σε ανατομικό και βιολογικό επίπεδο στο σώμα σας, όταν κάνετε σεξ.

Θέλοντας να αναλύσουν τις οργανικές διεργασίες στο σεξ, οι Masters και Johnson (δύο πρωτοπόροι σεξολόγοι και θεραπευτές) επινόησαν τον όρο “κύκλος σεξουαλικής απόκρισης”, ο οποίος αντιστοιχεί στην ακολουθία των γεγονότων που συμβαίνουν στο σώμα, όταν ένα άτομο διεγείρεται σεξουαλικά και συμμετέχει σε σεξουαλικά παιχνίδια και δραστηριότητες (συνουσία, αυνανισμός, ερωτικά παιχνίδια, κλπ).

Ο κύκλος της αντίδρασης του οργανισμού στο σεξ χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τον ενθουσιασμό/διέγερση, την σταθεροποίηση, τον οργασμό/κορύφωση και την λύση. Δεν υπάρχει καμία διακριτή αρχή ή τέλος σε κάθε φάση του σεξ. Επί της ουσίας είναι όλα μέρος μιας συνεχούς διαδικασίας σεξουαλικής ανταπόκρισης.

Πρώτη φάση: Ενθουσιασμός/Διέγερση

Αυτή η φάση αρχίζει συνήθως μέσα σε 10 έως 30 δευτερόλεπτα μετά την ερωτική διέγερση και μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως πολλές ώρες.

 • Άνδρες: Το πέος έρχεται σε ελαφρά στύση. Μπορεί και οι θηλές του άνδρα να ερεθιστούν.
 • Γυναίκες: Αρχίζει η κολπική λίπανση. Ο κόλπος διαστέλλεται και μακραίνει. Τα εξωτερικά και τα εσωτερικά χείλη του αιδοίου, η κλειτορίδα και μερικές φορές το στήθος της γυναίκας, αρχίζουν να πρήζονται.
 • Και οι δύο: Ο καρδιακός ρυθμός, η πίεση του αίματος και η αναπνοή επιταχύνονται.
Δεύτερη φάση: Σταθεροποίηση

Οι αλλαγές που ξεκίνησαν στην πρώτη φάση επιταχύνονται και αυξάνονται σε ένταση.

 • Άνδρες: Οι όρχεις ανεβαίνουν στο όσχεο. Το πέος έρχεται σε πλήρη στύση.
 • Γυναίκες: Τα κολπικά χείλη διογκώνονται περισσότερο. Οι ιστοί των τοιχωμάτων του εξωτερικού μέρους του κόλπου φουσκώνουν με αίμα και το άνοιγμα του κόλπου στενεύει. Η κλειτορίδα “χάνεται” μέσα στα διογκωμένα χείλη του αιδοίου. Το εσωτερικό χείλος αλλάζει χρώμα (αν και είναι λίγο δύσκολο να το παρατηρήσετε). Για τις γυναίκες που δεν έχουν κάνει παιδιά, τα χείλη χρωματίζονται από ροζ σε έντονο κόκκινο χρώμα. Στις μητέρες, το χρώμα μετατρέπεται από έντονο κόκκινο σε βαθύ πορφυρό.
 • Και οι δύο: Η αναπνοή και ο σφυγμός επιταχύνονται. Ένα “κοκκίνισμα” μπορεί να εμφανιστεί στο στομάχι, το στήθος, τους ώμους, το λαιμό ή το πρόσωπο. Οι μυς στους μηρούς, τους γοφούς, τα χέρια και τους γλουτούς σφίγγουν και μπορεί να παρατηρηθούν και μυικοί σπασμοί.
Τρίτη φάση: Οργασμός/Κορύφωση

Αυτή είναι η κορύφωση του κύκλου. Είναι, επίσης, η μικρότερη από τις τέσσερις φάσεις, αφού συνήθως διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

 • Άνδρες: Πρώτον, το σπερματικό υγρό συλλέγεται στο βολβό της ουρήθρας. Αυτό συμβαίνει τις στιγμές που ο άνδρας νιώθει ότι έρχεται ο οργασμός του και η εκσπερμάτιση είναι ζήτημα δευτερολέπτων. Στη συνέχεια έρχεται η εκσπερμάτιση. Συσπάσεις συμβαίνουν στο πέος κατά τη διάρκεια της οργασμικής φάσης.
 • Γυναίκες: Το πρώτο τρίτο των κολπικών τοιχωμάτων πάλλεται ρυθμικά κάθε οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου περίπου (ο αριθμός και η ένταση των συσπάσεων ποικίλλουν ανάλογα με το άτομο). Οι μυς της μήτρας συστέλλονται επίσης αρκετά αισθητά.
 • Και οι δύο: Η αναπνοή, οι καρδιακοί παλμοί και η αρτηριακή πίεση συνεχίζουν να αυξάνονται. Η ένταση των μυών και η διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων φτάνουν στο μέγιστο. Μερικές φορές ο οργασμός συνοδεύεται με ένα αντανακλαστικό μυικό σπασμό των χεριών και των ποδιών.
Τέταρτη φάση: Λύση

Αυτή η φάση είναι μια επιστροφή στην κανονική κατάσταση ηρεμίας. Μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως μισή ώρα ή και περισσότερο. Αυτό το στάδιο είναι κατά κανόνα μεγαλύτερο σε διάρκεια για τις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες

 • Άνδρες: Το πέος επιστρέφει στην κανονική, χαλαρή του κατάσταση. Υπάρχει συνήθως μια περίοδος αδυναμίας νέου ερεθισμού, όπου είναι αδύνατο να υπάρξει εκ νέου οργασμός προτού περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο ποικίλλει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την ηλικία, την φυσική κατάσταση και άλλους παράγοντες.
 • Γυναίκες: Η μήτρα και η κλειτορίδα επανέρχονται στις κανονικές τους θέσεις. Μερικές γυναίκες μπορεί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε επιπλέον διέγερση με εκ νέου οργασμούς.
 • Και οι δύο: Το οίδημα αρχίζει να υποχωρεί, κάθε κοκκίνισμα σε μάγουλα και σώμα εξαφανίζεται και υπάρχει μια γενική χαλάρωση της έντασης των μυών.
Η κατανόηση του τι συμβαίνει σε σας και τον/την σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να σας βοηθήσει στην πλήρη απόλαυση της εμπειρίας.

Συνδυάστε αυτήν τη γνώση με κάποιες καλές επικοινωνιακές δεξιότητες, και έχετε βρει το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τη σεξουαλική ευχαρίστηση και τις βαθύτερες επιθυμίες σας.


Πηγή 

Related

blog 7610550541707429753

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item